Un rege din Coasta de Fildeș a făcut o ceremonie de exorcizare a COVID-19. Ce incantații a spus

Un rege din Coasta de Fildeș a făcut o ceremonie de exorcizare a COVID-19. Ce incantații a spus

Cristina Gherghina

În plină pandemie de coronavirus, toată lumea încearcă să găsească fel și fel de metode prin care să țină coronavirusul departe. Este și cazul regelui din Coasta de Fildeș, mai exact al regatului Sanwi, care a săvârșit un ritual de exorcizare săptămâna trecută, apelând astfel la puterea divină pentru a-și proteja cele trei milioane de oameni de coronavirus, potrivit Standard Digital.

Regii tradiționali și șefii locali au o mare autoritate în regatul Sanwi, iar la eveniment s-ar fi strâns, în mod normal sute de oameni. Însă din cauza restricțiilor de coronavirus, care permite adunarea într-un singur loc a mai puțin de 50 de persoane, foarte mulți oameni au refuzat să participe la ceremonie.

"Îl rog pe Dumnezeu ... să protejeze populația și să țină acest virus departe de regat, de Coasta de Fildeș și de lume", a spus regele Amon N'Douffou V, prin intermediul crainicului său oficial, deoarece regii nu se adresează direct publicului.

Citește și Studiu: Coronavirusul poate supraviețui timp de o oră la o temperatură de 60 de grade. Află la câte grade moare virusul

ceremonie de exorcizare covid19

Sursă foto: Imgur

„Komienii” sau femeile vindecătoare îmbrăcate în alb au purificat curtea regală prin stropirea pâmântului cu alcoolpe ritmul dansului lor tradițional, intitulat abodan. 

Cei care au participat la ceremonie și-au dat pe față cu pâmânt umed în semn de supunere față de rege. Astfel de ceremonii sunt ținute pentru a îndepărta dezastrele naturale, cum ar fi secetele sau inundațiile.

În aceea regiune, aproximativ 20 la sută din populație este animistă, musulmanii și creștinii reprezentând 40 la sută fiecare. Foarte mulți membri ai celor două religii practică, de asemenea, astfel de ritualuri animiste.

Coronavirusul, un "spirit rău"

Regele din Sanwi a sosit pe ritmul tobelor tam-tam pentru ceremonia din satul Krindjabo, capitala regatului, îmbrăcat în țesături colorate tribale țesute. Obiceiul face ca regele să fie răsplătit în aur.

"Ne-am adunat aici pentru a îndepărta această vrajă rea", a spus el, numind coronavirusul un "spirit rău". "Ființele umane trebuie să-și regăsească locul în această lume și să respecte natura. Fără asta, ne vom confrunta mereu cu aceste epidemii", a adăugat el.

După ce regele Amon N'Douffou V a terminat de vorbit, regele poporului Akan a turnat două sticle de alcool pe pământ.

Citește și Descoperire îngrijorătoare a cercetătorilor chinezi: coronavirusul nu va fi eradicat, ci va deveni un virus sezonier

ritual din sanwi

Sursă foto: Imgur

Potrivit spuselor lui Ben Kottia, consilierul regelui, în Africa, lumea trăiește în două lumi, una vizibilă și una invizibilă. În credința lor, doar regii au puterea de a cere ajutorul lumii invizibile. 

Regele le poate cere femeilor care dețin tainele lumii invizibile să efectueze "adjalou", o procesiune menită să protejeze poporul. În timpul acestei procesiuni, femeile umblă goale prin sat, în timp ce bărbații și copii sunt ținuți în case.

Credința lor spune că aceste femei pot ridica baricade la intrările din sat pentru a împiedica spiritele rele să intre și să fure viețile oamenilor. Procesiunea este ținută secretă până în ziua precedentă, atunci când crainicul regal trece prin sat pentru a spune că aceasta va avea loc.

Coasta de Fildeș a înregistrat mai mult de 1000 de cazuri de coronavirus și 14 decese până în prezent. Râmâne de văzut dacă incantațiile regelui vor funcționa. 

Surse foto: Imgur

Articolul urmator
Minunile Sfintei Parascheva! Un copil de 7 ani, care nu vorbise deloc până la această vârstă, a spus primele cuvinte în fața raclei de la Iași
Minunile Sfintei Parascheva! Un copil de 7 ani, care nu vorbise deloc până la această vârstă, a spus primele cuvinte în fața raclei de la Iași
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.