Secretul longevității de la o femeie de 107 ani. "Fac ce spune la Biblie"

Secretul longevității de la o femeie de 107 ani. "Fac ce spune la Biblie"

Ramona Jurubita

O femeie din Carolina de Sud a împlinit recent 107 ani, iar modul ei de viață a atras atenția oamenilor. Povestea sa a ajuns să fie difuzată pe mai multe canale de știri, iar fotografiile cu ea au fost distribuite rapid în mediul online. Află și tu care este secretul longevității ei!

Adell Julie Thompson s-a născut pe 10 octombrie 1915, în orașul Santee din comitatul Orangeburg, Carolina de Sud, ceea ce înseamnă că a trăit deja mai bine de un secol. În toți cei 107 ani de viață a locuit în același oraș, iar totul s-a schimbat sub ochii ei. Și-a pierdut mama când avea 15 ani, dar a reușit să se descurce și acum este cea mai în vârstă persoană din familie. La cea de-a 107-a aniversare, cei dragi au organizat o paradă în cinstea ei.

„Nu am visat să am 107 ani. Dar Domnul m-a cruțat, iar eu încerc să fac ceea ce trebuie. Cred că așa oamenii nu vorbesc despre tine.”, a spus bătrâna de ziua ei.

Jurnaliștii de la postul local de știri WLTX au stat de vorbă cu ea și au aflat detalii importante din trecutul ei. Femeia a făcut o remarcă despre orașul natal, fiindcă, în opinia ei, Santee a devenit atât de mare în ultimii doi ani, încât uneori are dificultăți în a-l considera oraș. Femeia de Carolina de Sud și-a amintit cu nostalgie cum oamenii mergeau înainte pe cai sau în trăsuri. Sub privirea ei, s-a renunțat treptat la acest obicei, odată cu accelerarea producției de mașini.

A făcut școala în Elloree și a lucrat ca profesor suplinitor la clasa a doua în 1930, iar în 1936, a absolvit Centrul de Formare Orangeburg. În 1940, s-a căsătorit cu răposatul ei soț, Eddie Thompson. Câțiva ani și i-a petrecut la fermele familiei, ajutându-și frații la culesul bumbacului. Din păcate, niciunul dintre cei patru frați nu mai trăiește în prezent.

Adell Julie Thompson a asistat la prăbușirea bursei în 1929 și a simțit pe pielea ei pericolele celui de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, în timpul vieții ei, America a schimbat 18 președinți. A recunoscut că nu s-a așteptat niciodată să asiste la punerea unui bărbat de culoare în funcția de conducător al țării.

„Nu am visat că voi vedea asta!”, a exclamat.

Secretul longevității femeii de 107 ani

Femeia are acum trei copii, șase nepoți, 14 strănepoți și trei stră-strănepoți. Când a fost întrebată care este secretul vieții ei lungi, răspunsul a fost scurt și clar.

„Eu fac ceea ce îmi spune Biblia.”, a zis ea.

În opinia ei, credința și loialitatea față de Dumnezeu sunt valorile care au ajutat-o să trăiască atât și să aibă o viață împlinită, cu o familie atât de mare. De asemenea, a mulțumit divinității pentru că a îndrumat-o să facă ceea ce trebuie și a jurat că va rămâne pe calea adevărului până la ultima ei suflare.

O poveste similară

Adell Julie Thompson nu este singura persoană care a trăit atât de mult și a găsit explicația longevității în credință. O știre despre o altă femeie din Atlanta, Willie Mae Hardy, a atras atenția oamenilor acum câțiva ani. Aceasta a murit la 111 ani, pe 11 decembrie 2019. S-a născut pe 11 martie 1908, când Theodore Roosevelt era președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu puțin timp înainte de a părăsi această lume, a spus că a trăit Primul și Al Doilea Război Mondial. În august 2019, cu patru luni înainte să moară, a fost declarată una dintre cele mai bătrâne persoane în viață din America. Nepoata ei, Veronica Edwards, a dezvăluit că bunica sa a primit o felicitare aniversară de la Barack Obama și chiar a cunoscut-o pe Michelle Obama.

Când a fost întrebată care este secretul longevității, a oferit un răspuns asemănător cu al femeii de 107 ani: „Încrederea în bunul Dumnezeu.”

Tu ce părere ai? Crezi că înclinația spre credință a acestor doamne este motivul pentru care au fost binecuvântate cu o viață atât de lungă?

Citește și: O femeie de 100 de ani, arestată. Motivul este cel puțin surprinzător

Surse foto: Youtube

Surse articol: AmomamaThetanddCbn

Articolul urmator
O femeie de 100 de ani a fost operată cu succes la Craiova! „Să operezi o pacientă care are 100 de ani și 9 luni, a fost o provocare"
O femeie de 100 de ani a fost operată cu succes la Craiova! „Să operezi o pacientă care are 100 de ani și 9 luni, a fost o provocare"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.