55 citate frumoase despre toamna care ne amintesc de ce o iubim

Redactor Alexa Galgau

Toamna ne bate la ușă și deja începem să așteptăm cu nerăbdare să ne delectăm privirile cu zecile de culori parcă rupte din cele mai frumoase tablouri. Fără îndoială că toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri și a inspirat nenumarați scriitori și poeți îndrăgostiți de culorile, capriciile și bogățiile ei! Descoperă cele mai frumoase citate despre toamnă și adu-ți aminte de ce iubești acest anotimp!

Citate frumoase despre toamnă

Citate frumoase despre toamnă

De cele mai multe ori, oamenii sunt puțin triști toamna deoarece frumoasa vară a trecut. Totuși, asta nu înseamnă că anotimpul acesta plin de culori nu merită și el puțină afecțiune. Iată câteva citate despre toamnă care să-ți reamintească cât de frumoase pot fi zilele de toamnă:

1."Toamna poartă mai mult aur în buzunar decât toate celelalte anotimpuri la un loc." (Jim Bishop)

2."Toamna este un andante melancolic și grațios care pregătește admirabilul adagio al iernii." (George Sand)

3."Fiecare frunză îmi șoptește fericirea, planând către pământ din copacul toamnei." (Emily Bronte)

4."Nimeni nu poate gusta fructele toamnei în timp ce se delectează cu parfumul florilor de primăvară." (Samuel Johnson)

5."Fiecare om trebuie să își găsească timp, să se așeze și să privească căderea frunzelor." (Elizabeth Lawrence)

6."Nici frumusețea primăverii și nici cea a verii nu are grația pe care am zărit-o în al toamnei obraz." (John Donne)

7."Toamna cu-a ei albă frunte/Și cu galbenii conduri/A lăsat argint pe munte/Și rugină pe păduri." (George Topârceanu)

8.”Toamna a ucis vara cu cel mai blând sărut.” (Autor necunoscut)

Citate frumoase despre toamnă-cuplu de tineri in parc toamna

Citate despre toamnă și viață

Viața este asemenea anotimpurilor: cu bune și rele. Primăvara sădești, vara te bucuri, toamna culegi și iarna…aștepți zile mai bune! Iată câteva citate despre toamnă și viață pe care le ve aprecia:

9.”La lucrătorul rău toamna inima plânge.” (vorbă din popor)

10.”Te întreabă toamna, ce ai lucrat vara.”(vorbă din popor)

11.”Și toate viețile pe care le-am trăit vreodată și toate viețile pe care le vom trăi sunt pline de copaci și frunze schimbătoare.” (Virginia Woolf)

12."Pentru oameni, toamna este timpul recoltei, al adunării roadelor. Pentru natură, toamna este o perioadă a însămânțării, a risipirii în cele patru vânturi." (Edwin Way Teale)

13."Bătrânețea începe ca toamna, cu melancolii, cu umbre care se lungesc, cu reverii și doruri vagi." (Octavian Paler)

14."Toamna a fost întotdeauna anotimpul meu preferat. Momentul în care totul se umple de ultima picatură de frumusețe, ca și cum natura ar fi economist din frumusețile ei pentru momentul final." (Lauren DeStefano)

15."Există o armonie în toamnă și o strălucire în cerul ei, care nu pot fi regăsite de-a lungul verii, ca și cum n-ar putea fi, ca și cum n-ar fi fost vreodată." (Percy Bysshe Shelley)

16.„Octombrie este plin de oportunități. Căldura apăsătoare a verii este o amintire îndepărtată, iar frunzele aurii promit o lume plină de aventuri frumoase. Mă face să cred în minuni ”. (Sarah Guillory)

Citate despre flori de toamnă

Vara ne încântă privirile cu minunatele sale flori și miresme, însă toamna nu se lasă mai prejos și ne minunează cu covorul de frunze colorate pe care-l așterne în așa fel să nu ducem prea tare lipsa florilor. Iată câteva citate despre toamnă și florile sale speciale:

17."Toamna este o a doua primăvară, când fiecare frunză e o floare." (Albert Camus)

18."Toamna dulce, toamna cu frunzele toate flori." (George Toparceanu)

19.„Nuanțele toamnei ... o grădină minunată de flori care înfloresc sub vraja vrăjitorului, îngheț.”(John Greenleaf Whittier)

20.“O floare neștiută/ de păsări și fluturi:/ cerul toamnei.” (Matsuo Basho)

Citate despre ploaie de toamnă

Să nu uităm că toamna înseamnă nu doar culoare și romantism, ci și ploaie și un strop de tristețe. Toamna este anotimpul care ne arată că în viață nu poți avea doar bucurii. Iată câteva citate despre toamnă, ploaie și mâhnire:

Frunze de toamnă văzute printr-un geam ud

21.”Miroase a toamnă/ Miroase a toamnă răzvrătită/A ploaie rece și asfalt ud/Când frunzele vântul le agită/ Copacii vrând să-i vadă nud.”(Gabriela Mimi Boroianu)

22.“Mi-a bătut azi-noapte/ Toamna-n geam,/ Mi-a bătut cu degete de ploaie …” (Ion Minulescu)

23.„Tăcere... e toamnă în cetate.../Plouă... şi numai ploaia dă cuvânt/ E pace de plumb, e vânt, şi pe vânt/ Grăbite, trec frunze liberate.” (George Bacovia)

24.”Un vânt răzleţ îşi şterge lacrimile reci pe geamuri./ Plouă./ Tristeţi nedesluşite-mi vin, dar toată durerea,/ ce-o simt n-o simt în mine,/ în inimă,/ în piept,/ ci-n picurii de ploaie care curg./Şi altoită pe fiinţa mea imensa lume/ cu toamna şi cu seara ei/ mă doare ca o rană./ Spre munţi trec nori cu ugerele pline./ Şi plouă.” (Lucian Blaga)

25.”E toamnă, e foșnet, e somn…Copacii, pe stradă, oftează; E tuse, e plânset, e gol… Și-i frig, și burează.” (George Bacovia)

Citate despre toamnă de la Nichita Stănescu

Romanticul poet a elogiat toamna în operele sale pline de dor. Iată câteva citate despre toamnă de la Nichita Stănescu care te vor emoționa:

26.”Dacă timpul ar fi avut frunze, ce toamnă!"

27."A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine, cu umbra ta."

28.”E toamnă. Marea bate-n ţărmul ud/ Şi furioase valurile-njură/ Bolborosiri de spume se aud şi cerul e mânjit cu nori de zgură./ Sunt multe ceasuri şi e încă ziuă/ pe nisipul ţărmului pustiu/ Şi rece suflă vântul şi-n târziu/ şi marea neagră bate apa-n piuă.”

Citate despre toamnă și dragoste

Dragostea tomnatică este una mai așezată, mai domoală. Chiar dacă frumusețea verii a trecut, toamna poți culege roadele. Chiar dacă pasiunea s-a mai domolit, este timpul să te bucuri de ce ați construit împreună. Iată mai jos câteva citate frumoase despre toamnă și iubire:

29.”Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihneşte, amintindu-şi toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toţi strugurii toamnei şi toate ninsorile iernii.” (Grigore Vieru)

30.”Căderea unei frunze nu este altceva decât un adio spus de vară.” (Autor necunoscut)

31.”Să ne iubim tomnatic, cu toate primăverile din noi!( Magdalena Dorina Suciu)

32.”Și dragostea are toamna ei, pentru cel care a uitat gustul celuilalt.”(Marc Levy)

33.”Eu n-o mai iubesc, dar mă-ndeamnă/ Din vremuri un vechi obicei:/ Să trec în amurguri de toamnă/ Prin dreptul ferestrelor ei..” (Zaharia Stancu)

34.„Gelozia puternică într-o dragoste frumoasă este asemenea unei toamne în mijlocul unei veri toride.(Mehmet Murat Ildan)

Citate despre dimineți de toamnă

Diminețile de toamnă au un farmec aparte. Combinația de aer curat, răcoare și peisaj parcă desprins dintr-un tablou este încântătoare. Iată câteva citate despre toamnă și diminețile sale care te vor cuceri:

35.”Dimineața de toamnă înseamnă soare și aer clar, păsări și calm, sfârșitul anului și începutul unei zilei.” (Terri Guillemets)

36.”Este prima zi de toamnă! Timpul pentru dimineți cu ciocolată fierbinte și seri cu bezele prăjite și, cel mai bine, cu salturi minunate în frunze! (Winnie de Pluș)

Citate despre seară de toamnă

Dacă diminețile de toamnă sunt frumoase, serile răcoroase, cu o pătură călduroasă pe umeri și un ceai cald savurat pe o terasă îți oferă sentimente cum nu se poate mai plăcute. Însă serile de toamnă pot fi și friguroase și tăioase, pentru că toamna este plină de neprevăzut. Iată câteva citate despre toamnă și serile sale magice:

Pod luminat într-o seară de toamnă

37.”Ascultă! Vântul se întețește, iar aerul este sălbatic, plin de frunze. Am avut serile noastre de vară, dar acum aven înserările din octombrie!”(Humbert Wolfe)

38.”Și apusurile de toamnă - nu sunt superbe, mai presus de orice descriere? Mai mult decât cele mai strălucitoare vise ale poeziei?” (Charles Lanman)

39.”Noaptea, care toamna pare să cadă din cer atât de brusc, ne-a dat fiori ...” (Jules Barbey d'Aurevilly)

40.„Pe o ramură goală este cocoțat un corb - seara de toamnă”( Bashō)

Alte citate despre toamnă care te vor face să o îndrăgeşti

Toamna te îndeamnă la melancolie și te face să te gândești la toate lucrurile frumoase pe care le-ai avut și s-au dus. Toamna poate fi tristă pentru că tânjești după vara trecută, dar poate fi și frumoasă pentru că te face să te bucuri din plin de ceea ce ai, înainte să vină iarna. Iată alte citate despre toamnă pe care le vei îndrăgi:

41."Culori fioroase își încep timpuria cucerire a dealurilor, asmuțite de vânturile toamnei. Toamna este însuși artistul." (Takayuki Ikkaku)

42."Toamnă a deliciilor! Sufletul meu este cununat cu ea; dacă aș fi pasăre, aș zbura de-a lungul întregului pământ în căutărea a noi și noi toamne." (George Eliot)

43."Toamnă, al anului ultim, cel mai frumos surâs." (William Cullen Bryant)

44."Iubesc toamna. O iubesc datorită grăitoarelor ei parfumuri și din cauza lucrurilor care mor, lucruri de care nu mai trebuie să ai grijă vreodată și grație ierbii care încetează să se ridice." (Mark Van Doren)

45."Toamna îți câștigă sufletul întru totul prin apelul ei mut la compasiune față de descompunerea ei." (Robert Browning)

Citate haioase despre toamnă

Chiar dacă toamna este un anotimp mai trist, starea noastră de spirit nu ar trebui să fie la fel. Pentru a te înveseli puțin, citește în continuare câteva citate despre toamnă, scurte și amuzante. Cu siguramță îți vor aduce zâmbetul pe buze:

Față amuzantă din dovleci de toamnă

46.”Toamna, totul este într-o continuă cădere: ... frunzele, temperatura, contul bancar, motivația.” (Autor necunoscut)

47.”Toamna este un anotimp plin de erotism pentru că femeile se acoperă mai mult.”(Ramon Eder)

48.”Toamna rândunelele pleacă. Rămân ciorile, copleşite de răspundere.”(Valeriu Budulescu)

49.”Merg la braţ cu Doamna,/ Ce-am iubit mereu,/ Ruginie-i toamna,/ Ruginit şi eu! (Arcadie Chirșbaum-Pledoarie pentru epigramă)

Citate despre toamnă în engleză

Fiecare limbă are muzicalitatea sa, astfel este greu să traduci cuvânt cu cuvânt anumite expresii din limbi străine. Prin urmare, îți oferim mai jos câteva citate despre toamnă în engleză, culese de pe site-ul countryliving.com:

50.”Autumn shows us how beautiful it is to let things go” (Toamna ne arată cât de frumos este să lăsăm lucrurile să treacă”)- Autor necunoscut

51."Autumn is the hardest season. The leaves are all falling, and they’re falling like they’re falling in love with the ground." (Toamna este cel mai dificil anotimp. Frunzele cad în așa fel încât pare că s-au îndrăgostit de pământ) – Andrea Gibson

52.“I’m so glad I live in a world where there are Octobers.” (Sunt atât de bucuros că trăiesc într-o lume în care există Octombrie)- L.M. Montgomery

53.“If a year was tucked inside of a clock, then autumn would be the magic hour." (Dacă un an ar fi înghesuit într-un ceas, atunci toamna ar fi ora sa magică.) -Victoria Erickson

54."I can smell autumn dancing in the breeze. The sweet chill of pumpkin, and crisp sunburnt leaves."(Simt mirosul toamnei în vânt. Savoarea dulce a dovlecilor și frunzele arse de soare)- Ann Drake

55.”Winter is an etching, spring a watercolor, summer an oil painting, and autumn a mosaic of them all."( Iarna este o gravură, primăvara o acuarelă, vara o pictură în ulei, iar toamna un mozaic al tuturor) - Stanley Horowitz

Aceste citate despre toamnă reprezintă doar un mic imbold pentru a ne bucura mai mult de anotimpul în care natura se transformă în cel mai talentat pictor. Citește și cele mai frumoase citate despre copilărie!

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator Citate de Osho despre iubire care o să te ajute să devii cea mai bună versiune a ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (126)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.