Dad jeans, cel mai nou trend în materie de blugi

Dad jeans, cel mai nou trend în materie de blugi

Eugenia Dinescu, redactor

Credeai că vei trăi vreodată timpurile în care Seinfeld va deveni un fashion icon? Folosit iniţial ca un termen peiorativ, „dad jeans” se transformă dintr-un simbol al bărbaţilor de vârsta a doua din suburbiile americane într-un must-have pentru fashionistele momentului în 2016! Redescoperirea lor a fost, fără doar şi poate, alimentată de curentul normcore, aşa că, dacă eşti adepta unui stil minimalist, redus la piese esenţiale, o pereche de dad jeans nu ar trebui să îţi lipsească din garderobă.

Cu anii ’90 în plin avânt, nu există un moment mai potrivit să investeşti într-o pereche de dad jeans – sau să faci un raid în garderoba tatălui tău, pentru un look vintage autentic. Iată cum să porţi dad jeans în ţinute cu stil!

Diferenţa dintre mom jeans şi dad jeans


Graniţele dintre masculin şi feminin sunt tot mai fluide şi mai permeabile, aşa că, dacă îţi construieşti o garderobă complet androgină, poţi fi sigură că nu greşeşti. Din fericire, să distingi o pereche de mom jeans de una dad jeans nu ridică la fel de multe probleme precum alegerea unui părinte preferat: în primul rând, dad jeans au o talie mai joasă, betelia pantalonilor aflându-se imediat sub buric. Mom jeans, în schimb, propun o talie mai înaltă, deasupra buricului, ceea ce creează efectul unui posterior în formă de pară, nu tocmai flatant pentru forma feminină. În plus, în timp ce mom jeans au o formă conică şi tivul ajunge deasupra gleznei, dad jeans păstrează o formă dreaptă de sus până jos, marginea tivului aflându-se imediat sub gleznă.

Cum să porţi dad jeans

Dacă mom jeans  se află pe lista itemurilor pe care posesoarele unei siluete tip pară sau clepsidră ar trebui să le evite, dad jeans se dovedesc mai permisivi şi vor ascunde fără efort câteva kilograme în plus. Dad jeans te vor avantaja în special dacă îţi doreşti să camuflezi aspectul unor pulpe mai groase, creând o linie dreaptă de la şolduri la glezne: un beneficiu pentru fetele înalte, dar care le va avantaja şi pe cele mignone, dacă aleg să poarte dad jeans alături de pantofi cu toc.

Dad jeans se numără printre cele mai durabile piese pe care le poţi deţine şi, în timp, vor prelua forma corpului tău, dar, până să ajungi în acest punct al „relaţiei tale” cu acești blugi speciali, trebuie să deprinzi secretele unei combinaţii de succes. Graniţa dintre un look voit minimalist şi unul delăsător nu este întotdeauna evidentă, dar poţi evita uşor această capcană purtând dad jeans alături de piese feminine şi stylish.

Poartă-i alături de topuri cu peplum, cu mâneci clopot şi bluze petrecute, cămăşi din chiffon sau crop-tops, dar asigură-te că nu depăşesc nivelul şoldurilor. Un kimono sau un kaftan delicat vor completa perfect acest ansamblu, însă nu subestima potenţialul unei perechi de dad jeans nici într-o combinaţie denim-on-denim, o alegere care se bucură de binecuvântarea Stellei McCartney sezonul acesta.  

Evită combinaţiile literale: poate că jacheta varsity şi pantofii New Balance sunt itemuri potrivite pentru un meci de baseball, dar ieşirile tale casual sau petrecerile relaxate merită un plus de glamour. Cu botine cu toc, flatforms, creepers, pantofi babouche sau bocanci Doc Martens, dad jeans capătă instantaneu mai multă atitudine!

Ce modele de dad jeans să alegi

Când vine vorba despre croiala aleasă, „relaxed fit” şi „boot cut” sunt cuvintele pe care ar trebui să le urmăreşti pe etichetă. Puriştii denimului vor proclama întotdeauna clasicii Levi’s 501 drept modelul de referinţă pentru dad jeans, dar noi îţi propunem câteva alternative la fel de chic pentru iconicul model:

 MOTO jeans,
Topshop, 45 de lire sterline
 Bootcut jeans,
H&M, 159 de lei

Denimul, la fel ca imprimeul animalier, este categoric un material al paradoxurilor: trendul revine pe catwalk fără să fi dispărut vreodată cu adevărat din fashion, iar dad jeans reflectă cel mai bine acest lucru. Nimic nu animă industria fashion mai mult decât o doză de nostalgie, aşa că este momentul perfect să îţi achiziţionezi o pereche de dad jeans! Tu îi vei purta în acest sezon? 

Surse foto: pinterest.com, manrepeller.com, styleblazer.com

Articolul urmator
Mob-ul, coafura pe care hairstyliștii de top o recomandă tuturor femeilor de peste 50 de ani
Mob-ul, coafura pe care hairstyliștii de top o recomandă tuturor femeilor de peste 50 de ani
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?
Incepe quiz
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - tendinte

    1. Coafura în formă de "U", noul trend al anului (682 vizite)