Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Beneficiile uriașe pentru sănătate pe care le are prezența unui animal de companie în casa ta

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Datorită animalelor de companie, sănătatea ta fizică se poate îmbunătăți semnificativ. A deține un animal de companie și a petrece timp de calitate cu acesta poate avea un impact uriaș asupra bunăstării tale. Pentru mulți oameni, faptul că și-au luat un animal de companie le-a schimbat viața.

Și pentru că mulți oameni au mărturisit că se simt mai sănătoși și mai energici datorită câinelui lor, al pisicii sau altor animale de companie, oamenii de știință au susținut aceste afirmații și au venit și cu dovezi.

Animalele de companie pot avea un impact semnificativ și pozitiv asupra vieții tale

Stăpânii de animale de companie au tensiunea mai mică. Potrivit unor studii, persoanele cu animale de companie ar putea avea tensiune arterială semnificativ mai mică și o inimă mai sănătoasă. De fapt, oamenii de știință au testat mii de oameni și au descoperit că cei care dețin animale de companie și-au îmbunătățit acest aspect.

Sursa foto: Unsplash

Câinii au un impact asupra colesterolului stăpânului. În timp ce animalele de companie pot reduce tensiunea arterială, nivelul lipidelor nu este cu adevărat afectat dacă deții un animăluț. Cu toate acestea, există încă persoane care au văzut îmbunătățiri în ceea ce privește nivelul colesterolului total - cum ar fi bărbații care dețin câini, de exemplu. În plus, adulții cu vârsta de peste 60 de ani, care dețin un câine, au trigliceride semnificativ mai mici în comparație cu cei care nu au un animal de companie.

Ești mai activ. În timp ce toate animalele de companie joacă un rol important în activitatea noastră fizică, câinii ocupă primul loc. Aceștia îți influențează nevoile de activitate zilnică. De fapt, mai mult de jumătate dintre persoanele care au câini au mai multe șanse să atingă nivelurile zilnice de activitate recomandate.

Sursa foto: Unsplash

Te ajută să-ți faci prieteni noi. Animalele de companie, precum iepurii, pisicile, câinii și șopârlele, toate au o influență semnificativă asupra vieții tale sociale. Chiar și o întrebare simplă de genul "ce fel de animal de companie ai?" are puterea de a conecta oamenii și de a crea noi prietenii. În plus, persoanele care au un câine se vor întâlni probabil și vor discuta cu vecinii lor.

Îi ajută pe copii să aibă mai multă încredere în ei. Copiii care cresc alături de animale de companie au mai puține șanse să aibă o stimă de sine scăzută. De fapt, există multe beneficii diferite pentru sănătatea emoțională. Animalele de companie îi ajută chiar să facă față sentimentelor de singurătate și, în unele cazuri, de anxietate și depresie, la o vârstă fragedă.

Surse foto: Unsplash, istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro - timp liber

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Se spală sau nu în primele opt zile de după Bobotează? Care este declarația oficială a Bisericii Ortodoxe Române (9800 vizite)
  2. Cum se bea corect agheasma mare, sfințită în ziua de Bobotează (1450 vizite)
  3. Semnificația numerologică a 12/12 în viață și dragoste (1195 vizite)
  4. Tradiții și obiceiuri pentru Ajunul Bobotezei. Ce trebuie și ce NU trebuie să faci în această zi sfântă (962 vizite)
  5. Cum să alegi cadourile ideale pentru sărbători (960 vizite)
  1. De ce este bine să te rogi la miezul nopții: binecuvântările nemăsurate care izvorăsc din această practică (nota 5)
  2. Tradiții și obiceiuri pentru Ajunul Bobotezei. Ce trebuie și ce NU trebuie să faci în această zi sfântă (nota 5)
  3. Cum se bea corect agheasma mare, sfințită în ziua de Bobotează (nota 4.8)
  4. Se spală sau nu în primele opt zile de după Bobotează? Care este declarația oficială a Bisericii Ortodoxe Române (nota 4.3)
  5. Ce Sfântă muceniță sărbătorim pe 7 decembrie și cum să te rogi ei ca să te vindeci de boli grave (nota 4.3)
  1. Cat de repede citesti in functie de ce carti alegi? Stiluri de lectura (0 comentarii)
  2. Sigur ai făcut și tu asta cel puțin o dată! Greșeala pe care cei mai mulți turiști o fac în camerele de hotel (0 comentarii)
  3. Lidia Fecioru ne învață cum să scăpăm de energiile negative cu ajutorul unui ou (0 comentarii)
  4. Cifra destinului în numerologie: semnificație și interpretare (0 comentarii)
  5. De ce aghiasma nu se strică niciodată: ce spun oamenii de știință despre apa sfințită (0 comentarii)