Care ceas ți se potrivește? Cum alegem ceasul perfect

Care ceas ți se potrivește? Cum alegem ceasul perfect

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Ceasurile de mână au o istorie relativ scurtă, devenind cu adevărat populare abia în urmă cu 100 de ani, după Primul Război Mondial. Avansul tehnologiei a fost însă accelerat, mecanismele devenind tot mai ingenioase, iar varietatea în materie de design fiind evidentă în prezent. Un fapt pozitiv - numărul foarte mare de modele de ceasuri de mână - poate fi și o problemă pentru cei care decid mai greu: cum să alegi ceasul care ți se potrivește cu adevărat?

Răspunsul poate nu vizează exclusiv un model de ceas de mână, căci cu siguranță aplicând toate criteriile de selecție, mai multe ceasuri bărbătești, respectiv ceasuri de damă, se pot potrivi cu cerințele și asteptările utilizatorului. Însă partea bună este că există în prezent magazine online cu ceasuri de mână la prețuri mici, modele accesibile de ceasuri care permit achiziții multiple. Astfel, poți avea nu unul, ci mai multe ceasuri de mână pe care să le folosești alternativ, în funcție de context. Există ceasuri care pot fi numite ceasuri de mână universale, potrivite cam în orice situație, însă totuși este recomandat să folosești un anumit tip de ceas când faci sport sau ai activități fizice intense (inclusiv muncă) și un alt ceas când participi la evenimente sofisticate pe plan personal sau la conferințe ori întâlniri de afaceri...

Pentru ca alegerea unui ceas să fie cât mai bună, gândește-te bine la contextele în care îl vei purta cel mai des. În funcție de acest lucru, poate ai nevoie de un ceas casual, fashion, sport sau business - office. Desigur că ceasurile nu au astfel de etichete de stil într-un mod rigid, dar potrivirea este aproximativă pentru anumite situații. Pe de o parte este vorba despre design - ai nevoie de un ceas care să se potrivească bine cu stilul de îmbrăcăminte, să se poate accesoriza la vestimentația ta obișnuită. Pe de altă parte, poate ai nevoie de un ceas mai rezistent, nu neapărat sport, dar totuși conceput din materiale durabile, rezistente, oțel inoxidabil și sticlă minerală foarte rezistentă la zgărieturi. Nu este necesar să faci un compromis total, în sensul că există multe astfel de modele de ceasuri de mână rezistente, dar cu un design elegant, rafinat.

Un criteriu important de alegere poate fi și rezistența la apă. Studiază atent subiectul, magazinul tău online de ceasuri bărbătești și ceasuri de damă ar trebui să aibă o secțiune dedicată pentru acest aspect. Există anumite indicații la fiecare ceas cu privire la rezistența la apă. Clasificarea se face în funcție de tipul de contact cu apa, de presiunea la care ceasul va fi supus. Mai exact, un ceas simplu rezistent la apă ar putea trece cu brio doar testul stropirii la spălat pe mâini și la ploaie, unul avansat ar merge și la duș, iar ceasurile pentru înot și pentru scufundări au nevoie de caracteristici mult mai avansate la acest capitol.

Evident, dincolo de toate cele de mai sus, există un element esențial: să îți placă ceasul din punct de vedere al designului! Există o mare varietate de modele în special în e-commerce, deci ai de unde alege. Spre exemplu, dacă vrei un ceas pe care să-l porți la birou, dar și în contexte casual, poți alege un ceas care îmbină elemente clasice și moderne, un ceas elegant, masculin / feminin, fabricat din materiale cu rezistență medie la uzură. Așadar, poți alege chiar o brățară din piele ecologică sau naturală, nefiind neapărat nevoie de o brățară din oțel inoxidabil. Totul ține și de preferințele personale în plan estetic, poți merge chiar spre design mai curajos, original, căci producătorii de ceasuri caută să surprindă plăcut consumatorii cu fel de fel de noi modele, anticipând dorințele acestora de a ieși din categoriile largi și de a pune în valoare stilul personal.

Articolul urmator
Rugăciunile care se citesc la începutul zilei
Rugăciunile care se citesc la începutul zilei
Ce fel de barbat ar putea sa te completeze perfect?
Incepe quiz
Ce fel de barbat ar putea sa te completeze perfect?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.