Blondele preistorice (s-a descoperit prima gena de blond natural)

Blondele preistorice (s-a descoperit prima gena de blond natural)

Gabriela David, redactor Divahair.ro

      Barbatul modern poate prefera blondele, dar barbatii preistorici ce traiau in pesteri au fost primii atrasi de aceasta incitanta culoare a parului.
  Potrivit unui studiu, femeile nord-europene au devenit blonde cu ochi albastri la sfarsitul erei glaciare pentru a se distinge de dusmani si de barbati, perpetuand specia intr-un timp al competitiilor acerbe de dominare. De asemenea, se subliniaza ca parul blond a aparut si datorita hranei insuficiente, acum 10 – 11.000 de ani. Pana atunci, oamenii aveau parul si ochii inchisi la culoare. Parul deschis la culoare a aparut ca mutatii foarte rare. In acea vreme, hrana era oferita de cirezi de reni, mamuti sau bizoni, ducand la moartea unui numar foarte mare de barbati in timpul vanatorilor. Femeile au supravietuit in numar mult mai mare, iar blondele erau cele alese de putinii barbati ramasi. T. Frost, un antropolog canadian a reusit sa izoleze gena MC1R, mutatia genetica, de fapt, ce a adus la aparitia parului blond. El a observat ca in Europa aceasta gena are foarte multe variatii, in restul lumii culoarea parului fiind predominant inchisa la culoare. Aceasta diferenta se pare ca se datoreaza modului in care isi procurau hrana. In Africa femeile isi puteau procura singure hrana, sub forma de fructe si plante comestibile. In Europa, insa, plantele erau hrana animalelor, iar barbatii erau cei ce se ocupau exclusiv de hrana tribului prin vanatori periculoase. Femeile si-au gasit ocupatii in construirea de adaposturi si croirea hainelor. Barbatii se intorceau putini la numar si competitia pentru atragerea barbatilor aducea la suprafata necesitatea femeilor de a se infrumuseta, iar blondul se pare ca avea cele mai mari sanse de castig, stiintific demonstrat prin existenta unui nivel mai ridicat de estrogen.
  Rezultatul a fost multumitor pentru barbati. Staruri ca Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Sharon Stone si Scarlett Johansson sunt blonde care au devenit un tipar de frumusete si au incantat, sau mai bine zis, ametit barbatii. Bineinteles, blondul din par nu este cel care determina frumusetea unei femei. Fiecare dintre noi are o personalitate si o sexualitate care este doar accentuata de un par frumos. Barbatii au fost intotdeauna atrasi de ceea ce ne diferentiau de ei, la inceput a fost blondul din par, acum avem sensibilitate, feminitate, senzualitate si parfumuri frantuzesti. Blondul s-a transformat in toate aceste calitati prin care noi femeile putem zapaci un barbat sau putem pur si simplu sa ne simtim bine mergand pe strada.
Articolul urmator
Culoarea anului 2024: Peach Fuzz. Este simbolul conexiunii umane și al iubirii față de aproapele
Culoarea anului 2024: Peach Fuzz. Este simbolul conexiunii umane și al iubirii față de aproapele
Ce dezastru natural esti?
Incepe quiz
Ce dezastru natural esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.