A început postul Sfintei Marii: ce nu trebuie să faci în această perioadă

A început postul Sfintei Marii: ce nu trebuie să faci în această perioadă

Sorina Corneanu

 Postul Sfintei Marii începe în fiecare an pe data de 1 august și se încheie în ziua Adormirii Maicii Domnului , pe 15 august. Cunoscut în popor ca postul care precede praznicul Adormirii Maicii Domnului, acesta a fost menit să amintească de virtuțile alese ale Sfintei Fecioare. Recunoscut ca o perioadă aspră, postul Sfintei Marii impune câteva reguli de care e bine să ții cont.

Iată ce nu trebuie să faci în postul Sfintei Marii!

Biserica ne cere post negru în fiecare luni, miercuri și vineri până la ora 15:00 și hrană uscată și săracă în restul zilei. Postul Sfintei Marii necesită o voință de fier, renunțarea la ulei, lactate, carne și alcool. Până pe 15 august este important să nu încalci aceste reguli legate de hrană și să îți închini mâncarea de fiecare dată când te așezi la masă.

Iată câteva idei de rețete pe care le poți incerca în post!

Sâmbătă și Duminică sunt singurele zile în care ai libertate să te hrănești cu pește și vin, iar zilele de miercuri sunt extrem de importante pentru acest post, astfel încât nu trebuie să organizezi petreceri, nunți, botezuri și să mănânci din belșug. În schimb, e foarte important să participi în fiecare seară de miercuri la slujba de Maslu și să nu faci baie până la apusul soarelui.

Dacă ținem cont de tradiție, în postul Sfintei Marii nu e indicat ca femeile să își tundă părul, dacă vrei să ai parte de fericire în familie. Ca să fii sănătoasă întreg anul, în postul Sfintei Marii trebuie să respecți cu strictețe postul de miercuri și vineri, iar sâmbătă și duminică să te rogi pentru dușmani.

Deși are doar două săptămâni, postul Sfintei Marii poate părea extrem de dur. De aceea, rugăciunea zilnică este obligatorie, iar gândurile de sănătate și lumină îndreptate către ceilalți sunt absolut necesare pentru ca și noi să beneficiem de aceste avantaje.

Postul Adormirii Maicii Domnului înseamnă înfrânare nu doar de la hrana pe care eram obișnuiți să o avem pe masă, ci de la tot ce ne desparte de Dumnezeu. E o perioadă foarte bună pentru introspecție și încercarea de rezolvare a tulburărilor sufletești. 

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Acatistul Sfintei Maria Magdalena, cea purtătoare de mir și martorul Învierii. Te ajută să-ți păstrezi credința în cele mai grele momente
Acatistul Sfintei Maria Magdalena, cea purtătoare de mir și martorul Învierii. Te ajută să-ți păstrezi credința în cele mai grele momente
Ce schimbare de look trebuie sa-ti faci?
Incepe quiz
Ce schimbare de look trebuie sa-ti faci?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (22)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.