Care este semnificația inelelor de logodnă în funcție de forma pietrei

Care este semnificația inelelor de logodnă în funcție de forma pietrei

Anca Marcus

Atunci când vine vorba de logodnă, inelul joacă un rol central în transmiterea unui angajament etern. Cu toate acestea, nu doar metalul prețios și designul inelului sunt importante, ci și forma pietrei prețioase care îl înfrumusețează. În funcție de ea, semnificația inelului de logodnă poate căpăta nuanțe și sensuri diferite, de la romantism clasic până la originalitate și aventură. 

 

Iată semnificațiile asociate cu fiecare formă a pietrelor inelelelor de logodnă: 

1. Formă rotundă (briliant)

Piatra rotundă, una dintre cele mai populare alegeri pentru inelele de logodnă, este simbolul unei iubiri veșnice, fără sfârșit. Un briliant este practic un diamant șlefuit rotund, a cărui formă perfect circulară sugerează unitatea și continuitatea, în vreme ce strălucirea sa reflectă lumina în toate direcțiile, aducând cu sine o energie pozitivă și echilibrată. O alegere clasică, piatra rotundă spune o poveste de dragoste care trece testul timpului. Alegerea unei pietre rotunde este mult mai mult decât un act ce ține de estetică, este un angajament față de o iubire care transcende timpul și obstacolele. Îndrăgostiții își afirmă astfel dispoziția de a-și fi alături în fiecare etapă a călătoriei vieții lor.

2. Tăietură „prințesă”

Forma „pietrei de prințesă” simbolizează o combinație de eleganță modernă și pasiune puternică. Colțurile ascuțite și strălucirea intensă reprezintă originalitatea și reflectă scânteia unei iubiri unice. Această formă poate exprima și dorința de a împărtăși aventuri împreună și de a construi o relație solidă în timp. Dacă alegi această tăietură, înseamnă că ești o persoană plină de energie și iubești viața, fiind mereu pregătită să primești atenția specială pe care o meriți. Este forma perfectă dacă iubești eleganța clasică, dar dorești să aduci o „ploaie de modernitate” în prezența ta. Cu un diamant în formă de prințesă, vei străluci ca un adevărat star al propriei tale povești. 

forme piatră inele de logodna

3. Formă smarald 

Gândește-te la o piatră în formă de smarald ca la o fereastră către o lume a eleganței regale. Această formă distinctă, cu colțurile sale ușor îndepărtate, emite o aură specială de rafinament. În spatele acestei pietre se ascunde mai mult decât o bijuterie strălucitoare; se află semnificații profunde și promisiuni pentru viitor. Smaraldul este adesea asociat cu speranța și fertilitatea, subliniind frumusețea în creștere și dezvoltarea continuă. Prin alegerea unei pietre în formă de smarald, afirmi răspicat că iubirea voastră este ca o grădină înfloritoare, plină de promisiuni. Această formă neobișnuită subliniază abundența vieții și a sentimentelor, ca o pajiște plină de flori colorate și bogate. 

4. Formă „pernă” (cushion)

Pentru cei care adoră formele curajoase și originale, piatra în formă de pernă poate fi alegerea perfectă. Cu laturi rotunjite și colțuri ușor îndepărtate, aceasta emană eleganță vintage și un farmec aparte. Piatra în formă de pernă simbolizează romantismul și pasiunea, aducând în prim plan dorința de a împărtăși momente prețioase în cuplu. Această piatră are un echilibru perfect între laturile rotunjite și colțurile ușor îndepărtate, conturând un aspect care amintește de o pernă moale și confortabilă, de unde rezultă comoditatea și intimitatea instaurate între parteneri. Dacă ești o fire discretă și ușor nostalgică, plină de sensibilitate, vei aprecia că pare să evoce amintiri ale trecutului și șarmul romantic al vremurilor de altădată. 

5. Forma ovală 

În contrast cu formele tradiționale, forma ovală imprimă un strop de originalitate și rafinament. Aceasta sugerează echilibru și armonie, dar și deschidere către noi experiențe și aventuri. Piatra ovală reflectă o iubire care transcende limitele convenționale și este perfectă pentru cei care doresc să adauge o notă de inovație în povestea lor de dragoste. Așadar, alegerea unui astfel de inel este perfectă pentru cei care visează să își construiască un viitor împreună, dar să rămână în același timp unici, forme deosebite unite într-un întreg, ce împărtășesc cu pasiune fiecare capitol al poveștii lor de dragoste. 

6. Piatră în formă de pară 

Această formă transmite povestea unei iubiri de basm. Dacă crezi în puterea sufletelor pereche, atunci piatra în formă de pară este potrivită pentru tine. Imaginează-ți că această piatră prețioasă este ca o fereastră în inima ta, cu laturile ovale ca o îmbrățișare caldă a armoniei, iar vârful în formă de lacrimă ca o promisiune de întâlnire și de uniune a două inimi. Când alegi o piatră în formă de pară, percepi în fiecare reflecție o oglindă a iubirii tale. Această formă încorporează întâlnirile, despărțirile și înnoirea iubirii voastre, ca o amintire a momentelor speciale care v-au dus unde sunteți acum.

7. Piatră de formă marquise 

O piatră marquise este simbolul unei relații puternice, în care dragostea se împletește cu ambiția. Este ca o mărturie a deciziei de a merge împreună, de a avea un scop comun și de a urma același drum. Fiecare colț ascuțit al pietrei este ca o săgeată care indică o direcție clară, o călătorie pe care o veți parcurge pas la pas. Această formă, mai neobișnuită, are un farmec aparte. Ea reprezintă curajul de a urma propriul drum cu încredere și hotărâre. A alege o piatră în formă de marquise pentru inelul de logodnă este ca o declarație a faptului că sunteți ambițioși, dornici să creați o poveste îndrăzneață. 

8. Piatră de formă radiantă 

Această formă îmbină elemente din forma rotundă și cea de smarald, rezultând într-o piatră cu colțuri rotunjite și fațete ascuțite, care capturează și reflectă lumina într-un mod spectaculos. Piatra radiantă simbolizează căldura și energia unei iubiri vii. „Coloanele” sale rotunjite duc cu gândul la îmbrățișări tandre, iar colțurile ascuțite sugerează pasiunea și dramatismul. Alegând o piatră radiantă pentru inelul de logodnă, aduci în prim plan pasiunea și vibranta voastră iubire. 

9. Piatră Asscher 

Piatra Asscher, cu forma sa unică și distinsă, este o alegere îndrăzneață și sofisticată pentru inelele de logodnă. Forma de piatră Asscher are rădăcini în designul art deco, evocând rafinamentul acelei perioade. Această piatră are o simetrie perfectă, cu laturi egale și colțuri drepte, care creează un efect de oglindă în interiorul său. Se remarcă drept o mărturie a frumuseții în dragoste, ca un portal între trecut și viitor, aducând în prim plan sentimente profunde și o eleganță atemporală. Prin alegerea unei pietre Asscher, vă purtați iubirea cu grație și rafinament, ca o bijuterie prețioasă în inimile voastre. Aveți suflet de nobili.

10. Piatră în formă de inimă 

Imaginează-ți un diamant în formă de inimă ca pe un simbol strălucitor al iubirii pure. Această formă iconică, care se aseamănă cu adevărata comoară a inimii, vorbește despre un sentiment adânc și nealterat de dragoste. Oricine o alege pentru inelul de logodnă mărturisește un devotament neștirbit.  Acest inel de logodnă este mai mult decât un accesoriu strălucitor, este un simbol al legăturii voastre profunde. Într-o lume agitată, alegerea formei inimii reamintește tuturor că iubirea autentică există și că sentimentele intense sunt în continuare o valoare prețioasă. 

În final, indiferent de forma pietrei, fiecare inel de logodnă spune o poveste unică despre iubire și angajament. Alegerea formei pietrei poate fi o expresie a personalității, a valorilor și a visurilor celor doi îndrăgostiți. 

Surse foto: istock.com, istock.com

Surse articol: vogue.com, harsanik.com

Articolul urmator
Trendul verii 2023 în machiaj: "lacrimile acuarelă"
Trendul verii 2023 în machiaj: "lacrimile acuarelă"
Ce rochie ți se potrivește în funcție de forma corpului?
Incepe quiz
Ce rochie ți se potrivește în funcție de forma corpului?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.