Un medic ginecolog și-a pierdut viața în timpul unei ieșiri cu prietenii. Alin Popescu s-a înecat într-un lac de acumulare

Un medic ginecolog și-a pierdut viața în timpul unei ieșiri cu prietenii. Alin Popescu s-a înecat într-un lac de acumulare

Ramona Jurubita

Alin Popescu, un medic ginecolog în vârstă de 31 de ani, și-a pierdut viața într-un lac de acumulare din Caraș-Severin. Ieșise să se relaxeze alături de prietenii săi și s-a pierdut în larg după ce a intrat în apă să se răcorească. Apropiații au format imediat numărul unic de urgență, dar a fost prea târziu.

Pompierii din cadrul Detașamentului Reșița au intervenit rapid, alături de alte echipaje din județele învecinate. Scafandrii au recuperat trupul bărbatului abia după cinci zile de căutări, când deja era prea târziu pentru manevre de salvare. Alin Popescu a intrat în apă duminică, pe 23 iulie 2023, și a fost găsit abia joi, pe 27 iulie.

„Inițial era vorba de o persoană care a intrat în apă și nu a mai revenit la mal. Ajunși acolo am înțeles că, de fapt, persoana de 30 de ani care înota împreună cu 2 colegi a dispărut subit în apele lacului”, a declarat Florin Filca, medic SJA Caraș Severin, pentru Antena 3.

Prietenii medicului ginecolog sunt de părere că trupul acestuia a cedat în apă din cauza epuizării. Nu se cunosc prea multe date din anchetă, dar pompierii din Reșița au transmis un comunicat oficial în care au detaliat ce s-a întâmplat în acea zi.

„Detașamentul de Pompieri Reșița a fost solicitat să intervină pentru căutarea unei persoane în lacul Valiug. Ne-am deplasat la fața locului împreună cu 4 subofițeri. Ajunși la fața locului, în urma discuțiilor cu prietenii victimei, am constatat că aceasta, în urma epuizării, s-a dus la fundul lacului, la aproximativ 15 metri de malul pontonului.”

Potrivit informațiilor publicate de Serviciul Salvamont Gorj, pentru găsirea cadavrului s-ar fi utilizat un dispozitiv unic în România, bazat pe inteligența artificială, care ar fi fost folosit pentru prima dată de această echipă de specialiști.

„O echipă de salvatori din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj a participat la căutările persoanei înecate în lacul Gozna de lângă Valiug. Salvamontiștii au folosit un echipament de detecție foarte performant, unic la noi în țară, bazat pe inteligența artificială, reușind să localizeze trupul victimei. În primele două zile victima a fost căutată cu scafandri, dar datorită suprafeței foarte mari a lacului și vizibilității reduse la zero, căutările au rămas fără rezultat. De ieri după-amiază au intrat în dispozitivul de căutare organizat de către ISU Caraș-Severin și cei doi salvamontiști care au reușit să detecteze locația în care se afla victima. Astăzi au fost reluate scufundările și trupul neînsuflețit a fost recuperat.”, a transmis Serviciul Salvamont.

Alin Popescu era angajat al Spitalului Județean de Urgență din Deva, acolo unde toți colegii îl plâng acum.

„Am aflat cu tristețe despre pierderea colegului nostru, Dr.POPESCU ALIN, medic ginecolog. Viața ta a fost mult prea scurtă, dar vei rămâne mereu în inimile noastre. Suntem onorați că te-am cunoscut. Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu. Odihnește-te în pace! Colectivul Spitalului Județean de Urgență Deva.”

Atât apropiații, cât și oamenii care nu îl cunoșteau au fost șocați de vestea morții sale și au transmis diverse mesaje în memoria sa pe rețelele sociale. Iată câteva dintre ele!

„Dumnezeu să-l odihnească în pace, multă putere familiei! A fost un coleg deosebit!”, „Dumnezeu să îl odihnească! Avea totul pentru a reuși! O tragedie de neînțeles!”, „Condoleanțe familiei! A fost un doctor deosebit.”, „Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei! Trist, foarte trist!”

Și o clinică privată din Deva a publicat un mesaj emoționant pentru Alin Popescu.

„Dragii noștri,
Cu nespusă tristețe, vă anunțăm trecerea în neființă a colegului nostru, Dr. Alin Popescu. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia și cei dragi lui care trec prin această pierdere teribilă.
„Suntem cu toții vizitatori în acest timp, în acest loc. Suntem doar în trecere. Scopul nostru pe Pământ este să observăm, să învățăm, să creștem, să iubim, și apoi să ne întoarcem acasă.”
Drum lin spre lumină!
Cu recunoștință pentru bucuria de a te fi cunoscut și inimi îndurerate pentru pierderea noastră,
Echipa CarollMed.”

Durere de nedescris! Alina Luca și-a pierdut logodnicul și copilul în tragedia de la Mureș. „De ce mi i-ai luat, Doamne, pe amândoi"

Surse foto: iStock

Surse articol: FanatikDigi24Antena3

Articolul urmator
Un medic cardiolog din Timișoara a pierdut lupta cu viața! A fost accidentat mortal în fața spitalului în care lucra de aproximativ 8 ani
Un medic cardiolog din Timișoara a pierdut lupta cu viața! A fost accidentat mortal în fața spitalului în care lucra de aproximativ 8 ani
Ai supravieţui unei apocalipse?
Incepe quiz
Ai supravieţui unei apocalipse?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.