Nu Skin

Alege sa-ti pese!

Laura Chivu

In fiecare zi luptam pentru ceva... Luptam sa fim liberi, luptam pentru drepturile care ni se cuvin, luptam pentru dreptate si respect, luptam impotriva maltratarii femeilor si impotriva violentei, luptam pentru semeni si pentru ceea ce iubim. Tot ce stim la sfarsitul zilei este ca viata noastra se invarte in jurul unei permanente lupte de...supravietuire.

Alege sa-ti pese! este indemnul celei de-a treia editii a festivalului de film "One world Romania", care, pentru anul acesta, a ales un subiect controversat si sensibil pentru un inceput de mileniu dominat de calamitati naturale, de renasterea unor comunitati, de evolutia feminismului si de insecuritate: Drepturile Omului.

Ca si in editiile trecute, festivalul isi propune acelasi lucru: sa prezinte cat mai multe teme morale prin filme de buna calitate, care sa ajunga la cat mai multi tineri. Iar astfel sa ajute la crearea unei comunitati active ce isi doreste sa cunoasca si sa se implice in problemele cu care se confrunta ceilalti, sub motto-ul: ALEGE SA-TI PESE!

 

 

Proiectiile speciale de la noul cinematograf al Regizorului Roman vor dezbate urmatoarele teme: Revolutiile online (revolutia iraniana), Situatia imigrantilor romani, Inceputurile si extinderea capitalismului in Romania si Republica Moldova, Exploatarea imaginii suferintei in Congo, Procesele Curtii Penale Internationale de la Haga.

Vor fi prezenti activisti pe bicicleta, indieni care isi vand parul pentru a supravietui, o comunitate hippie din anii '70 si comunitatea chineza din Romania, perioada comunista vazuta prin ochii unor regizor romani, lupta cu morile de vant impotriva justitiei.

Dupa 14 ani de razboi civil, cand nici macar tratativele de pace nu mai promiteau nimic, un grup de femei vizionare aduce pacea in Liberia, pana atunci, o tara ruinata si masacrata.  

Cei mai multi criminali din Columbia locuiesc in Bogota si, desi sistemul juridic este foarte strict, pedepsele mari sunt aplicate celor care fura un telefon.

Birmania, dictatura militara si 50 de milioane de oameni guvernati de teroare. Fara dusmani externi, Birmania investeste aproape jumatate din bugetul de stat pentru achizitia de armament, in timp ce un copil din cinci moare de foame inainte de a implini 5 ani.  

Figurile dezumanizate ale copiilor subnutriti, chipurile disperate ale femeilor violate sau posturile chinuite ale barbatilor epuizati de munca sunt „emblema" suferintei si saraciei de pe continentul african.

72.000 de condamnati pentru incercarea de a fugi din tara. Cinci oameni descriu tratamentul injositor pe care Stasi il aplica in Republica Democrata Germana si vorbesc despre cum visau doar libertate.  

 

 

One World Romania 2010 aduce in jur de 35 de documentare noi si premiate, in 4 cinematografe: Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvira Popescu si Noul Cinematoraf al Regizorului Roman (proiect cultural al Muzeului Taranului Roman). Proiectiile vor fi urmate de dezbateri, avand ca invitati regizori, producatori si protagonisti ai filmelor prezentate, reprezentanti ai ONG-urilor, critici de film si diplomati. Anul acesta organizatorii au adus 18 invitati internationali din 7 tari.

One World Romania 2010 aduce in Bucuresti un Spatiu Fair Trade, spunand povestea unei miscari sociale. Astazi, organizatorii incep cu o degustare de ceai, cafea si branzeturi romanesti, de la ora 16.

Invitati sunt Anamaria Pop, care va povesti mai multe despre inceputurile Koala Fair Trade si Martina Novotna de la People in Need. Intalnirea va avea loc duminica, 21 martie, la ora 18, inaintea proiectiei speciale Enjoy Poverty de la Noul Cinematograf al Regizorului Roman.

Pe toata perioada festivalului, la Centrul Ceh va functiona Information & Meeting Point. De aici se vor putea obtine informatii despre desfasurarea festivalului, despre proiectii, dezbateri sau invitati. Tot de aici se pot cumpara pass-urile ce permit accesul la toate proiectiile din toate locatiile timp de 5 zile, ce costa 40 RON. Biletele pentru Cinema Eforie, Cinema Union si Cinema Elvira Popescu sunt 8 RON, iar proiectiile speciale de la Noul Cinematograf al Regizorului Roman sunt cu intrarea libera.

Daca ti-am starnit interesul si indranesti sa privesti mai mult de atat, atunci participa la One World Romania sa cunosti lumea asa cum a fost si este ea!

Alte subiecte care te-ar putea interesa:

O viata sexuala mai buna? Citeste Kama Sutra si Sex ca la carte!

Traieste experienta 3D cu Alice in Wonderland!

4 Carti semnate Dan Brown la un pret promotional

Subiecte de pe forum:

Ce faceti de Paste?

Ce cariera sa urmez?

Melodii preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (20)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta