Un medic cardiolog din Timișoara a pierdut lupta cu viața! A fost accidentat mortal în fața spitalului în care lucra de aproximativ 8 ani

Un medic cardiolog din Timișoara a pierdut lupta cu viața! A fost accidentat mortal în fața spitalului în care lucra de aproximativ 8 ani

Ramona Jurubita

Un cardiolog din Timișoara, în vârstă de 60 de ani, a sfârșit tragic, la numai câțiva metri de intrarea în curtea spitalului în care lucra. Accidentul înfiorător a avut loc miercuri, 4 octombrie 2023, în fața Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, acolo unde bărbatul era angajat de aproape 8 ani.

Medicul virase la stânga pentru a intra în curtea spitalului, moment în care o șoferiță a intrat în mașina lui și l-a proiectat pe contrasens, unde a fost prins ulterior între două TIR-uri.

„Victima a vrut să vireze stânga, să intre pe poarta spitalului. A fost lovit în spate de o mașină condusă de o femeie și a fost proiectat în camionul de pe contrasens. Din camionul de pe contrasens, sub mine. Aia a fost tot! Fără dram de frână, fără nimic. Eu eram oprit pe loc, deja i-am văzut că se lovesc, fac popice, eram pe loc și am așteptat să văd ce face și a ajuns sub mine.”, a declarat, pentru Opinia Timișoarei, șoferul celui de-al doilea camion implicat în accident.

Oamenii care au asistat neputincioși la scena parcă desprinsă dintr-un film de groază au sunat de urgență la 112. Imediat, la fața locului s-au prezentat șapte medici de la Spitalul de Boli Infecțioase, instituție aflată chiar în imediata apropiere a Institutului de Boli Cardiovasculare. Unii dintre ei erau angajați pe Secția de Terapie Intensivă și, fără să stea pe gânduri, au ieșit imediat să vadă ce s-a întâmplat și să ofere o mână de ajutor.

„Imediat ce am aflat de accident, împreună cu colegii de pe Terapie Intensivă am mers la fața locului să vedem ce se întâmplă. Am ajutat pompierii de la SMURD să scoată victima din mașină, fiindcă era încarcerată. Am evaluat victima și am decis că este necesara manevra de intubație deoarece era în insuficiență respiratorie.”, a declarat, pentru sursa citată, un angajat al spitalului.

Victima a fost stabilizată de medicii de la fața locului până la sosirea ambulanței, așa că toți cei prezenți au sperat că va putea fi salvată. Din păcate, rănile suferite de medicul de 60 de ani au fost incompatibile cu viața. Acesta murit la scurt timp după ce a fost transportat la Spitalul Județean Timișoara.

„Medicii și asistenții noștri s-au mobilizat imediat pentru acordarea primului ajutor. De altfel, primii care au intervenit la locul accidentului au fost colegii din echipa Secției ATI. Medicii de terapie intensivă l-au stabilizat și l-au intubat pe șoferul grav rănit până la sosirea colegilor de la SMURD. L-au predat apoi paramedicilor care l-au transportat de urgență la Spitalul Județean Timișoara.”, au scris, pe rețelele sociale, reprezentanții Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Polițiștii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere și au audiat martorii, iar mai apoi au luat măsurile necesare. Iată ce au transmis reprezentanții IPJ Timiș:

„O femeie, în vârstă de 31 de ani, a condus un autoturism pe strada Gheorghe Adam din Timișoara dinspre Calea Lugojului spre Pădurea Verde, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, care se deplasa în fața sa și era angajat pentru a efectua viraj la stânga. În urma impactului, autoturismul condus de bărbat a fost proiectat într-un tir care se deplasa din sensul opus de mers, ulterior fiind proiectat într-un alt tir care se deplasa pe același sens de mers ca al bărbatului, respectiv Calea Lugojului-Pădurea Verde. În urma accidentului, a rezultat o victimă, respectiv bărbatul în vârstă de 60 de ani. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.”

Această declarație a fost făcută la scurt timp după accident, înainte ca medicul cardiolog să își dea ultima suflare. Ulterior, polițiștii au schimbat încadrarea dosarului penal din „vătămare corporală din culpă” în „ucidere din culpă”.

Iată momentul impactului, surprins de o cameră de supraveghere din zonă:

Neatenția provoacă tot mai multe astfel de incidente neplăcute pe străzile din țara noastră și, din păcate, suntem campioanii Europei când vine vorba de numărul accidentelor rutiere. Potrivit statisticilor oficiale publicate și detaliate pe HotNews, în anul 2022 s-au înregistrat 28.010 de accidente de circulaţie rutieră cauzatoare de vătămări corporale, rezultând un număr de 36218 persoane accidentate, din care 4,5% persoane accidentate mortal.

Și-a dedicat viața pacienților ei, dar a murit subit la 40 de ani! Georgiana Scurtu, medic la un spital din Iași, va rămâne mereu în amintirea celor cărora le-a salvat viața

Surse foto: FacebookFacebook

Surse articol: Digi24Antena3Hotnews

Articolul urmator
Un medic ginecolog și-a pierdut viața în timpul unei ieșiri cu prietenii. Alin Popescu s-a înecat într-un lac de acumulare
Un medic ginecolog și-a pierdut viața în timpul unei ieșiri cu prietenii. Alin Popescu s-a înecat într-un lac de acumulare
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.