Trupa Compact, în doliu: Leluț Vasilescu a pierdut lupta cu boala

Trupa Compact, în doliu: Leluț Vasilescu a pierdut lupta cu boala

Alida Enache

Lumea muzicii românești este în doliu! Toboșarul trupei „Compact”, Leluț Vasilescu, cunoscut de întreaga țară sun denumirea de „Megastarul” s-a stins din viață ieri seara, 23 iunie. Trista știre a fost dată chiar de către primarul orașului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan.

Veste teribilă pentru toți iubitorii muzicii rock românești! Leluț Vasilescu a pierdut lupta cu boala grea de inimă, care îl chinuia de ani buni. Starul, care este și fondator al îndrăgitei trupe „Compact” și-a dat ultima suflare ieri seara, 23 iunie, la doar 66 de ani. Dorin Nicolae Lojigan a făcut teribilul anunț prin intermediul paginii sale de Facebook.

Imagine cu trupa Compact lângă scenă

„Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu.
Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!

Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată.

În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț „Megastarul” Vasilescu!

Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!”, a scris edilul.

Imagine cu Leluț Vasilescu îmbrăcat într-un tricou negru

Leuț Vasilescu suferea de mai multe afecțiuni, care l-au chinuit enorm pe parcursul timpului. Acesta a fost supus unei operații pe cord în trecut și a suferit, de asemenea, un șoc miocardic în timpul unui spectacol susținut la Făgăraș.

”Colegi de 40 de ani, am locuit 20 de ani in aceeași cameră, am cântat mii de spectacole împreună...acum simt un gol în suflet, dar sunt liniștit că a plecat într-o lume mai bună. Dragul meu prieten, Leluț Vasilescu, drum bun!”, a mai transmis și Adrian Ordean, compozitor și chitarist.

Fanii formației, de asemenea, se arată de-a dreptul îndurerați și șocați de vestea primită. Mulți dintre ei și-au exprimat părerile de rău în cadrul postării făcute de primarul Municipiului Câmpia Turzii, care era bun prieten cu regretatul artist.

"Dumnezeu să-l odihnească în pace!", "Condoleante familiei", "Zbor luminos spre înalt!" "Condoleante familiei"! "Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace"! "Nu pot să cred...", sunt câteva dintre mesale transmise de internauți.

Nu este prima oară când trupa "Compact" este lovită de o tragedie cumplită. Dramele au început din anul 2004 și s-ar părea că se țin lanț încă de pe atunci. Basistul Teo Peter a murit într-un accident de mașină, provocat de un angajat al Ambasadei SUA la București, în anul 2004. Moartea sa a fost urmată de o crimă greu de imaginat. Chitaristul Emil Laghia a fost omorât, cu sânge rece, de partenera sa, în 2005.

Și ghinioanele nu aveau să se termine aici. Tot în 2005, o lună mai târziu, impresarul George Popa își dădea ultima suflare în somn, fiind răpus de un infarct. Ulterior, în 2008, Leluţ Vasilescu suferea și el un infarct pe scenă, chiar în timpul spectacolului. Anul 2011 venea, de asemenea, cu un eveniment trist major. Atunci, Leo Iorga a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.

În anul 2013, formația avea să se confrunte cu altfel de probleme. Paul Ciuci l-a dat în judecată pe Leo fiind deranjat de faptul că folosea numele de "Compact" în concerte, iar în 2016 a și câștigat procesul. Tot în același an, în luna noiembrie, primul chitarist al grupului, Marian Manoliu, s-a stins din viață la 63 de ani.

Leluţ Vasilescu, pe numele său real, Aurel Vasilescu părăsise deja trupa în anul 2017, după 36 de ani în care s-a dedicat trup și suflet carierei sale. Regretatul toboșar ar fi renunțat la parcursul său muzical alături de "Compact" din cauza neînțelegerilor pe care le-a avut cu Paul Cici. Liderul grupului nu obișnuia să împartă în mod egale onorariile strânse în concerte. Despre acest scandal a vorbit la vremea aceea Leo Iorga, care a făcut parte din formație între anii 1988-1996.

“Ciuci crede că totul depinde de el. Minte cum respiră. Acum trupa Compact a ajuns doar o formație de încălzire pentru cei de la Holograf și Iris. Când am plecat din formație, Ciuci a zis "să plece Leo", asta e una dintre cauzele pentru care eu am ajuns să am probleme de sănătate.

Adevărul va ieși la iveală. Cu certitudine, Compact nu înseamnă doar Ciuci. A lăsat trupa de izbeliște (n.r. în perioada 1991-1995, Paul Ciuci a părăsit formația) și, când a revenit, Compact era mult mai sus decât o lăsase el. Pe mine m-a dat afară, că face el rahatul praf. Înainte să moară, Teo Peter vorbise deja să refacem formula de aur a trupei.”, a declarat el pentru Click, în 2017. 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește și: Doliu la Hollywood, actorul Brad Johnson a murit la 62 de ani

Surse foto: Facebook, Facebook

Surse articol: Click, Capital, Antena3

Articolul urmator
Doi bărbați au ajuns la Institutul „Matei Balș” cu o boală rară, după ce au consumat mâncare la conservă
Doi bărbați au ajuns la Institutul „Matei Balș” cu o boală rară, după ce au consumat mâncare la conservă
De ce boala vei suferi la batranete?
Incepe quiz
De ce boala vei suferi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.