Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

6 lucruri pe care o șoferiță trebuie să le știe

Marţi, 15.05.2018
de Andreea Baluteanu

Felicitări! Tocmai ți-ai cumpărat prima mașină, cu care abia aștepți să mergi la birou, îmbrăcată la patru ace, să petreci weekenduri romantice cu iubitul la munte sau să îți duci prietenele la mare. Cu toate acestea, trebuie să fii conștientă, în același timp, că ți-ai asumat o responsabilitate destul de importantă: o mașină în trafic poate reprezenta un pericol atât pentru tine, cât și pentru cei din jur.

Ne dorim să te știm mereu fericită și în siguranță, așa că îți prezentăm azi 6 lucruri pe care orice șoferiță trebuie să le știe! Chiar dacă ai impresia că ai învățat la școala de șoferi tot ceea ce trebuie să știi pentru a fi regina șoselelor, îți garantăm că aceste informații îți vor fi întotdeauna de folos!

Lista șoferițelor pricepute: tot ce trebuie să știi pentru a conduce o mașină

Poate că instructorul tău a ținut să îți atragă atenția asupra acestor informații sau poate nu: cert este că îți vor fi fără urmă de îndoială utile.

prietene în mașină

Tu ești cea care controlează situația atunci când ești la volan. Mai ales în primele zile de șofat, ne simțim nesigure pe noi, de parcă dintr-o dată ni s-ar fi dezvăluit o mare putere, dar nu și mijloacele de a o ține sub control. Ei bine, nu e chiar așa! Atât timp cât ți-ai făcut lecțiile și știi tot ce trebuie despre condus, ești stăpână pe mașina ta. Poate că nu poți controla ceea ce fac ceilalți șoferi, dar poți preîntâmpina propriile greșeli. Același lucru este valabil și pentru persoanele pe care le primești alături de tine în mașină!

Pune-ți centura! Nu strică niciodată să ți se repete acest lucru. Și nu permite nimănui din dreapta ta să nu facă la fel.

Păstrează distanța. Experții consideră că ar trebui să fie o distanță de minimum trei secunde între tine și mașina din fața și din spatele tău. E adevărat că nu poți controla întotdeauna acest lucru, mai ales atunci când încerci să te strecori printr-un trafic aglomerat, dar fă tot posibilul în acest sens. Astfel, ai un spațiu mult mare de manevră în cazul unor eventuale accidente.

Ai grijă de mașina ta. Menține-o curată, schimbă uleiul la timp, ai grijă să nu pleci de acasă fără benzină: aceste detalii chiar contează.

Menține-ți calmul! E poate cel mai important lucru de care trebuie să țină cont orice șoferiță. Un conducător auto agresiv, furios, e un candidat din păcate ideal pentru un accident. Fie că ai un accident, că ești oprită de poliție sau că te confrunți cu o altă situație cu potențial de risc, calmul te va scăpa întotdeauna.

Nu-ți bate capul cu înmatricularea auto! Nu ne înțelege greșit: nu spunem să renunți la acest pas obligatoriu pentru orice șofer, ci să îl lași pe seama profesioniștilor. Noi avem încredere deplină în viva-auto.ro, una dintre cele mai bune firme de înmatriculări auto din București, care te scapă de nervi, de timpul pierdut atunci când ai de-a face cu birocrația, de cozile imense și, mai ales, de eventualele greșeli ce se pot strecura atunci când nu te pricepi prea bine.

Femeie in masină

Cu alte cuvinte, Viva Auto reprezintă o cale legală de a-ți înmatricula mașina în cele mai bune condiții, cu profesionalism și seriozitate și fără cel mai mic inconvenient. Punând clienții pe primul plan și identificând o nevoie existentă pe piață, brandul ne face mai ușoară și mai frumoasă viața de șoferițe.

Ca să înțelegi mai bine despre ce e vorba, iată care sunt obligațiile de care se achită Viva-Auto:

- predă actele și efectuează formalitățile de împuternicire, pentru a te putea astfel reprezenta din punct de vedere legal;

- primește banii de la tine, pentru a-i putea apoi înmâna organelor legislative;

- va întocmi asigurarea obligatorie auto, scutindu-te astfel de o altă îndatorire;

- va bifa toate obligațiile pe care le ai către TDi AUTO și va plăti taxele în numele tău;

- va preda actele către serviciul de înmatriculări și va ridica atunci când este cazul numerele de înmatriculare;

- îți va preda actele și numerele de înmatriculare, definitivând astfel procesul de înmatriculare auto.

Da, înmatricularea auto se poate transforma dintr-un proces mai complicat decât deprinderea regulilor de șofat în cel mai ușor lucru de pe pământ. De acum încolo nu mai trebuie să îți faci griji din acest punct de vedere! Bucură-te de mașina ta și de călătoriile fabuloase în care te va însoți! Accesează viva-auto.ro și descoperă toate detaliile!

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!