Soția dirijorului Nicolae Botgros, Lidia Bejenaru Botgros, a murit!

Soția dirijorului Nicolae Botgros, Lidia Bejenaru Botgros, a murit!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

UPDATE 3 august: Nicolae Botgros a făcut primele declarații după moartea soției sale. 

Vizibil afectat, maestrul a făcut următoarele mărturisiri  pentru cei de la SpyNews - „trei intervenții. Timp de două săptămâni aproape. Dacă vorbim așa, pe data de 8 iulie ne-am dus la control, pe dat de 11 a operat-o după care peste patru zile a urmat a doua intervenție, după patru zile a urmat și a treia intervenție și, practic, după a doua intervenție nu am mai avut cum să vorbesc cu ea fiindcă era în comă. A avut cancer la colon, dar în afara cancerului pe care îl avea ea era foarte avansat, deja avansa în stadiul de metastază, ea avea diabetul ei de vreo 20 și ceva de ani.”

Deși are alături persoane dragi care să îi mai aline suferința, pierderea este extrem de apăsătoare: „Sunt oameni, dar cum să vă spun, dacă mă credeți cu adevărat, parcă nu aș avea nevoie de nimeni acum pentru că așa am rămas de singur și de sărac, ea îmi lipsește fiecare secundă din fiecare minut. Eu am trăit cu ea 40 de ani, 50 de ani de căsnicie și ne cunoaștem de 53 de ani de la 15 ani jumătate ne cunoaștem”.”

-----

 

UPDATE 27 iulie - Corneliu Botgros, fiul lui Nicolae și al regretatei Lidia Botgros, a făcut primele declarații despre moartea mamei sale. Potrivit artistului, rămas acum orfan, femeia în vârstă de 68 de ani fusese supusă unei operații săptămâna trecută, dar nu și-a mai revenit după această intervenție: "Ea suferea de cancer la colon, a fost operată cu succes, dar din păcate nu o singură dată, dar de vreo trei ori pentru că au fost ceva complicaţii şi ea suferea şi de diabet zaharat foarte avansat şi din păcate diabetul i-a făcut şi festa pentru că nu şi-a mai revenit după a treia operaţie. Diabetul a fost probabil cauza principală a decesului."

 

---------------------------

Veste tragică la început de săptămână. Lidia Botgros a murit în această dimineață. Anunțul a fost făcut de directorul general "Moldova-Concert", Andrei Locoman: "Lidia BEJENARU-BOTGROS s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia BEJENARU-BOTGROS, solistă de o viață a Orchesrtei Naționale de muzică populară ,"Lăutarii" și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,"Lăutari"”, Lidia BEJENARU-BOTGROS, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimmente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei BEJENARU-BOTGROS din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia BEJENARU-BOTGROS".

Nicolae Botgros și Lidia Bejenaru Botgros erau căsătoriți de peste 50 de ani. Cu toate acestea, asta nu l-a împiedicat pe artist să își înșele soția chiar cu o membră a orchestrei în care activau ambii. Acum în vârstă de 68 de ani, celebrul compozitor și dirijor al Orchestrei Lăutarii Chișinău, a făcut, în urmă cu trei ani, o fetiță cu Anișoara Dabija, o solistă mai tânără cu 27 de ani decât el. Deși a făcut un copil cu amanta, Botgros s-a întors la soție.

„Eu mi-am recunoscut copilul odată ce a apărut pe lume. Acest boboc de fată pe nume Nicoleta, pentru mine, este un adevărat dar de la Dumnezeu și nu există nimic de ascuns aici. Nu a existat vreodată o discuție despre o eventuală separare de soția mea, Lidia Bejenaru. Nu s-a întâmplat acest lucru până acum și cred că nu se va întâmpla atât timp cât ne va considera Dumnezeu demni de această viață”, a scris Nicolae Botgros pe contul lui de socializare.

Articolul urmator
O femeie de 35 de ani a murit fulgerător după ce a băut 4 sticle de apă în 20 de minute
O femeie de 35 de ani a murit fulgerător după ce a băut 4 sticle de apă în 20 de minute
Ce cadou meriti de Mos Nicolae?
Incepe quiz
Ce cadou meriti de Mos Nicolae?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.