Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

6 semne că începi să îmbătrânești

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Sunt multe semne că îmbătrânești, unele evidente, altele ceva mai subtile. Faptul că mergi mai greu și mai apăsat, că gâfâi mai mult când urci scările, că uiți numele persoanelor sau că adormi la televizor după câteva secvențe dintr-un film pot face parte dintre semnele cele mai timpurii. 

Faptul că te plângi tot timpul de câte ceva, că ai tot felul de mici dureri sâcâitoare, mai ales de încheieturi sau de spate, că îți dorești să petreci seara în pat, cu un ceai cald, mai degrabă decât să ieși la un bar cu prietenii sau te încântă când cineva îți zice „domnișoară” din greșeală pot fi trecute de asemenea pe listă. 

Dar iată câteva semne mai subtile că tinerețea se apropie de sfârșit și te pregătești de o altă etapă a vieții tale. 

amintire

1. Trăiești mai mult din amintiri

„Un om nu este bătrân până când regretele nu iau locul visurilor sale”, spunea actorul John Barrymore. Atunci când ni se pare că cele mai frumoase timpuri au rămas în urmă și viitorul nu ne mai poate rezerva mari surprize, sufletul nostru începe să îmbătrânească. Amintirile sunt un lucru minunat, dar nu trebuie să ia locul prezentului. Dacă vrei să-ți conservi tinerețea interioară, învață să trăiești fiecare zi ca pe un miracol și să nu consideri trecutul o evadare. Știința demonstrează că oamenii care încearcă în fiecare zi experiențe noi și își stimulează permanent mintea se păstrează tineri mai multă vreme. 

2. Noile tehnologii te depășesc 

Toți avem senzația că tehnica avansează cu pași mult prea rapizi și ținem din ce în ce mai greu pasul cu ce se întâmplă în știință. Dar o persoană care începe să îmbătrânească se simte complet depășită și refuză cu obstinație să intre în contact cu noua tehnologie, fie că este vorba de cel mai recent smartphone, de ochelarii VR sau computerele performante. Pe măsură ce îmbătrânim, ne rigidizăm din ce în ce mai tare și devenim izolați în bula noastră de idei și credințe. Chiar dacă poți trăi și fără tehnologii avansate, este o dovadă de tinerețe a minții să încerci să păstrezi pasul cu tot ce este contemporan. 

poza

3. Ți-e teamă să ieși din zona ta de confort

Pentru tine viața este din ce în ce mai mult formată din rutine. Nu mai vrei o carieră, ci un loc de muncă unde să câștigi bine și să te simți confortabil. Nu mai visezi la aventuri, ci la excursii liniștite cu familia. Nu mai te gândești la cuceriri și nopți dezlănțuite, ci la ce mănânci seara cu partenerul și la asigurarea de sănătate. Orice efort de a ieși din zona ta de confort îți creează stări de anxietate, orice pregătire prea amplă te obosește. Preferi să-ți duci zilele în micul tău univers casnic, iar lumea de afară ți se pare din ce în ce mai amenințătoare. 

4. Cauți mai mult relaxare decât distracție

Nopțile din cluburi, aventurile palpitante cu prietenii, recordurile la alergat sau la urcat pe munte, toate acestea sunt apuse. Nu îți mai dorești senzații tari și te sperie lucrurile noi, preferi confortul în locul provocărilor și plaurile bine făcute în locul deciziilor spontane. Îți vine greu să alegi când ești pus în fața prea multor oferte, te îngrijorează să mergi în locuri complet necunoscute, zgomotele lumii te fac să tresari și te gândești tot timpul că ai putea fi atacat sau că te vei rătăci. Iată câteva semne subtile că nu mai ești o persoană chiar tânără, iar siguranța este mai importantă pentru tine decât diverstismentul.

5. Te gândești mai puțin la dragoste

Da, se spune că toată lumea caută iubirea, la orice vârstă. Totuși lucrurile nu sunt chiar așa de simple. Vine o vreme când ne interesează mai puțin ce este în garderoba noastră sau cum arătăm după o noapte de nesomn, ne machiem pe grabă și ne concentrăm mai mult pe lecțiile copiilor sau pe pregătirea mesei decât pe ideea de a ne găsi sufletul pereche. Ajungem să avem cu partenerul o relație de camaraderie, uităm ce înseamnă cochetăria și nu ne-am mai sărutat pasional de luni întregi. Toate acestea sunt semne că flacăra noastră erotică abia mai pâlpâie și trebuie să-i dăm un imbold, dacă nu vrem să renunțăm total la tinerețea noastră. 

cuplu

6. Simți că faci parte dintr-o altă lume față de cei tineri

Folosești din ce în ce mai mult expresii ca „Pe vremea mea” sau „Când eram eu copil” atunci când vrei să le dai o lecție celor mult mai tineri decât tine? Te enervează gălăgia copiilor, capriciile adolescenților și, în general, exuberanța celor tineri? Ai senzația că totul a devenit superficial, că cei mici nu mai știu să se joace, iar tinerii sunt lipsiți de respect și maniere? Ei bine, s-ar putea să te îndrepți cu pași repezi spre maturitatea ce precede bătrânețea. Încearcă să păstrezi contactul cu toate generațiile și să le înțelegi mersul, să te simți parte din contemporan, în loc să rămâi blocat în timpurile „de aur” ale tinereții tale, dacă nu vrei să îmbătrânești înainte de vreme. 

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro - timp liber

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Semnificația numerologică a anului 2022. Ce schimbări va aduce cifra 6 în viața ta (30948 vizite)
  2. 15 rugăciuni scurte pentru momentele în care vrei să vorbești cu Dumnezeu, dar nu ești sigur ce să spui (7027 vizite)
  3. Câte icoane trebuie să ai în casă ca să-ți meargă bine în viață (4981 vizite)
  4. Chiquita aduce bucuria fructului galben-natural pe străzile Bucureștiului, în cea mai recentă campanie outdoor (4074 vizite)
  5. Abandonat de mamă la naștere din cauza unui fals diagnostic cu HIV, orfanul Ionuț și-a dedicat viața salvării celorlalți (2249 vizite)
  1. Câte icoane trebuie să ai în casă ca să-ți meargă bine în viață (nota 5)
  2. Dacă nu te vei da bătut niciodată, vei putea ieși până și din cea mai adâncă fântână! - o parabolă evreiască despre cum să dai piept corect cu greul vieții (nota 5)
  3. 15 rugăciuni scurte pentru momentele în care vrei să vorbești cu Dumnezeu, dar nu ești sigur ce să spui (nota 4.6)
  4. Semnificația numerologică a anului 2022. Ce schimbări va aduce cifra 6 în viața ta (nota 3.4)
  1. Punctele cardinale: ce sunt și de ce sunt importante în zodiac (0 comentarii)
  2. 15 reguli care te ajută să ai o poză de profil ca la carte (0 comentarii)
  3. Piramida lui Maslow: ce înseamnă și cum te ajută în viața de zi cu zi (0 comentarii)
  4. 7 sfaturi pentru alegerea celui mai bun brad de Crăciun (0 comentarii)
  5. Zebra este albă cu dungi negre sau neagră cu dungi albe? Misterul a fost elucidat! (0 comentarii)

  LIKE si intra in universul divelor!