Descoperire îngrijorătoare a cercetătorilor chinezi: coronavirusul nu va fi eradicat, ci va deveni un virus sezonier

Descoperire îngrijorătoare a cercetătorilor chinezi: coronavirusul nu va fi eradicat, ci va deveni un virus sezonier
Cristina Gherghina
Miercuri, 29.04.2020

Anunț îngrijorător făcut de cercetătorii chinezi! Deși toată planeta speră că într-o bună zi vom scăpa definitiv de coronavirus, oamenii de știință chinezi spulberă speranțele tuturor: noul coronavirus va sta mult timp printre noi pentru că va deveni un virus sezonier, precum gripa, potrivit dailymail.co.uk.

O echipă de specialiști din China au declarat reporterilor de la Beijing noul coronavirus nu va dispărea, așa cum s-a întâmplat cu SARS, din cauza faptului că în cazul virusului de acum aproape 20 de ani, nu existau cazuri asimptomatice.

Citește și Un nou simptom a fost descoperit în rândul bolnavilor de Covid-19,mai ales la tineri și copii. Vezi despre ce este vorba!

coronavius

Acest lucru înseamnă că virusul se poate plimba printre oameni care nu vor avea simptome, precum febră și tuse, ceea ce face dificilă urmărirea răspândirii acestuia. 

De asemenea, cercetătorii au mai spus că, în China, sunt confirmate zeci de purtători asimptomatici zilnic. 

"Este foarte probabil să fie vorba de o epidemie care va coexista cu oamenii pentru foarte mult timp, care va deveni sezonieră și va fi întreținută de organismele umane", a spus Jin Qi, director al Institutului de Biologie Patogenă de la Academia Chineză de Științe Medicale.

Va fi vara aliatul nostru împotriva coronavirusului? 

Mai mulți medici din întreaga lume susțin că este foarte puțin probabil ca virusul să fie complet eliminat, în ciuda restricțiilor severe impuse de autoritățile din mai multe țări. 

Potrivit Bloomberg, cercetătorii chinezi au dezvăluit, de asemenea, că nu au văzut nicio dovadă potrivit căreia venirea verii va încetini răspândirea virusului. Existau speranțe că temperaturile ridicate ar putea ajuta la reducerea răspândirii virusului în emisfera nordică, dar această teorie nu mai este valabilă în urma ultimelor descoperiri. 

Citește și Studiu: Coronavirusul poate supraviețui timp de o oră la o temperatură de 60 de grade. Află la câte grade moare virusul

temperaturi mari coronavirus

"Virusul este sensibil la căldură, dar doar atunci când este expus la 56 de grade Celsius timp de 30 de minute, iar vremea nu se va încălzi niciodată atât de mult. Deci, la nivel global, chiar și în timpul verii, șansa ca numărul de cazuri să scadă semnificativ este mică", a spus Wang Guiqiang, șeful departamentului de boli infecțioase al Primului Spital al Universității Peking. 

Săptămâna trecută, Bill Bryan de la Departamentul de Securitate Internă din SUA a prezentat un raport potrivit căruia lumina soarelui poate ucide coronavirusul pe suprafețe în câteva minute.

Acesta a sugerat că radiațiile emise de razele UV pot deteriora materialul genetic al virusului și pot împiedica capacitatea acestuia de a se reproduce pe suprafețe. Însă nu există dovezi că razele UV pot ucide coronavirusul în organism.

Vezi si
Hiperosmie: ce este și când poate fi periculoasă
Hiperosmie: ce este și când poate fi periculoasă
Raluca Margean | Miercuri, 29.04.2020
Virusul Oropouche: ce este și cum te poate afecta
Virusul Oropouche: ce este și cum te poate afecta
Raluca Margean | Miercuri, 29.04.2020
Buze amortite: cauze și tratament
Buze amortite: cauze și tratament
Raluca Margean | Miercuri, 29.04.2020

Surse foto: Istock

Articolul urmator »
Urina verde: cauze și tratament
Urina verde: cauze și tratament
Raluca Margean | Sâmbătă, 20.07.2024
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (10)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Chisturile Tarlov: cauze, simptome și tratament
Raluca Margean | Vineri, 28.02.2025
Înțepături în ochi: cauze și tratament
Raluca Margean | Marţi, 11.03.2025
Viroza digestivă: cauze, simptome și tratament
Raluca Margean | Duminică, 16.03.2025

Ne găsești pe