2 destinații de vacanță ideale pentru organizarea unui city-break în luna aprilie

2 destinații de vacanță ideale pentru organizarea unui city-break în luna aprilie

Redactor Divahair.ro

Primăvara ia locul sezonului rece în această perioadă, iar luna aprilie este preferată de majoritatea persoanelor datorită temperaturilor care încep să crească. Vremea plăcută și natura care se trezește la viață ne face să ne dorim mai mult ca niciodată să organizăm un city-break într-una dintre cele mai populare destinații de vacanță din lume. Iată top 3 locații potrivite pentru organizarea unui city-break în această lună!

Vacanță în Madrid, una dintre cele mai frumoase metropole din lume

Una dintre locațiile de vacanță ideale pentru luna Aprilie este capitala Spaniei, Madrid. Energia pură a acestei metropole impozante pare să le amintească turiștilor din întreaga lume care sunt adevăratele bucurii ale vieții.

Vei fi plăcut surprins să descoperi stilul de viață al localnicilor, preparatele lor autohtone și stilul arhiteconic deosebit, care transformă acest oraș într-un concurent puternic al legendarelor metropole Paris și Roma. Madrid este și un oraș în care iubitorii de cultură nu se vor plictisi, dat fiind faptul că pictori renumiți precum Velasquez și Goya s-au născut pe tărâm spaniol.

Iată trei locuri deosebite de care te poți bucura în acest oraș efervescent:

Palatul Regal - Construit în stil baroc, acest obiectiv turistic are o istorie aparte, datând din secolul al X-lea, atunci când a fost construit la solicitarea emirului de Cordoba, Mohammed I. Decorațiunile Palatului Regal au fost realizate de artiști celebri precum Goya, Velasquez, Mengs, Gasparini și Tiepolo.

Gran Via - Zona centrală a Madridului merită vizitată atât ziua cât și noaptea, fiind una în care se află mereu oameni dornici de petrecere. Numeroși turiști frecventează Gran Via, în căutarea celor mai frumoase suveniruri, pentru a vizita clădirile istorice din zonă sau pentru a se relaxa pentru câteva momente în cafenelele și restaurantele din centrul orașului.

Parcul Retiro - Nu poți merge în Madrid și să nu poposești câteva momente în acest loc verde inedit, care adăpostește numeroși arbori cu vârste venerabile, ce depășesc chiar și 400 ani. Acolo vei descoperi Palatul de Cristal, o locație din sticlă și fier, în cadrul căreia se desfășoară cele mai importante evenimente culturale în fiecare an.

madrid

Vacanță în Amsterdam, orașul cu cele mai multe muzee din lume

Cea de-a doua locație ideală pentru organizarea unui city-break în luna aprilie este orașul Amsterdam, cel în care vei descoperi cele mai multe canale și cel mai mare număr de muzee pe cap de locuitor.

Primul lucru care te va impresiona la intrarea în acest centru urban este liniștea și degajarea localnicilor, care par lipsiți de griji. Considerat un oraș al bicicletelor, Amsterdam este cu siguranță una dintre cele mai boeme metropole din lume și un oraș în care democrația, toleranța și libertatea de exprimare au luat locul prejudecăților și a inhibițiilor.

Iată trei locuri deosebite de care te poți bucura în acest oraș care te binedispune:

Palatul Regal Koninklijk - Localizat în zona de vest a celebrei piețe Dam din centrul orașului Amsterdam, acest palat regal atrage atenția prin exteriorul său realizat din gresie de către Jacob van Campen și prin interiorul decorat în stilul imperial. Acesta poate fi vizitat tot anul, chiar dacă este utilizat ocazional de Casa Regală, pentru desfășurarea unor evenimente speciale.

Parcul Vondel - Situat în cartierul Oud-Zuid, în zona de vest a Pieței Muzeelor, acest parc poartă numele lui Joost van den Vondel, a cărui statuie se află în cadrul său. Atât localnicii cât și turiștii adoră să petreacă timp în acest loc plin de verdeață, în care se pot implica în numeroase activități sportive pe iarbă, unde se pot plimba cu bicicleta și unde se pot delecta cu preparate tradiționale.

Piața de flori - Pe malul sudic al canalului Singel din Amsterdam se află Bloemenmarkt, singura piață plutitoare de flori din lume. Aceasta datează din anul 1862, fiind considerată căminul lalelelor, al zambilelor și a narciselor olandeze. Aceasta reprezintă locația ideală în care să faci poze în timpul vacanței petrecute în boemul oraș olandez.

amsteram

Madrid și Amsterdam sunt două orașe care oferă condiții foarte bune pentru organizarea unui city-break reușit în luna aprilie. Poți descoperi cele mai bune oferte de vacanță în această perioadă pe Tui TravelCenter.

Articolul urmator
7 metode simple prin care poți economisi bani în fiecare zi
7 metode simple prin care poți economisi bani în fiecare zi
Planifică-ți luna de miere de vis și îți spunem când te căsătorești!
Incepe quiz
Planifică-ți luna de miere de vis și îți spunem când te căsătorești!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.