Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Ea este cea mai bătrână femeie din România. La 106 spune care este secretul longevitații

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

La cei 106 ani, Noja Paladia este cel mai în vârstă locuitor al orașului Cugir, din județul Alba.

Cu ocazia zilei sale de naștere, ce a avut loc pe data de 20 iulie anul acesta, primarul localității a vizitat-o pe centenară și i-a oferit o diplomă din partea administrației locale, dar și un aranjament floral și un tort.

Adrian Teban spune că tanti Paladia este un adevărat exemplu pentru toți românii datorită vieții sale cumpătate și a gândirii pozitive pe care și-a păstrat-o de-a lungul anilor. El a dezvăluit și care este secretul longevității femeii. "A fost o bucurie să fiu alături de doamna Noja la cei 106 ani, o vârstă impresionantă și o dovadă a unei vieți cumpătate și a unei gândiri pozitive. Ca primar, am avut câteva ocazii să fiu alături de cugireni care au ajuns sau au depășit venerabila vârstă de 100 de ani, dar doamna Noja este cea mai vârstnică sărbătorită de până acum. Gândurile noastre bune se îndreaptă către domnia sa și familia care-i este alături", a spus primarul din Cugir.

noja paladia, cea mai in varsta femeie din alba, tine in mana o diploma

Sursa foto: Alba24

Cea mai mare avere, familia

Născută în 1915, Noja Paladia a dus dintodeauna o viață liniștită și organizată. Și-a dedicat tot timpul familiei sale, fiind căsătorită mai bine de 45 de ani. Cea mai mare comoară a sa pe care a strâns-o până la venerabila vârstă de 106 ani sunt copiii, nepoții și strănepoții săi.

noja paladia, alaturi de primarul din orasul cugir si fiica ei, tanti didina

Sursa foto: Alba24

Citește și: 9 alimente pe care oamenii care au trăit mai mult de 100 de ani le-au inclus în dieta lor

Ea mai are trei copii în viață, de 81, 76 și respectiv 71 de ani. Fata ei cea mică, tanti Didina, a dezvăluit că unul dintre secretele mamei sale este faptul că toată viața a mâncat doar alimente din propria gospodărie sau de la oamenii din satele vecine. În plus, femeia a fost mereu pasionată de citit, preferând cărțile de istorie și geografie.

La respectabila sa vârstă, tanti Paladia merge singură, se plimbă prin casă și prin curte fără ajutor și comunică foarte bine, cu toate că auzul și văzul au început să se deterioreze. Se bucură din plin de compania familiei sale, dar și de toți cei care o vizitează.

Surse articol: A3 / Adevarul / Alba24

Sursa foto principală: Alba24

Surse foto: Imgur

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!