Un bărbat din Ilfov a reușit să strângă peste 100.000 de euro prin metoda "Tinder Swindler". Cum își păcălea "victimele"

Un bărbat din Ilfov a reușit să strângă peste 100.000 de euro prin metoda "Tinder Swindler". Cum își păcălea "victimele"

Ramona Jurubita

Un bărbat de 42 de ani din Ilfov a reușit să obțină o sumă colosală de la femeile pe care le cucerea pe Internet. Pentru a aduna rapid 170 de mii de euro, a avut nevoie doar de un cont pe Tinder, o identitate falsă și de câteva cuvinte mieroase.

Acum, bărbatul este cercetat de Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, fiind bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune. Oamenii legii au primit sesizări de la două dintre femeile păcălite, iar apoi au aflat că numărul persoanelor escrocate de individ ar fi mult mai mare.

Cum obținea bani de la persoanele pe care le cunoștea pe Tinder? Le spunea că este un afacerist de succes, le convingea de bunele sale intenții și când le câștiga încrederea...dădea lovitura. Interesant este că s-a orientat numai spre doamne mature, cu situație financiară bună.

„În fapt, în perioada septembrie 2019 - 5 mai 2020, bărbatul bănuit ar fi indus în eroare 15 persoane vătămate, respectiv 13 femei și 2 bărbați, prin anumite manopere dolosive, în scopul obținerii pentru sine a unor foloase patrimoniale injuste. Femeile, cu vârste între 36 și 45 de ani, ar fi fost abordate prin intermediul unor rețele de socializare, dar și în mod direct, bărbatul câștigându-le încrederea și simpatia, prin prezentarea unei situații financiare și sociale apreciabile, reușind, astfel, să le determine să îi ofere sume importante de bani și bunuri de valoare.”, au declarat reprezentanții Poliției Ilfov.

Femeie care stă în pat, petrecându-și timpul liber pe Internet și ascunzându-se în spatele unui cont de Tinder.

Cum a reușit să producă pagube de 170 de mii de euro

Folosind diverse scuze ce păreau plauzibile, bărbatul și-ar fi convins victimele să îi vireze în conturi zeci de mii de euro. Urmărea aceeași tipologie: femei cu situație financiară bună și realizate din punct de vedere profesional, dar care au avut parte de o viață amoroasă tumultuoasă. Le găsea punctele slabe, apoi le cerea bani pentru diferite motive; unora le spunea că mama lui are probleme de sănătate și că are nevoie de bani cash pentru a plăti spitalizarea, iar altora chiar că mama a decedat. Au existat și victime cărora le-a spus că trebuie să îi cumpere apartament fiicei. Astfel, a reușit să sustragă sume uriașe, de la unele femei obținând chiar peste 60 de mii de euro.

Investigațiile au fost desfășurate în mai multe județe din țară, printre care se numără Constanța, Ilfov, Brașov, Prahova, Dolj, Teleorman, Călărași, Botoșani, Vrancea, Maramureș și București.

Pe 1 iulie 2020, organele competente au efectuat patru percheziții domiciliare (în Constanța și Brașov), prin intermediul cărora au confiscat 10.000 de lei, telefoane mobile, laptopuri și un autoturism. De asemenea, polițiștii au efectuat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, și o percheziție informatică.

Deși "escrocul sentimental" a fost prins, oamenii legii nu au putut recupera banii. Se pare că nu îi strângea, ci îi cheltuia cu următoarele victime. În cadrul cercetărilor, a fost depistat într-un imobil din orașul Sinaia, în compania uneia dintre victime.

Potrivit informațiilor publicate pe observatornews.ro, acesta nu ar fi la prima abatere. Acum se află în penitenciar, pentru că, anterior săvârșirii acestor fapte, mai fusese condamnat la închisoare, tot pentru înșelăciune. În trecut, instanțele din județul Constanța au emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii și un mandat european de arestare, fiind condamnat la 10 ani de închisoare.

O tânără de 27 de ani a murit după ce a căzut în lacul Snagov. Apropiații Ramonei încă sunt în stare de șoc

Surse foto: Freepik, Pexels

Surse articol: ObservatornewsAdevarulB1tv

Articolul urmator
Alexandra, mama care a murit în maternitatea din Botoșani, nu a mai apucat să-și serbeze cei 26 de ani. În loc de "la mulți ani", a răsunat "ne rugăm pentru sufletul roabei lui Dumnezeu"
Alexandra, mama care a murit în maternitatea din Botoșani, nu a mai apucat să-și serbeze cei 26 de ani. În loc de "la mulți ani", a răsunat "ne rugăm pentru sufletul roabei lui Dumnezeu"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.