Manichiura italiană, secretul profesioniștilor pentru a face unghiile scurte să pară mai lungi

Manichiura italiană, secretul profesioniștilor pentru a face unghiile scurte să pară mai lungi

Lorena Pintilie

Unghiile nu au fost niciodată atât de importante ca în zilele noastre, iar forma, culoarea și lungimea acestora pot spune multe despre tine. Se pare că mai nou au devenit un soi de accesoriu pe care îl asortezi cu ținuta, cu coafura și cu întregul tău fel de a fi, până la urmă. Sunt femei care susțin că preferă unghiile lungi, dar sunt multe care nu dispun de forma necesară pentru modele alungite, astfel că sunt nevoite să poarte mereu unghiile scurte. Dacă te numeri printre ele, nu dispera. Avem noi o soluție!

Dacă nu ești „dotată” cu un pat al unghiei mai lung, dar totuși vrei să ai manichiura mereu aranjată și unghiile lungi, vei fi de-a dreptul încântată să descoperi totul despre manichiuara italiană. Deja în vogă printre manichiuriști, această tehnică face ca unghiile scurte (și degetele în general) să pară mai lungi. Cum? Hai să vezi!

Manichiura "Luciu de buze", trendul elegant preferat de vedete care ia cu asalt primăvara 2023

Manichiura italiană este o tehnică ce se bazează foarte mult pe iluzia optică. Dacă pictezi inteligent unghia îi vei da o înfățișare mai lungă și mai elegantă, chiar dacă în sine, unghia este scurtă.

Această tehnică, destul de simplă, se folosește cu precădere pe unghiile scurte. Practic, folosești o culoare neutră pe toată lungimea unghiei, pictând tot soiul de modele cu o culoare contrastantă doar pe vârful unghiei. Vrei să te apropii cât mai mult de cuticule fără să atingi pielea, apoi pictezi o linie verticală pe unghie, lăsând un mic spațiu între marginea peretelui unghiei și gel”, explică expertul în manichiură Alex Teleki, cunoscută și sub numele de The Hot Blend pe Instagram.

Dacă nu optezi pentru o singură nuanță, tehnica poate fi folosită doar pe vârful unghiei, așa cum explica și Alex Teleki. Spre deosebire de manichiura franceză clasică, în care vârful începe mai aproape de părțile laterale ale unghiei în formă de semilună, stilul italian „începe în jurul jumătății unghiei, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă, într-o formă care se apropie mai mult de "U" decât de semilună”, mai explică expertul.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Diogo (@paintedbyjools)

Teleki aplică această tehnică de multă vreme pe unghiile clientelor sale, câștigând recent popularitate printre amatorii de manichiură. Această tehnică este iubită de mii de femei din jurul lumii care spun că pot, în sfârșit, să-și aranjeze singure unghiile fără să mai apeleze la manichiuriști și la alte metode de alungire precum construcția cu gel sau acrilicele.

Combin această metodă cu altele, cum ar fi împingerea cuticulelor în sus și îndepărtarea excesului de piele, pentru a prelungi unghiile”, spune ea. „În plus, forma unghiei este esențială pentru a face ca patul unghiei late și scurte să pară mai lung”, mai explică artista.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝙏𝙤𝙢 𝘽𝙖𝙘𝙝𝙞𝙠 Nails (@tombachik)

Milk Nails: trendul în manichiură luat cu asalt de vedetele din lumea întreagă

Forma unghiilor influențează look-ul final

Tehnica italiană funcționează cel mai bine pe unghiile scurte care au forma pătrată sau „squoval” (tendința unei forme pătrate cu colțurile rotunjite) dându-le iluzia unei unghii mai alungite, pe când pe cele cu forma migdalată sau „coffin” (tendința unei forme ascuțite tip stiletto dar cu vârful tăiat) această tehnică tinde să dea iluzia unei unghii mai înguste, subliniază Teleki. Astfel că, dacă patul unghiilor tale este mai lung, evită această metodă și optează pentru una mai tradițională.

Orice formă și lungime ar avea unghiile tale, nu uita că cea mai bună metodă de a arăta trăznet este să le îngrijești, să le acorzi atenție și să fie în concordanță cu felul tău de a fi și stilul tău de viață. Frumusețea se vede chiar și în cele mai mici detalii, așa că, nu uita: ai grijă de tine și fii atentă la detalii!

Surse foto: Unsplash

Surse articol: British Vogue 

Articolul urmator
Trendul verii 2023 în machiaj: "lacrimile acuarelă"
Trendul verii 2023 în machiaj: "lacrimile acuarelă"
Ce spune manichiura ta despre tine?
Incepe quiz
Ce spune manichiura ta despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.