Activități recreative pe care să le faci alături de cel mic

Activități recreative pe care să le faci alături de cel mic

Andreea Constantin

Știi cât de important este pentru cel mic să îți petreci timpul liber alături de el ca să creați amintiri plăcute împreună și să se distreze la maximum. De aceea, indiferent de activitatea pe care o faceți, asigură-te că îi acorzi toată atenția ta și că îi satisfaci fiecare nevoie pe care o are. Așadar, iată cum puteți să petreceți clipe de calitate pe care o să vi le amintiți toată viața. 

Obișnuiește-l cu călătoriile încă de la o vârstă fragedă

Copiilor le place să exploreze și sunt curioși din fire. Astfel, o nouă lume se deschide de fiecare dată când ei ies din casă. Ca atare, mergi cu cel mic în cât mai multe locuri, ca să prindă gustul pentru călătorii. Fie că alegi să mergi prin țară, ca să descopere tradițiile locale, punctele de interese și obiectivele turistice, fie că îl duci în străinătate, ca să ia contact cu alte culturi, important este își creeze cât mai multe amintiri frumoase alături de părinții lui. Și, cum aceste evenimente sunt unele speciale, ca să surprinzi astfel de momente pentru totdeauna, sub formă de poze, poți folosi rame foto argint pe care să le expui în casă sau să le iei la birou. În felul acesta, când îți va fi dor de cel mic, te vei putea uita la fotografiile respective. Află mai multe detalii aici.

Înscrie-l la un club sportiv sau faceți exerciții fizice împreună

Pentru că cei mici au multă energie pe care trebuie să o consume, cea mai bună modalitate ca sa facă asta este practicarea unui sport. Drept urmare, poți să îl înscrii la un club sportiv ca să alerge și să se joace. În plus, îl poți susține la fiecare meci, ca să prindă încredere de sine și să se simtă apreciat. Nu uita că sportul este un factor important care influențează sănătatea copiilor, deci e esențial ca aceștia să facă astfel de activități care presupun efort. La fel de bine, ai putea să te joci tu cu el, să mergeți prin parc, ca să faceți jogging, să vă dați cu bicicleta sau cu rolelele. Ține cont și de pasiunile lui și întreabă-l ce sport ar vrea să practice. 

Distrați-vă și când sunteți acasă

Nu trebuie neapărat să ieșiți din casă ca să vă distrați. De exemplu, puteți să faceți un maraton de desene animate sau de seriale pentru copii. De asemenea, să faceți prăjituri împreună e o idee bună. Vă puteți pune creativitatea în valoare și să o folosiți pentru a colora, a desena sau a picta. Pe de altă parte, jocurile de societate sunt o metodă utilă de petrecere a timpului. În același mod, ai putea să îi citești povești ca să își dezvolte imaginația, iar totodată să îi crești apetitul pentru citit. La fel de bine, sub formă de joc, îl poți învăța să numere sau să învețe culorile. 

După cum ți-ai dat seama, sunt foarte multe activități interactive pe care să le faci cu cel mic, doar timp liber să ai. Încearcă să le planifici astfel încât să fie cât mai diversificate. De asemenea, întreabă-l ce și-ar dori să facă și cum are de gând să vă distrați, fiindcă nevoile lui primează, de aceea, trebuie să te adaptezi la cerințele acestuia. Oricum, important e ca la sfârșitul zilei, fiecare dintre voi să rămâneți cu amintiri frumoase, indiferent ce ați făcut. Așa că, atunci când vine vorba de petrecut timp alături de copilul tău, stabilește-ți o listă cu activități preferate, de la cele sportive, până la călătorii și jocuri educative. Astfel, peste ani o să vă amintiți de momentele care v-au adus fericire amândurora. 

Surse foto: Shutterstock.com

Articolul urmator
Rolul puternic tămăduitor al metaniilor. Cum și câte să faci pentru a primi ajutor divin
Rolul puternic tămăduitor al metaniilor. Cum și câte să faci pentru a primi ajutor divin
Alege un mic dejun și îți spunem care e sufletul tău pereche!
Incepe quiz
Alege un mic dejun și îți spunem care e sufletul tău pereche!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.