4 aspecte de care depinde nivelul tău de productivitate la locul de muncă

4 aspecte de care depinde nivelul tău de productivitate la locul de muncă

Redactor Divahair.ro

Într-o lume competitivă, în care noile tehnologii se dezvoltă cu o viteză uluitoare, contextul economic este dinamic și concurența este acerbă, productivitatea muncii reprezintă unul dintre factorii definitorii când vine vorba despre valoarea unui angajat. Prin urmare, este foarte important ca, indiferent de situație, să-ți menții un nivel constant de eficiență. Și aceasta, nu numai pentru a-ți păstra actualul job, ci și pentru a putea profita de oportunitățile care se ivesc pe parcursul carierei tale.

În cele ce urmează, afli care sunt câteva dintre cele mai importante aspecte de care depinde nivelul tău de productivitate la serviciu și ce strategii eficiente poți construi pentru a le gestiona cu succes, pe termen lung.

femeie cu ochelari care lucreaza la laptop

Consideră sănătatea o prioritate

Sănătatea este o condiție de bază, ca să poți fi productivă la locul de muncă. O strategie eficientă pentru a te putea proteja de riscuri este, așadar, o necesitate nu doar pentru tine ca individ, ci și pentru familia ta, pentru că un eveniment neprevăzut, cum ar fi o afecțiune medicală sau un accident, pot avea un impact emoțional și financiar major nu doar asupra ta, ci și asupra celor apropiați.

Din această perspectivă, o asigurare de viata poate fi un sprijin pentru tine și cei dragi, pentru ca o astfel de situație să nu producă un dezechilibru în bugetul familiei ori să fiți nevoiți să vă împrumutați ca să o puteți rezolva. Poți opta pentru diverse tipuri de asigurări, care să răspundă cât mai bine nevoilor tale. De pildă, ai posibilitatea de a alege poliță de asigurare care să-ți ofere protecție financiară în cazul unui accident, al unei intervenții chirurgicale ori al unei spitalizări în urma unei afecțiuni. Totodată, ai și opțiunea unei asigurări de viață cu o componentă de investiție, adaptată nevoilor tale. Detalii aici!

Dincolo de toate aceste aspecte, care țin de protecția financiară a ta și a familiei tale, nu uita că este esențial să adopți un stil de viață sănătos și nu neglija nici controalele regulate la medic și analizele de rutină, ca să previi dezvoltarea unor afecțiuni ori să controlezi eficient manifestările celor deja existente. Un alt aspect important de care e bine să ții cont este că strategia ta trebuie să țintească nu doar sănătatea fizică, ci și pe cea psihologică. Prin urmare, încearcă să te relaxezi și, în timpul tău liber, fă lucrurile care îți fac cu adevărat plăcere, ca să-ți poți recăpăta energia pozitivă de care ai nevoie pentru a face față provocărilor de zi cu zi.

Pregătește mereu un plan B, pentru stabilitatea financiară

Unul dintre modurile prin care poți să-ți menții un nivel constant al productivității la locul de muncă este să reduci, pe cât posibil, efectele stresului. O cauză a acestuia este, de exemplu, lipsa stabilității financiare pe termen lung. Așadar, construiește întotdeauna un plan B, ca să-ți asiguri veniturile necesare, inclusiv în cazul unor urgențe. Trăim într-o lume în care lucrurile se pot schimba de la o zi la alta și de aceea este important să îți asiguri relevanța cunoștințelor tale participând la cursuri de perfecționare. Astfel, vei fi pregătită pentru noi atribuții care îți pot fi date și chiar să schimbi domeniul de activitate.

Îți poți asigura stabilitatea financiară și prin colaborări ori activități care să îți aducă venituri suplimentare, însă este la fel de important să-ți organizezi bugetul de așa natură, încât să poți avea mereu un fond pentru situații de urgență și unul de economii. Prioritizează cheltuielile, vezi pe care le poți ajusta sau la care poți renunța cu totul, astfel încât să fii pregătită pentru orice îți rezervă viitorul, de la probleme profesionale și personale, până la oportunități pe care nu ai vrea să le ratezi din motive financiare.

Petrece timp de calitate cu cei dragi

Un aspect care influențează direct productivitatea muncii și care este deseori ignorat este legat de relația pe care o ai cu familia. Stabilește un echilibru între viața profesională și cea personală, astfel încât, în timpul liber să nu te mai ocupi tot de problemele legate de serviciu și comunică deschis cu cei dragi, atunci când te confrunți cu o situație dificilă. Împarte treburile casnice cu toți membrii familiei, pentru a le rezolva mai repede și ca să nu cadă această responsabilitate pe umerii unei singure persoane.

Toate aceste măsuri, care sunt la îndemâna ta, te pot ajuta să câștigi timp prețios pentru tine și cei dragi, ca să poți petrece momente plăcute alături de ei. Organizează activități creative și amuzante, fă sport împreună cu familia, împărtășește-ți pasiunile cu cei dragi și petrece timp de calitate alături de acele persoane care contează cu adevărat pentru tine.

Planifică-ți vacanțe scurte

Studiile au demonstrat că vacanțele scurte, organizate periodic, te ajută ca atunci când revii la muncă să fii mai productivă și mai creativă. Prin urmare, prioritizează-ţi sarcinile, astfel încât să rezolvi problemele urgente în timpul programului de lucru și să te asiguri că, și în situația în care rămân task-uri nerezolvate, acestea nu vor influența activitatea celorlalți colegi.

Planifică ieșiri scurte, de weekend, împreună cu familia și prietenii, fie că e vorba despre trasee cu bicicleta, drumeții pe munte ori vizitarea unor obiective turistice din apropierea localității unde stai.

Menținerea unui nivel constant al productivității la locul de muncă poate fi o provocare, însă, ținând cont de câteva aspecte importante, cum sunt și cele de mai sus, poți gestiona eficient diversele probleme, de la cele de sănătate până la pierderea jobului actual. Reține că, indiferent de situațiile care pot interveni în viața ta, este important să-ți construiești strategii pe termen lung, pentru a-ți asigura stabilitatea financiară și emoțională și, totodată, pentru a-i proteja și pe cei dragi.

Sursa foto: Shutterstock

Articolul urmator
Rugăciunea pe care să o spui la începerea lucrului
Rugăciunea pe care să o spui la începerea lucrului
Esti dependenta de munca?
Incepe quiz
Esti dependenta de munca?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.