10 pietre care alungă energiile negative

10 pietre care alungă energiile negative

Redactor Raluca Margean

Cristalele au proprietăți puternice de vindecare și pot atrage pozitivitatea în jurul tău. Ele te pot proteja prevenind pătrunderea vibrațiilor negative în viața ta și îți pot echilibra energia, oferindu-ți stabilitate, forță interioară și încredere pentru a aborda persoanele toxice sau situațiile care amenință zen-ul tău. Află care este piatra care alungă energiile negative și te apără de vampirii energetici!

Ce sunt și cum acționează energiile negative?

Deși nu există o tehnologie sau o știință care să ne învețe cum să măsurăm energia negativă din jurul nostru, toată lumea știe cât de dăunătoare poate fi aceasta. Negativitatea te epuizează, te face să te simți vulnerabilă, să nu mai ai încredere în forțele proprii și te transformă într-o persoană mereu nemulțumită, frustrată și nefericită!

Dar ce este, de fapt, energia negativă?

Energia negativă este dată de gândurile negative din mintea unei persoane, care creează emoții și acțiuni negative. De exemplu, emoții precum frica, furia, gelozia sau chiar ura îi determină pe oameni să se comporte negativ. Iar când cineva emite în jurul său o energie negativă, consumă într-un fel, și energia oamenilor de lângă el. Unii emițători de energie negativă sunt conștienți de ceea ce fac, dar alții nu. Majoritatea oamenilor sunt expuși la energie negativă fără să fie conștienți de acest lucru.

Așadar, negativitatea poate veni atât din interior, de la gândurile tale negative, cât și din exterior, de la oamenii toxici din viața ta sau din mediul în care trăiești. De exemplu, critica pe care ți-o adresezi non-stop singură îți poate afecta starea de bine și sănătatea. De asemenea, anumite medii te pot face să te simți inconfortabilă, deoarece asociezi acel loc cu o experiență negativă. În plus, detaliile fizice ale mediului înconjurător (dezordinea, mizeria) îți pot afecta starea de spirit și îți pot provoca un oarecare stres.

Cum îți dai seama că ești afectată de energii negative?

Înainte de a afla care este piatra care alungă energiile negative, este important să știi care sunt semnele care îți spun că ești afectată/înconjurată de energii negative. Iată la ce să fii atentă:

1. Te simți epuizată tot timpul, chiar dacă te odihnești suficient. Dacă ești mereu obosită și frustrată, ai o stimă de sine scăzută și stări de spirit foarte schimbătoare, cel mai probabil ai de-a face cu negativitate în viața ta.  

Femeie obosită în fața unui laptop
Sursa foto: Pexels.com

2. Ești atât de stresată, încât nu mai poți face față activităților tale de zi cu zi. Stresul te poate dărâma atât fizic (favorizând apariția diverselor probleme de sănătate), cât și psihic (epuizându-te mental). Deși toți suntem afectați într-o oarecare măsură de stres, atunci când acesta este constant și pe o perioadă îndelungată de timp, nu este în ordine și trebuie să iei măsuri.  

3. Comunicarea cu oamenii de lângă tine are de suferit. Când îți dai seama că nu mai comunici la fel de bine cu oamenii din jurul tău, iar ei par să nu înțeleagă ceea ce încerci să transmiți, atunci este o problemă.

4. Somnul îți este afectat. Dacă dormi mai greu sau ai un somn mai agitat, afectat de vise și coșmaruri ciudate, cel mai probabil subconștientul tău încearcă să te alerteze că ceva nu este în regulă! De obicei, gândurile negative repetate sunt asociate cu o calitate slabă a somnului, deși nu este clar dacă lipsa somnului declanșează gândirea negativă sau dacă gândurile negative te țin trează. Poate combinația dintre gândurile negative și somnul prost creează un cerc vicios, în care fiecare element îl înrăutățește pe celălalt.

5. Ești critică cu ceilalți. A fi critic cu ceilalți este o modalitate de a da vina pe altcineva pentru disconfortul tău. Deși critica altora te poate face să te simți mai bine la început, rareori te face să te simți bine mai târziu.

6. Începi să pierzi lucruri importante. Dacă pierzi chei, bani, portofele, haine etc. sau dacă îți este greu să le găsești, chiar dacă, de cele mai multe ori, sunt în preajma ta și destul de vizibile, atunci este unul dintre cele mai importante semne de negativitate din jurul tău.

Pietre și cristale care alungă energiile negative   

Diverse cristale pe un blat de marmură
Sursa foto: Pexels.com

Dacă simți că lucrurile îți scapă de sub control și ești profund afectată de negativitate, îți poți face un obicei din a avea tot timpul cu tine o piatră care alungă energiile negative. Te pot ajuta mai multe cristale, iată care sunt acestea:

1. Obsidianul - împiedică energiile negative să se atașeze de tine

Această piatră mistică este venerată de vindecătorii și șamanii din întreaga lume. Este o piatră asociată cu purificarea, transformarea și metamorfoza. O sticlă vulcanică neagră, obsidianul blochează stresul geopatic și contracarează atacurile psihice (dorințe rele, gelozie sau orice energie negativă trimisă către tine), apoi le direcționează înapoi către expeditor.

Poate fi folosit pentru a te elibera de atașamentele nesănătoase, a tăia legăturile cu energie negativă și oamenii toxici. Deoarece obsidianul absoarbe întotdeauna energia negativă, piatra are nevoie de curățare regulată.

Poartă obsidianul negru atunci când intri în medii noi sau întâlnești oameni noi sau pune în casă o astfel de piatră care alungă energiile negative. Cel mai bun loc de plasat este pe ușa din față și pe intrări pentru a opri energiile nedorite să intre în spațiul tău.

2. Selenitul - îți purifică energia

Selenitul are o vibrație puternică, ce curăță și ridică energia în orice spațiu. Numit după zeița greacă a lunii, Selene, acest cristal se conectează puternic la dimensiuni superioare și tărâmuri cosmice. Selenitul creează o atmosferă liniștită, îndepărtează influențele negative precum un purificator de aer și permite un flux constant de energie pozitivă să circule în spațiu.

Selenitul este conectat la chakrele superioare, și anume la chakra coroanei, centrul energetic asociat cu spiritualitatea, iluminarea și tărâmurile superioare. Se crede că elimină confuzia și blocajele din organism și construiește o conexiune mai profundă cu sursa. Calitățile sale eterice îl fac un instrument excelent pentru a sprijini meditația sau munca spirituală.

Pune o bucată de selenit în cele patru colțuri ale casei tale pentru a o proteja și crea un circuit de flux de energie pozitivă în spațiul tău. Plasat în dormitor, selenitul aduce relaxare, un somn odihnitor și elimină dezordinea mentală. Dacă vrei să ai vise frumoase, pune-l sub pernă, iar dacă vrei să încarci alte cristale, pune cristalele respective deasupra sau lângă el.

3. Ametistul - te protejează emoțional

Bucată de cristal ametist
Sursa foto: Pexels.com

Ametistul este o piatră care alungă și te protejează de energiile negative. Ea îți oferă protecție maximă de tot ce este rău, îți aduce liniște, îți stimulează înțelepciunea spirituală și stârnește inspirația. Energia sa profund pașnică oferă și protecție emoțională, prin reducerea stresului, îndepărtarea fricii, panicii și sentimentului de copleșire.

De asemenea, ametistul ajută la calmarea minții hiperactive și oferă putere emoțională în perioadele de stres. Este adesea folosit în vindecarea cu cristale pentru a sprijini depășirea dependențelor și a obiceiurilor proaste, pentru a promova un somn mai bun și pentru a ușura coșmarurile.

Dacă vrei vibrații pozitive și liniștite în spațiul tău, așează un ametist în centrul camerei. Pentru un somn bun și liniștitor, pune-l sub pernă, iar în baie așează-l pentru a-ți recăpăta calmul și pentru a te relaxa complet.  

4. Turmalina neagră- îți curăță casa și te protejează împotriva radiațiilor electromagnetice 

Turmalina neagră este una dintre cele mai eficiente pietre pentru curățare și protecție. Este un puternic blocant al tuturor tipurilor de negativitate și poate proteja împotriva atacurilor psihice și a vindecării la toate nivelurile - fizic, emoțional, mental și spiritual. Absoarbe radiațiile electromagnetice de la dispozitivele electrice și menține spațiul curat din punct de vedere energetic.

Această piatră care alungă energiile negative are capacitatea de a îndepărta  sentimentele întunecate, stresul sau anxietatea, apoi creează o barieră între tine și forțele negative. Turmalina neagră echilibrează chakra rădăcinii, centrul energetic asociat cu siguranța, stabilitatea și securitatea, ceea ce înseamnă că ajută la sporirea încrederii în sine și creșterea puterii interioare.

Plasează turmalină neagră lângă ușă și pentru ca energiile nedorite să nu intre în casă sau poartă piatra cu tine pentru a-ti proteja energia si pentru a construi rezistenta impotriva vampirilor energetici si a negativității. Totodată, este bine să pui turmalina neagră lângă dispozitive electrice, cum ar fi telefoane, laptopuri, televizoare și routere WiFi, pentru a neutraliza radiațiile electromagnetice.

5. Cuarț transparent - amplifică protecția

Cuarțul transparent este un amplificator puternic de energie, iar energiile sale sunt asociate cu claritatea, perspicacitatea și viziunea interioară. Această piatră alungă energiile negative și rezonează cu toate chakrele, în timp ce eliberează orice blocaje din corpul energetic.

De asemenea, înlătură confuzia și ascute conștientizarea, astfel încât îți permite să fii mai vigilentă în detectarea persoanelor sau a situațiilor negative. Cuarțul transparent este o piatră versatilă, care amplifică energia și poate fi folosit cu un alt cristal pentru o mai mare protecție împotriva negativității.

Sarea grunjoasă curăță energiile negative?

Așa cum nu este o singură piatră care poate alunga energiile negative, există mai multe remedii care sunt folosite pentru eliminarea negativității, iar sarea grunjoasă este unul dintre acestea.

Bol cu sare de mare
Sursa foto: Pexels.com

Se crede că sarea te poate curăța și proteja de energiile negative și din acest motiv, multă lume folosește remediul bolului cu sare în casă. Este foarte simplu. Trebuie doar să plasezi un bol cu sare în colțurile casei și să-ți verbalizezi intenția de curățare a casei. De exemplu, poți spune cu voce tare: ”Fie ca această sare să curețe energia casei mele și să mă protejeze de negativitate.” Pe lângă sare, se pot pune și câteva condimente din plante cu proprietăți de protecție și alungare a energiei negative, spre exemplu: ienupăr, cuișoare sau boabe de piper.

Unele persoane folosesc un amestec de apă cu suc de lămâie, sare și oțet alb pentru ștergerea tocurilor ușilor și ferestrelor. După aceea, pun sare grunjoasă sau sare de mare la toate intrările și o acoperă cu un preș pentru a preveni intrarea energiei negative în incintă.

Altă modalitate de a folosi sarea pentru a alunga negativitatea este să adaugi un vârf de sare de mare în soluția cu care ștergi podeaua pentru a distruge energia negativă din casă sau de la locul de muncă.

De asemenea, sarea poate fi folosită și în scopuri de afaceri și acest remediu poate fi folosit și pentru a crește vânzările. Tot ce trebuie să faci este să pui o bucată de sare într-o cârpă roșie și s-o atârni în magazinul sau biroul tău. Se spune că acest truc îți va proteja magazinul și afacerea de ochii răi, va crește treptat profiturile afacerii și te va ajuta să depășești sărăcia (atunci când este pusă în casă).

În toate aceste cazuri, sarea se aruncă la gunoi după 2-3 zile pentru a nu păstra energiile negative absorbite. Dacă este necesar, sarea se înlocuiește cu una nouă. 

Pietre care te apără de vampirii energetici

Cristale vindecătoare într-un bol
Sursa foto: Pexels.com

Vampirii energetici sunt oamenii negativi, care îți epuizează energia și te fac să te simți la capătul puterilor, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. Vampirii energetici tind să fie atrași de oameni plini de compasiune și sensibili. Ei sunt întotdeauna înconjurați de dramă și nu țin cont de energia negativă pe care o emană. Ei sunt victimele constante, narcisiștii, dominatorii și judecătorii.

Dacă ești o persoană intuitivă, empatică sau pur și simplu sensibilă la energiile altora, poate fi o tortură să fii în preajma acestui gen de oameni. Ca să revii la normal, trebuie să-ți cureți energia și poți face acest lucru cu ajutorul cristalelor.

Iată ce cristale au puteri protectoare și care este cea mai bună piatră care alungă energiile negative și te apără de vampirii energetici:

6. Labradoritul - această piatră deviază energiile negative și creează o forță de protecție în jurul tău. De asemenea, îmbunătățește intuiția, ceea ce poate fi util pentru a ști de care oameni să nu stea departe.

7. Citrinul - este o piatră prețioasă care promovează fericirea și bunăstarea. Emite cantități mari de energie pozitivă și elimină energia negativă.

8. Ametistul - transformă energia negativă în dragoste. De asemenea, ameliorează frica, durerea și anxietatea. Este foarte eficient atunci când este purtat în jurul inimii sau gâtului.

9. Carnelianul - te protejează de energiile negative, îți crește încrederea în tine și te ajută să-ți asculți intuiția și percepțiile. Te protejează împotriva furiei sau invidiei care pot veni din interior sau din exterior.

10. Granatul - energizează și reîncarcă chakrele și este renumit pentru capacitatea sa de a avertiza asupra pericolului care vine, precum  vampirii energetici. Din această cauză, a fost adesea purtat ca un talisman. Granatul activează și celelalte pietre de protecție.

Alte cristale care pot fi folosite pentru a te proteja de vampirii energetici sunt: selenita, jaspul, turmalina neagră, cuarțul fumuriu și onixul. Aceste pietre pot ajuta la întărirea propriei energii și pot devia capacitatea unui vampir energetic de a se atașa de aura ta.

Așadar, din fericire, nu există o singură piatră care alungă energiile negative, sunt mai multe cristale care te pot proteja energetic. Dacă ești o persoană sensibilă la energiile celor din jur, poartă una din aceste pietre cu tine și vei observa că vei avea parte de mai multă pozitivitate în viața ta.

Surse foto: Pexels.com

Surse articol: Hashtaglegend.com , Timesofindia.indiatimes.com , Freepressjournal.in

Articolul urmator
Nu trebuie să-ți lipsească din casă! Alimentele banale care aduc prosperitatea în viața ta
Nu trebuie să-ți lipsească din casă! Alimentele banale care aduc prosperitatea în viața ta
Fa-ne portretul iubitului tău ideal și îți spunem ce vârstă emoțională ai!
Incepe quiz
Fa-ne portretul iubitului tău ideal și îți spunem ce vârstă emoțională ai!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.