Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cascada Bigăr, de pe Cheile Nerei, între Photoshop și realitate

Alexa Galgau

A fost desemnată una dintre cele mai frumoase cascade din lume și a fost inclusă în topul realizat de The World Geography, ceea ce a stârnit mândrie printre români. Este vorba despre cascada Bigăr, din Caraș-Severin, care a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din România, atât de români, cât și de străinii care au văzut pozele fermecătoare pe internet și în reviste.

Fără îndoială, Cascada Bigăr, de pe Cheile Nerei, este un obiectiv turistic important din Caraș-Severin, deși uneori realitatea este „îmbunătățită” prin diferite tehnici digitale, așa cum se întâmplă cu multe alte locuri frumoase din lume.

Cheile Nerei: un loc fermecat sau nu?

În mod normal, natura nu are nevoie de „machiaj”, însă cei pasionați de fotografie sunt obișnuiți să amplifice efectul vizual al fotografiilor și să adauge un strop de „spectaculos” în creațiile lor. Cascada Bigăr, de pe Cheile Nerei, este și ea „victima” acestor manipulări în Photoshop. Din această cauză, au apărut inclusiv reacții de dezamăgire referitoare la spectacolul pe care îl oferă acest colțișor de Rai. Într-un fel, ne duce cu gândul la vedetele care sunt atât de modificate în Photoshop, încât atunci când le vedem în realitate, nu putem decât să observăm diferența, chiar dacă ele sunt frumoase și fără toate modificările respective. Cheile Nerei sunt superbe, fără îndoială, dar faptul că vedem mereu imagini prelucrate poate să ne facă să nu mai apreciem realitatea.

Cascada Bigăr a ajuns celebră atunci când poza de mai jos a devenit virală pe internet și după ce a intrat în topul celor de la The World Geography. În imaginea de mai jos, cascada oferă un spectacol ireal și pare învăluită într-o aură de lumină. Fotograful a avut norocul să prindă cascada în obiectiv atunci când apa era abundentă și, prin tehnnică fotografică și prelucrare digitală, a amplificat efectul vizual al acestei minunății.

Problema este că mulți oameni au văzut fotografia și au crezut că, dacă merg pe Cheile Nerei, vor avea parte de această priveliște ireal de frumoasă. Desigur, cascada nu arată exact așa în realitate și, în plus, fluxul de apă nu este mereu destul de mare pentru ca apa să curgă în șuvoaie abundente. De aceea, cascada reală, fără efecte de Photoshop, ar putea fi dezamăgitoare pentru cei care și-au format așteptări imense privind fotografii pe internet.

 

 

#day4

A photo posted by andreah (@_andreeah_) on

 

Cheile Nerei trebuie vizitate mai degrabă primăvara, pentru că vara, când e caniculă, cantitatea de apă este foarte scăzută, iar uneori mușchiul de pe Cascada Bigăr se poate usca.

Turiștii nu ar trebui să fie dezamăgiți de ceea ce văd, pentru că, fără îndoială, Bigăr este una dintre cele mai frumoase cascade din România și are un aspect unic. Chiar și fără o expunere mare la aparatul de fotografiat și efecte în Photoshop, acesta este un loc special, un alt dar de la Mama Natură, pe care trebuie să îl apreciem.

 

 

A photo posted by Raymond Vencli (@raymond_vencli) on

Atunci când privim natura în toată splendoarea ei, trebuie să lăsăm deoparte pretențiile nerealiste și să ne bucurăm că putem avea parte de asemenea bucurii. Într-adevăr, poate că apa nu curge așa cum se vede în imagini și poate mușchiul nu e la fel de verde, nici cerul nu e la fel de albastru. Dar, la urma urmelor, Cheile Nerei reprezintă un loc unic, de care trebuie să fim mândri.

 

Așadar, dacă pe lista ta de destinații de vacanță se află Cheile Nerei, așteaptă-te să vezi niște peisaje splendide, dar diferite puțin de ceea ce ai văzut în pozele prelucrate ale fotografilor profesioniști. Cascada Bigăr este doar unul dintre sutele sau chiar miile de obiective minunate pe care le putem vizita în țărișoara noastră!

Descoperă și care sunt cele șapte obiective turistice din România mai puțin cunoscute, care nu au apărut în revistele internaționale și nu au fost incluse în topuri, dar care te vor lăsa fără suflare!

Explorează și obiectivele din Hunedoara, una dintre cele mai frumoase regiuni din România!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!