E oficial! A fost aleasă “Culoarea Anului” pentru 2022 de către Institutul Pantone și este absolut fabuloasă!

E oficial! A fost aleasă “Culoarea Anului” pentru 2022 de către Institutul Pantone și este absolut fabuloasă!

Alida Enache

An de an, începând cu anul 2000, Institutul Pantone găzduiește o întâlnire secretă a reprezentanților grupurilor de standarde de culoare ale diferitelor națiuni, iar după două zile de dezbateri, se alege o anumită culoare care va fi declarată “Culoarea Anului”. Nuanța aleasă va domina lumea modei și se va regăsi cu precădere în designul interior pe tot parcursul anului pe care îl reprezintă.

Culoarea care a fost aleasă să reprezinte anul 2022 de către Institutul Pantone se numește Very Peri și este descrisă ca albastru brebenoc sau saschiu. Deși, în trecut, nuanța declarată drept “Culoarea Anului” făcea parte din catalogul de culori al companiei, anul acesta, reprezentanții institutului au hotărât să inventeze o nouă culoare amestecând tonuri de albastru cu violet-roşu. Astfel a luat naștere Pantone 17-3938 Very Peri, o nuanță asemănătoare culorii pe care o poartă lavanda.

Imagine cu o femeie care ține în mâini o paletă de culori

Reprezentanții companiei au precizat faptul că această nuanță uneşte „constanţa” albastrului clasic cu „energia şi emoţia” redate de culoarea roşie.

„Pe măsură ce ne mișcăm într-o lume în schimbare fără precedent, selectarea Pantone 17-3938 Very Peri aduce o nouă perspectivă și viziune asupra îndrăgitei familii a culorii albastru. Înglobând calităţile albastrului cu o nuanţă de violet-roșu, Pantone 17-3938 Very Peri afișează o atitudine spirituală și veselă, dar și o prezenţă dinamică ce încurajează creativitatea, curajul și exprimarea imaginativă”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului de Culoare Pantone.

“Culoarea Anului” pentru anul 2022 este reprezentativă epocii în care trăim, ea fiind un indicator al tranziției constante în care se află omenirea la momentul actual. Se face referire, bineînțeles, la influența metaversului și la impactul izolării din cauza pandemiei de Coronavirus.

„Pantone 17-3938 Very Peri este simbol al spiritului epocii și al tranziţiei în care ne aflăm. În timp ce ieșim dintr-o perioadă intensă de izolare, noţiunile și standardele noastre se schimbă, iar vieţile noastre fizice şi digitale au fuzionat în noi moduri”, a mai mărturisit Leatrice Eiseman.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @veryperi13

Acesta nu a fost primul an în care tradiția alegerii “Culorii Anului” a fost întreruptă. În 2020, atunci când s-a declarat culoarea reprezentativă pentru anul 2021, reprezentanții Institutului Pantone au hotărât să nu aleagă doar o culoare, ci două. Astfel că pentru anul 2021 au fost alese două nuanțe drept “Culoarea Anului”: Ultimate Grey (nuanţă de gri) şi Illuminating (nuanţă de galben).

Citește și: E oficial! Aceasta este cea mai urâtă culoare din lume

Surse articol: Curbed, Time, Usatoday

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Care este semnificația inelelor de logodnă în funcție de forma pietrei
Care este semnificația inelelor de logodnă în funcție de forma pietrei
Ce luna a anului te reprezinta?
Incepe quiz
Ce luna a anului te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.