Romanian Fashion Week

Gabriela David, redactor Divahair.ro

      Raiffeisen Exclusive Romanian Fashion Week, cel mai important eveniment din lumea modei romanesti, a avut loc la Sala Polivalenta din Iasi, intre 8-10 mai.
      Anul acesta, evenimentul a avut-o ca invitata speciala pe Diana Dondoe, cel mai de succes manechin roman la ora actuala. Diana a defilat pe podium in cadrul unei singure prezentari, cea a Irinei Schrotter, designerul care a si invitat-o sa participe eveniment, fiind prima aparitie a ei intr-un show al unui designer roman.
      Astfel, singurul festival de moda din tara a adus pe scena, pe podium, in sufletele designerilor si a spectatorilor splendoare, frumusete, fite, culoare, si multa originalitate. Un adevarat succes, festivalul din acest an a beneficiat de participarea unor mari designeri romani, producatori de pret-a-porter si lenjerie: Agnes Toma, Irina Schrotter, Razvan Ciobanu, Liza Panait, Wilhelmina Arz, Cristina Nichita, Stephan Pelger, Irina Mrinescu, Lena Criveanu, Carmen Secareanu, Ana Maria lungu, Dinasty, Jolidon, Uniconf si multi altii.
      Spectacolul s-a deschis cu colectia Razvan Ciobanu. Se stie ca rochiile de seara sunt preferatele lui si ca este atent la fiecare detaliu. “Va voi provoca la un act ludic care penduleaza între interior si exterior, la o alchimie între Wonder Woman si femeia fatala a perioadei inetrbelice printr-o colectie alcatuita exclusiv din rochii de seara si de cocktail” - ne-a spus acesta. De data aceasta, proportia creatiilor sale este construita prin suprapunerea a doua rochii cu volume diferite.
      Prima rochie din materiale paietate sau din piele devine tipar pentru cea de-a doua, care, prin transparenta tulului si a organzaleui lasa sa se întrevada forma initiala.
      Un plus de de stralucire a adaugat si echipa de L'Oreal Paris, condusa de Alexandru Abagiu, care a marit exagerat, dar fara umbre negative, buzele manechinelor. Se poarta buzele carnoase, rosii, apetisante...
      Si colectia realizata de Ioana Covalcic si Edita Lupea, ce semneaza pentru Dada, a fost stralucitoare prin ea insasi. Femeia "Dada" din aceasta toamna este dulce, este de miere, este aurie, este pretioasa dar nu exagerat de delicate: agora, culori dulci, gene imense roz, totul denota o femeie puternica.
      Finalul serii i-a apartinut in totalitate Irinei Schrotter. A pregatit un show, care s-a lasat cu aplauze indelungi. A adus pe scena, pe ritmuri Buddha Bar si etno-gipsy, cintate de Damian Draghici si D.J Ravin, pe Diana Dondoe, Andreea Raicu, Andreea Diaconu, Diana Moldovan. Fotomodelul Diana Dondoe a fost piesa de rezistenta a prezentarii, cu un trenci de culoare gri, cu pantaloni largi si tocuri de 20 de centimetri. In finalul prezentarii, pe scena a aparut Andreea Raicu, intr-o rochie alba, vaporoasa. „Colectia este dedicata femeii care experimenteaza, cu gust si rafinament”, spune Schrotter despre colectia sa. Manechinele au defilat pe muzica lui DJ Raven si a lui Damian Draghici.
      Spectacolul s-a incheiat cu o petrecere „high-life” in Versus, unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Iasi. Intr-un final, Romanian Fashion Week a demonstrat inca o data ca am ajuns incet, dar sigur, in rand cu moda internationala, cu tendintele acesteia si ca ne putem mandri cu o pleiada de designeri talentati si plini de originalitate.
Articolul urmator Cel mai fierbinte accesoriu al anilor '90 revine în forță în anul 2022. Despre ce este vorba și cum se poartă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0.5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.