Doliu in lumea modei. A murit designerul Oscar de la Renta!

Doliu in lumea modei. A murit designerul Oscar de la Renta!

Mihaela Dobre, redactor Divahair.ro

Celebrul designer Oscar de la Renta, diagnosticat cu cancer din 2006, a decedat la varsta de 82 de ani. Vestea mortii sale a fost anuntata luni seara de catre sotia creatorului de moda, Annette, pentru postul de televiziune american ABC News.

Conform aceleiasi surse, designerul a murit in resedinta sa din Kent.

Oscar de la Renta

Inainte sa moara, de la Renta, calificat de presa americana drept "icoana modei", a reusit sa mai realizeze o piesa vestimentara ce va ramane in istoria modei: rochia de mireasa a lui Amal Alamuddin, proaspata sotie a actorului George Clooney.

Pe numele sau complet Oscar Aristides de la Renta Fiallo, designerul s-a nascut in Republica Dominicana in 1932 si a obtinut cetatenie americana in 1969, fiind considerat unul dintre cei mai mari creatori de moda ai lumii, in special pentru rochiile sale romantice.

Format de Cristobal Balenciaga si Antonio Castillo, el a devenit cunoscut la nivel mondial in anii '60, fiind unul dintre designerii care a lucrat cu majoritatea Primelor Doamne din Statele Unite, printre care Jacqueline Kennedy, Nancy Reagan, Hillary Clinton, Laura Bush si Michelle Obama.

Recompensat cu numeroase premii de profil in cei peste 50 de ani de cariera, De la Renta a lucrat pentru casele Lanvin si Balmain inainte de a lansa brandul care ii poarta numele. Renumitul designer a imbracat de-a lungul existentei sale nume mari din industria cinematografica (Audrey Hepburn), personalitati politice (Jacqueline Kennedy), dar si reprezentante ale mai multor case regale (printesa Diana). Oscar de la Renta se numara, de asemenea, si printre preferatii vedelor care optau pentru creatiile sale pentru a le purta pe covorul rosu, precum: Sarah Jessica Parker, Cameron Diaz, Nicole Kidman s.a.

Sursa foto: Splashnews

Articolul urmator
Cine este Cillian Murphy, cel mai bun actor de la Oscar
Cine este Cillian Murphy, cel mai bun actor de la Oscar
Cât de bine cunoşti lumea în care trăieşti?
Incepe quiz
Cât de bine cunoşti lumea în care trăieşti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.