Te trezești noaptea ca să mergi la toaletă? Ai un risc cu 40% mai mare să faci infarct!

Te trezești noaptea ca să mergi la toaletă? Ai un risc cu 40% mai mare să faci infarct!

Redactor Divahair.ro

Obișnuiești să te trezești în timpul nopții ca să mergi la toaletă? Oamenii de știință au vești foarte proaste pentru tine. Se pare că oamenii care fac asta au un risc cu 40% mai mare să facă infarct miocardic și accident vascular cerebral. Și da, riscul de hipertensiune arteriale crește considerabil pe măsură ce numărul vizitelor la baie pe parcursul nopții crește și el.

Femeie care merge la toaleta

Tensiunea arterială crescută poate duce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale dacă nu este tratată. Iar cifrele obținute de specialiști sunt cu adevărat îngrijorătoare. De exemplu, mai mult de unul din patru adulți din Marea Britanie suferă de hipertensiune arterială. De asemeena, în urma unui test efectuat pe 3.749 de oameni, doctorul japonez Satoshi Konno a tras o concluzie clară și simplă pentru toți participanții: să scadă considerabil consumul de sare. Comparativ cu cei din țările vestice, japonezii consumă mai multă sare și, din această cauză, problemele lor cu hipertensiunea arterială sunt mai dese și mai serioase.

Legătura dintre creșterea tensiunii arteriale și consumul de sare este simplă: cu cât mai multă sare consumă o persoană, mai ales la masa de seară, cu atât mai des simte nevoia să urineze. Iar hipertensiunea arterială îndelungată se știe că adaugă presiune suplimentară asupra vaselor de sânge și asupra inimii, crescând tot mai mult riscul de infarct miocardic și de accident vascular cerebral.  

Barbara Casadei, profesor la Universitatea Oxford, susține că peste un milliard de oameni suferă de tensiune arterială crescută. De altfel, hipertensiunea arterială este cea mai frecventă cauză a morților premature, ucigând într-un singur an peste 10 milioane de oameni.

Ce pot face oamenii ca să se ferească de hipertensiune arterială? Barbara Casadei ne sfătuiește pe toți să adoptăm un stil de viață sănătos, să ne impunem restricții de sare, alcoolul să îl consumăm moderat, mâncarea să fie cât mai sănătoasă posibil, să facem sport regulat, să ne ținem sub control greutatea și să renunțăm la fumat.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Schimbarea numelui după căsătorie: află în ce condiții mai poți călători în străinătate cu actele pe numele anterior
Schimbarea numelui după căsătorie: află în ce condiții mai poți călători în străinătate cu actele pe numele anterior
Cum va fi noaptea nuntii tale?
Incepe quiz
Cum va fi noaptea nuntii tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.