Nu Skin

30 de curiozități din lume pe care trebuie să le cunoști

Redactor Alexa Galgau

Cu cât afli mai multe, cu atât îți dai seama că știi puține lucruri, nu-i așa? Pentru cei însetați de cunoaștere, lumea este plină de mistere și curiozități interesante.

Descoperă și tu cele mai interesante curiozități din lume pe care trebuie să le știi!

30 de curiozități din lume adunate

1. În fiecare an, circa un milion de cutremure zguduie Pământul, iar în fiecare secundă circa 100 de fulgere îl lovesc. Fulgerele omoară anual 1000 de persoane.

2. În octombrie 1999, un aisberg de dimensiunea Londrei s-a desprins de podul de gheață din Antarctica.

3. Dacă ai putea să conduci mașina în sus, ai putea ajunge în spațiu în numai o oră!

4. Pământul are aceeași vârstă precum Soarele sau Luna: 4.56 miliarde de ani.  În circa 5 miliarde de ani, Soarele va rămâne fără combustibil și se va tranforma într-un gigant roșu.

5. Cea mai mică insectă cu aripi din lume este viespea tanzaniană, care este mai mică decât ochiul unei muște de casă obișnuite. 

6. Există mai multe microorganisme care trăiesc pe pielea fiecărui om decât există oameni pe suprafața Pământului.

7. Animalul care doarme cel mai mult pe zi este ursul koala: 22 de ore, cu două ore mai mult decât leneșul. La polul opus, animalul care doarme cel mai puțin pe parcursul a 24 de ore este calul (doar 15 minute).

8. Chiar dacă am putea călători cu viteza luminii, tot ne-ar lua circa două milioane de ani să ajungem la marginea celei mai apropiate galaxii: Andromeda.

9. Animalul cu cea mai îndelungată gestație este elefantul african: 22 de luni. La polul opus, animalul cu cea mai scurtă perioadă de gestație este un marsupial din Australia: 12 zile.

10. Un uragan obișnuit produce energia echivalentă a 8000 de bombe de o megatonă. 90% dintre decesele survenite în timpul uraganelor sunt cauzate de inundații.

11. Leonardo Da Vinci putea să scrie cu o mână și să deseneze simultan cu cealaltă. Napoleon, un alt personaj considerat geniu, putea să dicteze cinci scrisori în același timp.

 12. Există o specie de caracatiță care poate nu doar să își schimbe complet culoarea pentru a se camufla, ci și să imite perfect aspectul altor ființe acvatice.

13. Cele mai bogate trei familii din lume au mai multă avuție decât 48 dintre cele mai sărace nații de pe Pământ la un loc.

14. A existat la un moment dat un blocaj în trafic care a durat 10 zile, timp în care mașinile s-au deplasat cu un kilometru pe zi!

15. În Rusia, unde se bea mai mult vodcă, berea nu a fost considerată o băutură alcoolică până în 2011. Până în acel moment a fost clasificată ca bautură răcoritoare.

16. Mai bine de două treimi din populația lumii nu a văzut zăpadă niciodată.

17. Foarte rar se naște un șarpe cu două capete. Atunci când are loc acest defect genetic, cele două capete se luptă pentru mâncare.

18. O persoană obișnuită merge pe jos o distanță foarte lungă pe parcursul vieții: echivalentul înconjurului lumii de trei ori.

19. Un rechin poate să detecteze o parte de sânge la 100 de milioane de părți de apă, motiv pentru care este un vânător atât de bun.

20. Un gândac de bucătărie poate să trăiască fără cap timp de câteva săptămâni. De asemenea, această specie de insectă este rezistentă la radiații.

21. Cel mai puternic mușchi din corp este... limba!

22. Cartea Guiness, cea în care sunt notate recordurile mondiale, deține la rândul ei un record: cea mai furată carte din bibliotecile publice.

23. Numărul de cuvinte postate zilnic pe rețeaua de socializare Twitter ar putea umple o carte groasă de 10 milioane de pagini.

24. Benzile desenate cu Donald Duck, unul dintre cele mai îndrăgite personaje de la Disney, au fost interzise în Finlanda, din cauza faptului că rățoiul nu poartă pantaloni.

25. Dacă strănuți prea puternic, poți să îți fracturezi o coastă. Dacă te abții de la a strănuta, poți să îți rupi un vas de sânge în cap și să mori.

26. Culoarea pe care ar avea-o Coca-Cola, dacă nu s-ar adăuga colorant în ea, ar fi verde.

27. Deși războiul este un pericol pentru viețile multora, statisticile arată că a merge la muncă zi de zi prezintă un risc mult mai mare, pentru că există o infinitate de accidente în care ai putea fi implicat.

28. Aproape un sfert din suprafața totală a orașului Los Angeles este ocupată de automobile.

29. Atunci când încearcă să se camufleze, urșii polari își acoperă nasul cu labele.

30. O statuie cu un om pe un cal are diferite semnificații, în funcție de poziția picioarelor animalului:

- dacă are ambele picioare din față ridicate, înseamnă că persoana respectivă a murit pe câmpul de luptă;

- dacă are un picior din față ridicat, înseamnă a murit în urma unor răni căpătate pe câmpul de luptă;

- dacă are toate cele patru picioare pe pământ, înseamnă că persoana a murit din cauze naturale.

Știai aceste curiozități din lume sau au fost noutăți pentru tine?

Descoperă și alte curiozități fascinante despre cele două animale de companie preferate ale omului: câinele și pisica!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.9 (15)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta