Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă, sfat prețios pentru români: ”Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună”

Ana Munteanu

Academicianul prof Dr. Leon Dănăilă a explicat, invitat fiind la una dintre edițiile LiveDoc, cât de importante sunt credința în Dumnezeu și optimismul, din punctul său de vedere, atunci când omul se luptă cu o boală, indiferent de natura ei.

Academician prof Dr. Leon Dănăilă

Potrivit faimosului neurochirurg - care va împlini venerabila vârstă de 88 de ani la data de 1 iulie 2021, „fenomenele parapsihologice, autosugestia, sugestia, empatia sunt reale. S-a dovedit că acest creier are o putere foarte mare. Există oameni care au o putere aparte de a influența activitățile unei colectivități. Anumiți conducători, așa cum a fost Hitler, aveau o putere aparte de a hipnotiza masele, de aceea oamenii executau tot ce spunea. Puterea asta de a influența este reală, creierul are niște unde care pot influența”.

Leon Dănăilă, care nu ezită să-l aducă în discuție pe Dumnezeu de fiecare dată când este intervievat, a continuat astfel explicația sa: „de exemplu, descântecele, care au o bază reală, funcționează în acest fel. Și preoții au această putere de a influența. De aceea, dacă preotul îi citește unui bolnav, sistemul imunitar al acestuia devine mai puternic, el se simte bine. Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună, el rezistă mai bine la boală pentru că boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică. Oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori”.

 

 

Surse foto: Captura Youtube

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!