Cadouri de sărbători pentru iubitorii de cafea

Cadouri de sărbători pentru iubitorii de cafea

Redactor Divahair.ro

Cafeaua a depășit demult stadiul de simplă băutură, ajungând să reprezinte un fel de ritual cotidian pentru mulți dintre noi. Cui nu-i place să savureze dis-de-dimineață o cană zdravănă de cafea înainte să plece spre job? Și pe bună dreptate, cafeaua chiar ne ajută să ne trezim și să funcționăm mai bine pe parcursul unei zile. În urma numeroaselor studii efectuate, specialiștii au ajuns la concluzia că e bine să consumăm cafea în mod constant, datorită efectelor pe care le are aceasta asupra sănătății.

Scurt istoric


O consumăm zilnic sau aproape zilnic, însă câți dintre noi cunosc istoria din spatele ei? Cafeaua e originară de undeva din Etiopia, de unde s-a extins cu timpul și în celelalte țări arabe. Boabele de cafea erau utilizate în trecut pe post de aliment și îi energizau pe războinici înainte de lupte. Cafeaua avea și rol de medicament pentru etiopieni, care făceau vin din fructele de cafea.

Primul magazin de cafea s-a deschis în 1475 în Constantinopol, iar prima cafenea din lume a fost în Damasc (1530). Comercianții italieni au fost primii care au adus-o pe meleagurile europene. Prima cafenea din București a fost deschisă în 1667. Astăzi întâlnim la tot pasul cafenele în orașe, băuturile pe bază de cafea nelipsind din niciun local.
Dacă printre prietenii voștri se numără mulți iubitori ai cafelei, iată câteva sugestii de cadouri pe care le-ați putea face în perioada ce urmează.

Sortimente aromate de cafea

Cafeaua este cunoscută pentru proprietățile sale detoxifiante, cafeaua verde fiind inclusiv un adjuvant în lupta cu kilogramele în plus. Cercetările făcute pe cafea au relevat că substanțele pe care le conține au rol protectiv împotriva unor boli și afecțiuni precum cancerul renal, cancerul la sân sau bolile de ficat. Nu are calorii, însă în componența sa se găsesc magneziu, fier, potasiu și mangan, precum și o serie de vitamine cu aport energetic.

Cineva care apreciază în mod deosebit cafeaua e dornic să încerce cât mai multe variante, deci vă puteți orienta spre sortimentele de cafea de la Vegis. Simple sau „asortate” cu diverse mixuri de cereale, acestea pot fi un cadou perfect pentru un pasionat.

cafea

Experiențe pe bază de cafea

Îndepărtându-ne puțin de zona cadourilor „obișnuite”, putem vorbi despre experiențe cu cafea pe care să le dăruim cuiva drag. De exemplu, puteți participa cu una dintre cele mai bune prietene la o degustare privată de cafea, urmată de un atelier unde să vă creați propriile parfumuri. Sau puteți să luați micul dejun împreună, urmat de un atelier cu și despre cafea. Cele două pachete de experiențe și multe altele care implică activități cu cafea găsiți la Complice.ro, care oferă și consultanță specializată în caz că doriți să personalizați pachetul-cadou.

cafea cu prietenii

Cafea sub formă de cărți și cosmetice

Cafeaua a fost încet-încet integrată în multe domenii, cum ar fi gastronomia, industria cosmetică sau literatura. Cuiva care e pasionat de lectură și știți că apreciază și cafeaua, îi puteți face cadou o carte care să pornească de la ideea cafelei și de la cum o percepe autorul sau o carte legată de vechiul obicei turcesc, ghicit în cafea, și secretele acestuia.

Dacă sunteți în căutare de daruri pentru prietene, orientați-vă după produse de îngrijire ce conțin extracte din cafea. Studiile au arătat că persoanelor care beau aproximativ trei cești de cafea pe zi le scade predispoziția legată de cancerul de piele, ceea ce face din cafea un ingredient cosmetic excelent. După cărți vă puteți orienta la librăria online Libris, iar produse naturiste bazate pe cafea găsiți tot la Vegis.

cafea cosmetice

 

Articolul urmator
O femeie a devenit mamă după ce s-a inseminat singură, acasă, cu un kit cumpărat de pe internet
O femeie a devenit mamă după ce s-a inseminat singură, acasă, cu un kit cumpărat de pe internet
Ce cadou o sa primesti de sarbatori?
Incepe quiz
Ce cadou o sa primesti de sarbatori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.