Alertă meteo! România va fi lovită de un ciclon care va aduce ninsori și frig în întreaga țară

Alertă meteo! România va fi lovită de un ciclon care va aduce ninsori și frig în întreaga țară

Cristina Gherghina

Este timpul să ne luăm la revedere de la cea mai călduroasă toamnă din ultimii ani! Potrivit meteorologilor, ciclonul din vestul Europei care se apropie de țara noastră va aduce ninsori, dar și o răcire considerabilă a vremii. 

Începând cu ziua de joi, 21 noiembrie, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice vor ajunge la cele normale pentru această perioada, conform Realitatea Plus.

ciclon

Miercuri, 20 noiembrie, sunt anunțate maxime între 10 și 19 grade. De asemenea, sunt anunțate ploi în jumătatea de sud-vest a teritoriului, unde vor deveni moderate cantitativ, putând cumula 15...20 l/mp. 

În zona montană, vântul va avea intensificări, în special pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăşi 80...90 km/h. Vântul va fi prezent și în sudul Banatului, dar la cote mai reduse.

Joi, 21 noiembrie, valorile temice vor fi în continuare scădere, dar se vor încadra în jurul celor normale pentru luna noiembrie.  În sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi în estul şi sudul Transilvaniei ploile își vor face apariția.

La munte, la peste 1500 m, ninsorile își vor face apariția și se va depune un strat de zăpadă. Sunt anunțate precipitații mixte la altitudini mai joase, inclusiv în estul Transilvaniei și Subcarpații Moldovei, urmând ca fulgii de zăpadă să își facă apariția și spre zonele mai joase. Temperaturile maxime se vor încadra între 5...6 grade în Moldova şi 18 grade în Banat şi Crişana.

Și în Capitală temperaturile din termometre vor scădea. Va ploua moderat cantitativ și se vor înregistra temperaturi de 9-10 grade dimineața și 11-12 grade la amiază. 

Vineri, 22 noiembrie, frigul va pune stăpânire pe toate teritoriile României, astfel că valorile termice se vor situa sub mediile multianuale în jumătatea de est și apropiate de cele normale în restul țării.

Va ploua pe arii extinse în Oltenia și în Muntenia, local în Transilvania, Moldova şi Dobrogea și pe spații restrânse în vest şi în nord-vest. La munte vor predomina ninsorile în prima parte a zilei, apoi se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie care vor duce la apariția poleiului.

În București, vremea va fi în continuă scădere, astfel că se vor înregistra 5-6 grade dimineața și 6-7 grade la amiază. Nici Capitala nu va scăpa de ploi.

Din cauza ciclonului care se apropie de țara noastră și care a adus precipitații mixte și ninsori în Elveția, Austria  Italia, temperaturile vor scădea atât de mult încât iarna se va putea înstala și la noi în țară. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Numărul de înger 1221: care este semnificația spirituală în viață și în dragoste
Numărul de înger 1221: care este semnificația spirituală în viață și în dragoste
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.