Ce ochelari se poartă în 2019: 5 tendințe din care să te inspiri

Ce ochelari se poartă în 2019: 5 tendințe din care să te inspiri

Redactor Divahair.ro

Tendințele pentru ochelari sunt suficient de diverse în 2019 încât să poți găsi numeroase modele pe gustul tău. Fie că porți doar ochelari de soare sau te gândești să îți schimbi ramele pentru ochelarii de vedere, te poți inspira din tendințele anului viitor.

ochelari de soare

O pereche nouă de ochelari de vedere poate fi o metodă eficientă de a face o schimbare rapidă, dar radicală de look. Cu noile modele de ochelari de vedere, nu ai de ce să ai rețineri în a purta ochelari. Nu doar că aceștia au devenit cool de câțiva ani, dar unele modele pot fi considerate adevărate bijuterii pentru chipul tău.

În plus, niciodată nu e prea devreme să adaugi o nouă pereche de ochelari de soare. Chiar dacă îi asociem cu vara, și în anotimpul rece sunt suficiente motive să îi porți, cum ar fi pe zăpadă sau atunci când conduci, iar lumina soarelui îți vine în ochi. Iată câteva din tendințele anului viitor, din care te poți inspira pentru o nouă pereche de ochelari:

1. Ochelarii ovali

Acesta nu este primul sezon în care ochelarii cu rame ovale sunt în tendințe. Dacă înainte erau eclipsați de ochelarii rotunzi în cadrul prezentărilor de modă, în 2019 ochelarii în forme ovale devin una din vedetele sezonului. Deoarece nu au intrat brusc în atenția designerilor, partea bună e că îi poți găsi ușor în magazine, spre deosebire de alte modele, cum ar fi ochelarii „de protecție” sau cei cu rame extravagante. Spre exemplu, există câteva sute de ochelari de vedere pe edel-optics.ro în formă ovală, suficiente modele cât să fie cuprinse într-o categorie specială. În ceea ce privește rama ochelarilor ovali, totul este permis în 2019: de la rame groase de lemn, la rame transparente de grosime medie sau chiar ochelari fără rame.

2. Ochelarii „ochi de pisică” extrem de alungiți

În 2018, cel mai important trend în materie de ochelari de soare au fost modelele mici de ochelari, în stilul anilor ‘90. Ochelarii tip „ochi de pisică” au fost și ei în tendințe. În mod interesant, cele două trenduri se îmbină în 2019: ochelarii de pisică devin mai înguști și mai alungiți, potrivit WhoWhatWear. Dacă vrei să experimentezi cu un stil nou, ieșit din comun, acest model de ochelari e foarte potrivit.

3. Ochelari dreptunghiulari

O altă tendință care va fi prezentă în 2019 atât în cazul ochelarilor de soare, cât și a celor de vedere este cea a lentilelor dreptunghiulare. În cadrul prezentărilor de modă, au fost prezentate atât modele vibrante, cât și unele serioase, în culori închise. Casele de modă care au propus astfel de modele de ochelari au optat în special pentru rame realizate din plastic.

4. Ochelari de protecție

Aceasta este una din tendințele care nu are la bază doar estetica și creativitatea, ci și utilitatea. Ochelarii de acest tip pot fi purtați și în cadrul unor activități fizice (ca aspect, sunt inspirați după ochelarii de schi). Totuși, aceștia sunt suficient de atrăgători încât să fie un adevărat fashion statement. Unele modele sunt atât de mari încât acoperă sprâncenele și o bună parte din pomeți.

5. Rame inedite

Mai mulți designeri au optat pentru rame extravagante, inedite și jucăușe în același timp. Chiar dacă multe astfel de modele de ochelari de pe podium sunt prea exagerate pentru a fi purtate pe stradă sau la birou, cu siguranță acestea vor inspira multe produse interesante. Ramele inedite din tendințe includ: forme de inimioare, de ananas sau forme neregulate inspirate din dantelă sau pop art. Unele modele par copilărești, însă sunt o modalitate interesantă de a face o schimbare. Spre exemplu, o pereche de ochelari cu o ramă ieșită din comun poate fi accesoriul perfect pentru a înveseli o ținută sobră.

Sursă foto: Shutterstock

Articolul urmator
Culoarea anului 2024: Peach Fuzz. Este simbolul conexiunii umane și al iubirii față de aproapele
Culoarea anului 2024: Peach Fuzz. Este simbolul conexiunii umane și al iubirii față de aproapele
Află ce tip de rame de ochelari ți se potrivesc în funcție de stilul tău vestimentar!
Incepe quiz
Află ce tip de rame de ochelari ți se potrivesc în funcție de stilul tău vestimentar!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.