Bravo, ROMÂNIA! Succes de excepție la Olimpiada Internațională de Astronomie: echipa României a obținut 7 medalii

Cristina Gherghina

Iată că mai răsare soarele și pe strada României! În urma celei de-a 24 ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie, care s-a desfășurat în perioada 18-26 octombrie la Piatra Neamț, echipa României a obținut șapte medalii - două medalii de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz.

Potrivit unui comunicat de presă a Ministerului Educației Naționale, tinerii laureați cu aur sunt Daria-Teodora Hărăbor de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi şi George Cristian Ardeleanu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

Elevii care au obținut medaliile de argint sunt Traian Rareş Tuş de la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Baia Mare, Teodor Ionuţ Grosu de la Colegiul Naţional "Gheorghe Vrânceanu" din Bacău, Dragoş-Andrei Sîrghi de la Colegiul Naţional "Ştefan Cel Mare" din Suceava şi Adrian-Marian Ţiripa de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din Brăila, iar medalia de bronz i-a revenit elevei Flavia-Cristina Pascal de la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ.

echipa Romaniei

Sursă foto: Facebook 

Diploma pentru cel mai bun rezultat la proba observațională i-a fost oferită lui Adrian-Marian Ţiripa.

Profesorii Grigoruţă Oniciuc de Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ şi Lucian Stoian de la Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare sunt cei care au coordonat lotul olimpic al României.

 Peste 120 de participanți din 21 de țări au concurat în funcție de vârstă, la două categorii: juniori și senior. Litul olimpic al României a fost format din trei elevi juniori și patru elevi seniori. 

Surse foto: Facebook

Articolul urmator Perseide 2021. Când va fi vizibilă ploaia de stele căzătoare pe cerul României

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.