Şase lucruri de care să ţii cont când alegi fotograful de nuntă

Şase lucruri de care să ţii cont când alegi fotograful de nuntă

Ionelia Olteanu

Succesul unei nunţi depinde, în mare parte, de fotograf. Tocmai de aceea, este o meserie din ce în ce mai apreciată, iar o petrecere reuşită presupune întotdeauna poze de cea mai bună calitate. În România, piața este una extrem de ofertantă, la fel cum şi stilurile fotografice sunt diferite. Alegerea unui astfel de artist pentru una dintre cele mai importante zile din viaţa ta necesită o atentă căutare şi documentare.

Am alcătuit pentru tine o listă cu şase criterii de care ar fi bine să ţii cont înainte să alegi fotograful pentru ziua nunţii.

mire si mireasa alb negru

1. Nu angaja fotograful la telefon. Un fotograf trebuie tratat exact aşa cum este, o persoană care va fi alături de tine într-un moment deosebit, nu o „maşinărie” de făcut fotografii. Este esenţial să fiţi pe aceeaşi lungime de undă şi să împărtăşiţi viziuni comune despre cum se va desfăşura evenimentul, aşa încât să ai încredere în el. Este indicat să vă întâlniţi, să vă cunoaşteţi şi să vorbiţi. Numai aşa puteţi ajunge să vă înţelegeţi, iar tu să te convingi că faci alegerea potrivită şi că îţi vor rămâne cele mai frumoase amintiri.

2. Stabileşte stilul fotografiilor. Înainte de a vă întâlni cu potenţiali fotografi, decideţi, tu şi viitorul tău soţ, care va fi stilul fotografiilor. S-ar putea să constataţi că aveţi opinii diferite în această privinţă. Puteţi să alegeţi dintre tot felul de opţiuni ale stilului care se potriveşte cel mai bine nunţii voastre (documentar, portret, storytelling, fotojurnalism). Odată ce aţi reuşit să cădeţi de acord asupra acestui lucru, puteţi să începeţi cercetările şi să vă întâlniţi cu fotografi. Unul dintre cei mai buni fotografi de nuntă pe care i-am descoperit este Sebastian Purice. Este un pasionat de fotografie, iar asta se vede în modul în care spune prin imagini povestea unei nunţi. 

mireasa cu lacrimi in ochi

3. Verifică portofoliul fotografilor. Cei mai buni fotografi din oraş sunt, de obicei, rezervaţi din timp şi vei dori să te întâlneşti cu ei imediat ce ai o dată planificată. Poţi oricând să verifici munca din trecut a fotografilor şi nu trebuie să îţi fie jenă să le ceri câteva exemple de fotografii de la nunţi. Până la urmă este vorba despre ziua ta specială, aşa că nu ar trebui să te temi să întrebi ce vrei. Aminteşte-ţi, de asemenea, că vrei pe cineva cu experienţă care va putea să surprindă orice moment special al nunţii. Fiecare nuntă este diferită pentru fotograful Sebastian Purice, iar asta face ca fiecare poveste să fie unică Portofoliul său este foarte bogat.

4. Fii sigură că ajungeţi la o înţelegere. Acest lucru poate părea prostesc, dar dacă nu te înţelegi cu fotograful, poţi avea parte de incidente majore în ziua nunţii. Comunicarea este cheia între tine, viitorul soţ şi fotograf. Ar trebui să te mai gândeşti în privinţa lui dacă ţi se pare ceva ciudat, chiar dacă are un portofoliu impresionant. Este important să fii deschisă şi sinceră cu fotograful tău. Dacă nu îţi place stilul lui, sunt şanse mari ca acesta să nu îl schimbe pentru nunta ta. Cu Sebastian Purice poţi să vorbeşti deschis şi să îţi exprimi dorinţa. Îşi va da tot interesul să iasă ceva grozav.

nuntasi in ploaie

5. Costurile. Este o conversaţie intimidantă, dar aceasta trebuie să aibă loc înainte de a lua decizia. Citeşte contractul cu atenţie înainte de a semna şi asigură-te că ai luat la cunoştinţă serviciile pe care le primeşti. Vei dori să afli detalii legate de câte ore are la dispoziţie fotograful pentru nuntă şi dacă va avea sau nu asistenţi. Poţi cere o ofertă personalizată. Cu fotograful Sebastian Purice poţi să vorbeşti foarte deschis despre asta. Îţi va oferi toate detaliile necesare despre investiţii şi costuri.

6. Discuţia după nuntă. După cum ştii, editarea fotografiilor de nuntă necesită timp, mai ales că fotograful va face sute de fotografii în timpul nunţii, astfel că, probabil, nu vei avea pozele imediat după nuntă. Vei dori să ştii când vrei primi fotografiile şi cât timp ar trebui să dureze. Este important să menţii legătura cu fotograful şi să îi spui de fiecare dată când vrei să facă un retuş sau să îl întrebi despre costul acestor solicitări.

catel

Sebastian Purice îţi va pune la dispoziţie tot ce este nevoie pentru a putea păstra legătura chiar şi după eveniment. În plus, dacă vei consulta site-ul lui, vei vedea că el este un profesionist desăvârşit nu doar în poze pentru nuntă, ci şi pentru alte evenimente. După nuntă urmează botezul, nu-i aşa? Sebastian îşi poate folosi creativitatea în orice context, astfel încât tu să ai parte de cele mai frumoase amintiri. 

Surse foto: sebastianpurice.ro

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.