10 motive să investești într-o bicicletă electrică

10 motive să investești într-o bicicletă electrică

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Două roți, un drum, eventual și o cască - de atât ai nevoie pentru a ajunge din punctul A în punctul B. Mersul pe bicicletă este extrem de eficient, ieftin și o modalitate sănătoasă de a călători. În timp ce numărul de bicicliști rămâne, totuși, scăzut în comparație cu cel al deținătorilor de autoturisme, acest lucru se va schimba complet în viitor, când bicicleta va reuși să devină un mijloc de transport din ce în ce mai popular și apreciat de cei care militează pentru un stil de viață sănătos. Sau cel puțin așa arată portretul fericit al anilor ce vor veni pentru noi!

Bicicleta electrică a început să fie din ce în ce mai populară în ultimii ani, multe persoane înlocuind mașina sau bicicleta clasică cu acest model. Nici nu e de mirare, având în vedere că bicicletele electrice sunt mult mai rezistente, acoperă distanțe mai mari și te ajută să te deplasezi mult mai repede. Cu o bicicletă electrică poți parcurge distanțe lungi fără să obosești sau să rămâi fără baterie. Ești curioasă care sunt motivele pentru care ar trebui să investești în acest mijloc de transport, dar și unde poți găsi cele mai bune biciclete electrice românești? Te punem la curent mai jos!

Iată care sunt cele 10 motive pentru care să investești într-o bicicletă electrică!

Mergi mai repede și pe distanțe mai mari

Spre deosebire de bicicletele normale, cu bicicleta electrică poți să parcurgi o distanță mult mai mare fără să obosești. De asemenea, poți să atingi și o viteză de până la 25 km/h. Bicicleta electrică e ideală nu doar în oraș, atunci când te îndrepți către job, într-o ținută stilată, dar și în drumeții! Nu mai ai ce să îi ceri!

femeie cu bicicleta

Vei fi în formă tot timpul

Deși are baterie și motor, bicicleta electrică îți permite să îmbini viteza cu pedalatul. Mersul pe bicicletă este benefic pentru sănătatea inimii, a plămânilor și pentru presiunea sângelui. De asemenea, mișcarea zilnică reduce nivelul de stres. Plimbarea va deveni din nou o plăcere, atunci știi că poți să faci pauze și să îți continui drumul.

Economisești bani

E mai convenabil să îți cumperi o bicicletă electrică bună, care să reziste în timp și care să te scutească de eventualele costuri suplimentare pentru reparații, decât una clasică. Nici nu mai vorbim despre transportul în comun sau despre autoturismul personal: cu bicicleta electrică, economisești banii de pe bilet sau de pe combustibil.

Este mai sigură decât o bicicletă normală

Majoritatea accidentelor au loc în intersecții. Acest lucru se întâmplă și pentru că biciclistul nu poate mări viteza într-un interval scurt de timp. Cu ajutorul motorului cu care este dotată bicicleta electrică, poți accelera în acest zone periculoase. De asemenea, este mult mai ușor să reduci viteza la curbe, unde majoritatea cicliștilor pierd controlul, deoarece vei folosi motorul bicicletei. 

Ajungi mereu la timp

Deși mașinile pot atinge viteze uimitoare, acest lucru nu se întâmplă și în trafic. Aglomerația din oraș te poate ține pe loc minute în șir. Pe o bicicletă electrică, pe de altă parte, poți ajunge imediat la destinație. Folosind rutele special create pentru cicliști, trotuarele sau chiar șoselele, te vei strecura foarte ușor prin aglomerație. Astfel, nu trebuie să îți faci griji că întârzii la serviciu sau că nu vei ajunge la timp într-un anumit loc.

Nu transpiri

Ceea ce face diferența între o bicicletă normală și una electrică nu este doar viteza și confortul, ci și faptul că poți să alegi să pedalezi sau nu. Atunci când obosești, te vei baza pe puterea motorului, trăgându-ți sufletul și relaxându-te! Nu vei obosi deloc și vei ajunge la birou revigorată și fără pete de transpirație. Mersul pe bicicletă nu a fost nicicând mai plăcut, iar ținuta ta nu a arătat niciodată mai bine (doar acum e purtată de un corp zvelt, de sportiv).

Nu mai ai probleme cu parcarea

Pe locul unei mașini pot fi parcate 20 de biciclete! Dimensiunea redusă a acesteia nu te scutește doar de nervii care apar atunci când cauți un spațiu pentru mașină, ci și de banii pe care i-ai da în mod normal pe parcare. Poți să îți lași bicicleta oriunde dorești, atât timp cât e securizată și te asiguri că nu încurcă pe nimeni.

Nu vei mai fi încetinită de vânt

Având un motor care îți stă alături atunci când rămâi fără puteri sau când vântul te împiedică să mai înaintezi, nu trebuie să îți mai faci nicio grijă. Motorul bicicletei electrice te va ajuta să înaintezi la aceeași viteză atunci când vântul bate din față, puternic și neabătut, dar și să menții o viteză constantă atunci când suflă din spate, ceea ce-ți poate pune viața în pericol.

Ajuți la salvarea planetei

Pe lângă motivele menționate mai sus, cel mai important este, fără doar și poate, faptul că ajuți la salvarea planetei prin reducerea producției de monoxid de carbon. Deși puține persoane se gândesc la acest lucru, confortul propriei mașini vine cu efecte negative, care nu ne afectează doar nouă viața, ci și generațiilor viitoare. Folosirea unei biciclete electrice reduce poluarea la zero și te ajută să lupți pentru un viitor verde. E argumentul care ne-a convins!

Poți merge pe orice teren

Știm ce înseamnă să urci o pantă cu bicicleta atunci când ești obosită. Ei bine, cu ajutorul bicicletei electrice, niciun teren nu este imposibil de parcurs. Deoarece are un motor puternic, bicicleta electrică îți permite să străbați aceleași distanțe la viteză maximă, chiar și pe terenurile accidente. Este un sentiment incredibil să știi că nimic nu te împiedică să mergi oriunde îți dorești, să escaladezi orice provocare, la propriu și la figurat!

Unde găsești cele mai bune biciclete electrice

Pleacă la „vânătoarea” celor mai bune biciclete electrice pe Pegas.ro! Raportul dintre preț și calitate e excelent, iar modelele disponibile îți pot schimba viața!

bicicleta electrica neagra

Noi ne-am îndrăgostit de bicicleta electrică Suprem Dynamic! Poți să urci cu ușurință pantele și terenurile accidentate, să te strecori pe potecile sinuoase și să cobori în siguranță văile spectaculoase de la munte. Unul dintre secretele acestei biciclete este chiar designul. Fiind confecționată din aluminiu 6061, cu grenaj de 42 de dinți cu senzor de torsiune integrat și un motor performant Bafang de 500 W reprogramat la 250W integrat în roata din spate, poți fi sigură că vei străbate toate distanțele indiferent de teren. Mai mult, toate datele și modurile de funcționare sunt afișate pe un display rezistent la apă și intemperii, iar bateria de la Samsung de 48V nu te lasă niciodată la greu.

Noi ne-am convins! Bicicleta electrică este cea mai bună alegere pe care o putem face în secolul al XXI-lea în materie de transport. Dacă și tu îți dorești o astfel de bicicletă, noi îți recomandăm bicicletapegas.ro, magazinul online care îți oferă o gamă variată de modele din care poți alege.

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.