Care este numele sufletului tău, în funcție de ziua în care te-ai născut

Care este numele sufletului tău, în funcție de ziua în care te-ai născut

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Numele pe care-l purtăm are o semnificație mai profundă decât am crede. Nomen est omen, spune un dicton latin, referindu-se la faptul că numele este simbolul nostru, o adevărată marcă a destinului.

Majoritatea numelor provin din diferite limbi și au un sens, de regulă un adjectiv în limba respectivă. De exemplu, unele nume foarte cunoscute provin din greacă, cum ar fi Andrei/Andreea, care vine de la andros - bărbătesc, Teodor/Teodora adică „darul lui Dumnezeu”; din ebraică, de exemplu, Daniel/Daniela însemnând „Dumnezeu este judecătorul meu”; din slavă, precum Bogdan - „dat de Dumnezeu”; sau din limbile germanice, precum Alin/Alina, care semnifică „întreg”, dar și „prețios, nobil”. De multe ori, numele sunt legate de divinitate, de zeități și evenimente sfinte. 

În funcție de ziua din săptămână în care te-ai născut, poți avea un nume de suflet legat de zeitatea ce guvernează acea zi, de poziția zilei în săptămână sau chiar de o anumită rezonanță fonetică (adică de o asemănare de sunete) între numele tău și ziua respectivă.

identitate

Dacă te-ai născut luni

Această zi este dedicată zeiței Lunii, Artemis sau Diana la romani. Iată de ce numele de suflet cu influențe benefice sunt Diana, Artemizia, Mona, Monica, iar pentru băieți cele mai potrivite nume sunt Denis, Daniel sau chiar Artemie, un nume cu o tentă ușor arhaică. În corespondență cu zeița, persoanele născute lunea au o înclinație către puritate și autenticitate, sunt dominatoare și gata să lupte din răsputeri pentru scopurile lor. Se pot arăta severe și au un sânge rece desăvârșit.

Fiind legați de lună, nativii acestei zile au o putere hipnotică de convingere și un magnetism aparte. Pot părea uneori contradictorii, pentru că ziua Lunii aduce un văl de lumină confuză asupra destinelor.

Femeile sunt uneori visătoare și sensibile, cu multă imaginație și creativitate. Alteori sunt persoane care se bucură de viață la maximum, au un zel incredibil, un spirit liber și multă originalitate. Luna le dezvăluie și părțile ascunse: sincere și directe, cu mintea deschisă, rezistente și foarte materne, predispuse să aibă grijă de ceilalți.

Bărbații sunt inventivi, puternici și foarte masculini. În general sunt lideri și nu se descurcă prea bine ca subordonați. Sub masca lor de forță se ascund suflete sensibile, care pot demonstra emoții foarte puternice.  

În ceea ce privește defectele, nativii zilei de Luni pot fi intoleranți, încăpățânați, dominanți și geloși.

Dacă te-ai născut marți

Ziua de marți este sub semnul lui Marte sau Ares, de aceea cele mai potrivite nume de suflet sunt Martin și Martina, dar și Maria, Marina, Marian, precum și Ari, Ariana, Aris sau Arion. Persoanele născute marțea împărtășesc trăsăturile anticului zeu al războiului, fiind foarte bătăioase, lipsite de frică, generatoare de conflict și dezordine, dar și de schimbări importante, adevărate revoluții în propria viață și în viața altora. De asemenea, cei născuți marțea sunt extrem de creativi și intuitivi, statornici și foarte protectori cu familia lor. 

Astfel de persoane nu se tem să iasă din zona lor de confort, să-și înfrunte inamicii. Femeile sunt autoritare, ambițioase, foarte încrezătoare în sine. Sunt extrem de active și dinamice, câteodată dezorganizate și impulsive. Luptă întotdeauna pentru viață și pentru libertate. Bărbații sunt, de asemenea, foarte autoritari, îndrăzneți și principiali. În afară de asta, sunt oameni foarte activi, cu spirit puternic și plini de umor. Le place să adune oamenii împreună, fiind foarte loiali independenței și dreptății.

Dacă te-ai născut miercuri

În acest caz te afli sub guvernarea mesagerului zeilor, Hermes la greci sau Mercur la romani. Numele sufletului pentru tine sunt Hermina sau Herman, ba chiar și Hermes dacă vrei să fii mai original. De asemenea, numele de Angela sau Angel (și derivatele lor, Angelina, Angelo, Anghel) sunt potrivite pentru sufletul tău, pentru că aceste cuvinte vin de la grecescul „angelos”, adică ”mesager”.

Persoanele care s-au născut miercurea și poartă aceste nume sunt foarte comunicative, empatice, extrem de profunde, dar și viclene și bune la afaceri și la obținut profit. Femeile pot transmite cu ușurință emoții prin discursul lor, sunt foarte expresive, dar au și un uimitor autocontrol și nu își arată ușor vulnerabilitatea. Sunt raționale, logice, muncitoare și poate chiar perfecționiste uneori. Bărbații pot fi tradiționaliști, dar și sentimentali, precauți și hipersensibili. Uneori par să nu aibă încredere în ei și ceilalți îi pot considera puțin imaturi. În cuplu sunt soți extraordinari și foarte buni părinți pentru copiii lor.  

Dacă te-ai născut joi

Te afli sub puterea lui Jupiter sau Zeus, stăpânul tuturor zeilor. Numele care se referă la justiția divină, precum Iustina, Iustin sau Justin, sunt potrivite sufletului tău. Tot în această categorie pot intra și numele care se referă la cei dăruiți de Dumnezeu, precum Teodor, Teodora sau Amadeus, de vreme ce ziua de joi este ziua divinității supreme.

Persoanele născute într-o zi de joi sunt dominatoare, puternice, autoritare, se fac ascultate de mulți și au talentul de a rezolva probleme și de a media conflicte. Rolul lor principal este cel de lider sau de justițiar. Femeile sunt fermecătoare și foarte atractive, amuzante și iubesc enorm viața. Sunt capabile să comunice cu multă ușurință, adică diplomatic sau cu umor când este cazul. Sunt persoane foarte sociabile, corecte și iubesc dreptatea. Bărbații născuți într-o zi de joi sunt încrezători, charismatici și cu un suflet mare. De asemenea, acești bărbați sunt destul de elocvenți și înzestrați în arta vorbirii. Talentul de convingere este ca a doua natură pentru ei. Defectele persoanelor născute joia este că sunt foarte mândre și uneori se supraevaluează.

Dacă te-ai născut vineri

Te afli sub semnul frumoasei Afrodita la greci, Venus sau Venera la latini. Numele de suflet al femeilor născute vinerea este chiar Afrodita sau Venera, dar poate fi și Veronica (cea care aduce victoria) sau Vera, datorită melodicității asemănătoare. La bărbați, pot fi acele nume care aduc aminte de ideea de dragoste, precum Eros,  Dragomir, Dragoș sau Drăgan (care vin de la slavul drago - dulce, prețios). Și numele David este potrivit acestei zile, pentru că în ebraică înseamnă „iubit”, în sensul de preferat al lui Dumnezeu.  

Persoanele născute vinerea au o pronunțată armonie interioară, iubesc tot ceea ce este frumos și echilibrat și sunt dependente de dragoste. Femeile sunt atrăgătoare, pasionale, inteligente, mame bune și iubite perfecte. În plus, sunt foarte dedicate, au răbdare și sunt extrem de zeloase când își doresc cu adevărat ceva.

Bărbații au idealuri și ambiții deosebite. Sunt interesați de domenii mistice, ocultism, atrași de spiritualitate, psihologie, politică, arheologie. În plus, sunt extrem de loiali. Încăpățânarea este unul dintre principalele defecte ale persoanelor născute vinerea.

Dacă te-ai născut sâmbăta

Zeitatea ta tutelară este Saturn sau Cronos, cel care stăpânește timpul. Numele sufletului tău ar putea fi Erica sau Eric, ce provin dintr-un vechi nume scandinav ce înseamnă „cel veșnic”. Nume precum Anastasia, Nastasia, Atanase sunt foarte potrivite pentru că se referă la imortalitate, la ceea ce este protejat de trecerea timpului. Și numele Sever este potrivit, pentru că se referă la trăsături specifice ale lui Saturn, asprimea și sobrietatea.

Persoanele născute sâmbăta, mai ales dacă poartă unul dintre aceste nume, sunt extrem de profunde, cu o minte strălucitoare, cercetătoare și aflate mereu în căutarea adevărului. Femeile sunt foarte intuitive, solidare cu persoanele în necaz și au tendința de a-i ajuta pe ceilalți. Este posibil să fie foarte dezinteresate, cu așteptări și idealuri înalte, de aceea pot fi mai slab adaptate realității de zi cu zi. Bărbații născuți sâmbăta sunt foarte direcți și uneori pot părea aroganți. Pot fi foarte chipeși și mereu zâmbitori, harnici și ambițioși. Cu toate acestea, atunci când sunt criticați, sunt foarte orgolioși și se pot mânia ușor. Oamenii născuți sâmbăta sunt tradiționali, principiali, disciplinați și curajoși.

Dacă te-ai născut duminica

nume copil

Duminica este Ziua Domnului, considerată de evrei prima zi din săptămână. Numele cele mai potrivite sunt derivate de la denumirea acestei zile, respectiv Dominic, Dominica, Domnica. De asemenea, duminica este ziua soarelui, așa că pot fi nume ale sufletului și Sorin sau Sorina. Nu în ultimul rând, numele primilor oameni, Adam și Eva, se pot potrivi în această zi, dar și în ziua a șasea, deci vinerea (conform calendarului evreu) sau sâmbăta (conform calendarelor noastre), când se spune în Biblie că au fost creați oamenii.

Persoanele născute duminica sunt extraordinare, dăruite de Dumnezeu în toate privințele, foarte norocoase, cu o aură luminoasă în jur. Femeile sunt înțelepte și uimitoare, foarte drepte și principiale. Sunt neînfricate când vine vorba de a spune ceea ce este în mintea lor, naturale și sincere. Uneori, acestea pot părea nepoliticoase și arogante, pentru că spun fără ocolișuri tot ce cred. Dar pot fi și încântătoare, foarte calde și cu o credință puternică în viață și în lucrurile frumoase. Bărbații născuți duminica au o personalitate uimitoare, puternică, vibrantă și foarte charismatică. Sunt sensibili și altruiști, visători, ceea ce îi poate duce, uneori, la deziluzii. În plus, sunt foarte pasionali și cu multă rezistență interioară.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Rugăciunea tămăduitoare care îți protejează familia de boală și de necaz. Rostită în ziua de Crăciun face minuni
Rugăciunea tămăduitoare care îți protejează familia de boală și de necaz. Rostită în ziua de Crăciun face minuni
Care este numele sufletului tău?
Incepe quiz
Care este numele sufletului tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (27)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.