Câinele, animal totemic: ce înseamnă când îți apare în cale un astfel de animal

Câinele, animal totemic: ce înseamnă când îți apare în cale un astfel de animal

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Uneori, lucrurile din jurul nostru și ființele pe care le întâlnim au un rol simbolic, de a ne transmite un mesaj spiritual sau de a ne însoți și orienta în evoluția noastră lumească. Aceasta este credința ce se regăsește în multe religii și practici străvechi.

Câinele este unul dintre animalele sacre din numeroase mitologii, de la azteci până la primii creștini, iar rolul său de călăuză spirituală este menționat la egiptenii antici, la greci și religiile orientale. De aceea, câinii care ne apar în cale pot fi purtători ai unor mesaje divine, pot reprezenta animale totemice sau pot face legătura între lumea noastră și alte dimensiuni, așa cum arată mai mulți autori în cărțile lor.

Dacă ești deschis să primești mesaje spirituale prin intermediul acestor animale credincioase, iată ce poate simboliza câinele pe care îl întâlnești în cale!

om si caine

Îngeri care apar în chip de câine

În creștinism, Sfântul Cristofor, cel care l-a purtat pe Iisus peste ape, este reprezentat cu cap de câine. Ființele de lumină pot lua, deci, chipul unui câine atunci când vor să ne aducă un mesaj de Sus. Îngerii sunt spirite pure care nu au corpuri fizice proprii și pot alege să se manifeste fizic în forma cea mai potrivită misiunii cu care îi însărcinează Dumnezeu. Deci nu exclude posibilitatea ca un înger să te viziteze sub forma unui câine.

Câinele ca ghid spiritual

Dacă ai avut o legătură deosebit de puternică cu un câine iubit care a murit, Dumnezeu îți poate permite să-l întâlnești în vis sau într-o viziune, el fiind purtătorul unei taine pe care Creatorul ți-o încredințează. Dacă vei da atenție acestor revelații, ele te vor ajuta să dezlegi o enigmă din viața ta, să treci la un nivel superior de cunoaștere și înțelegere a lucrurilor sau să depășești anumite dificultăți existențiale. În cartea „All Pets Go To Heaven: The Spiritual Lives of the Animals We Love”, Sylvia Browne scrie: „Animalele noastre de companie care au plecat din această lume ne vor vizita și vor veni în preajma noastră pentru a ne proteja în situații periculoase”.

Câinele ca totem

caine lup

Dumnezeu poate trimite un câine în calea ta care reprezintă un simbol sau o imagine spirituală prin care divinitatea îți comunică lucruri legate de sensul vieții tale, de misiunea pe care o ai, de persoanele iubite sau de viitor. Când întâlnești câinii în acest fel, ei sunt numiți totemuri animaliere. În cartea sa, „Mystical Dogs: Animals As Guides to Our Inner Life”, Jean Houston spune că acești câini sunt „ghizi sfinți către lumile nevăzute”.

„Cât de des visezi animalele? Ai experiențe vizionare care implică animale sau te lași ghidat în spațiul tău interior de simboluri animaliere? Animalele ne ajută să trecem dincolo de granițele vizibilului, ne determină să ne punem întrebări importante despre noi înșine și despre existență”, arată scriitoarea. La rândul său, Sylvia Browne scrie în cartea ei: „Animalele pot fi totemuri personale... ne protejează în tăcere, în moduri de care nu suntem niciodată conștienți”.

Câinii ca inspirație în viața de zi cu zi

Dumnezeu ne poate vorbi prin toate ființele care ne înconjoară, deci și prin fidelii noștri companioni, câinii pe care i-am primit în viața noastră și care ne aduc, zi de zi, bucurie. 

„Uită-te în ochii lor și găsești beatitudine; privește cum dau din coadă când intri pe ușă și știi că ești bine-venit în acest curios univers al nostru. Câinii sunt marii tovarăși ai vieții noastre. Ei ne învață, ne iubesc, au grijă de noi chiar și atunci când noi uităm să ne îngrijim, ne hrănesc sufletele... Cu har natural, ei ne oferă o perspectivă asupra binelui și o oglindă a bunătății noastre, precum și o amintire a tuturor posibilităților pe care le avem în viața noastră”, scrie Jean Houston.

În cartea „Angel Dogs: Divine Messenger of Love”, Allen Anderson și Linda C. Anderson scriu astfel: „Câinii prezintă  nenumărate calități spirituale. Pot fi înțelepți, compătimitori, fideli, curajoși, altruiști și gata să se sacrifice pentru tine. Mai mult decât atât, ei pot oferi o iubire pură și necondiționată. Câinii le aduc oamenilor mesaje de iubire, le arată că nu sunt singuri, că sunt protejați și ghidați de divinitate. Adesea, oamenii care suferă nu pot auzi vocea lui Dumnezeu ce le vorbește despre mângâiere și speranță. De aceea, Dumnezeu le trimite un mesager cu o față blănoasă, coadă jucăușă și inimă generoasă. Cei care pot accepta darul sunt învățați că iubirea este unul dintre cei mai înțelepți profesori ai vieții.”

Surse foto: iStock, Pixabay

Articolul urmator
Ce înseamnă dacă ai un M în palmă
Ce înseamnă dacă ai un M în palmă
Cu ce animal semeni cand te infurii?
Incepe quiz
Cu ce animal semeni cand te infurii?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.