Ce efect au rugăciunile asupra creierului: dovada că au o putere vindecătoare!

Ce efect au rugăciunile asupra creierului: dovada că au o putere vindecătoare!

Redactor Alexa Galgau

Rugăciunea reprezintă un refugiu pentru foarte mulți oameni, însă are ea într-adevăr un efect vindecător asupra corpului și minții? Datorită posibilităților tehnologice din vremurile în care trăim, putem afla efectul real al rugăciunii asupra creierului, iar veștile sunt bune: în urma unui studiu realizat pe o perioadă de 20 de ani, s-a ajuns la concluzia că, deși rugăciunea nu este un leac pentru cancer, de pildă, ea poate să fie la fel de importantă precum știința în procesul de vindecare.

Află ce efect au rugăciunile și cum îi ajută pe cei care se roagă să se simtă mai bine fizic și mental!

Ce efect au rugăciunile: știința răspunde

Un medic din Philadelphia a realizat timp de două decenii un studiu care ar putea dovedi faptul că rugăciunea are într-adevăr un potențial de vindecare mult mai mare decât s-a crezut inițial. În cadrul studiului, a avut loc injectarea unei vopsele radioactive speciale în creierul participanților, care să arate exact schimbările care au loc atunci când ei se roagă.

În mod surprinzător sau nu, apar câteva schimbări semnificative, care arată puterea de vindecare a rugăciunilor, atât la nivelul activității cerebrale, cât și la nivelul neurotransmițătorilor (substanțele chimice din creier). Tocmai datorită acestor modificări, susține medicul, este posibil să schimbi modul în care corpul funcționează per total, reducând nivelul de stres și inducând o stare de relaxare corpului, care este propice vindecării.

Desigur, mai sunt multe studii de realizat în acest sens, iar aceștia sunt primii pași făcuți în această direcție. Scepticii susțin că aceasta nu poate fi o dovadă a efectului vindecător al rugăciunii asupra corpului, însă nu pot nega faptul că aceasta scade nivelul hormonilor stresului din corp, ceea ce deja aduce beneficii majore corpului, în special în ceea ce privește sănătatea sistemului cardiovascular.

Foarte interesant mai este și alt efect al rugăciunii: partea din creier asociată cu simțul de sine, cu egoul, își reduce semnificativ activitatea în timpul rugăciunii și mai ales în timpul rugăciunii colective. Asta înseamnă că persoanele care participă devin mai puțin conștiente de ele însele și mai conectate la universul din jurul lor. În multe culturi și religii, aceasta este o stare spirituală spre care mulți aspiră, care aduce numai beneficii pentru corp și minte.

Mai mult, un alt studiu arată faptul că rugăciunea este percepută de creier ca o formă de interacțiune socială, ceea ce, mai departe, îmbunătățește funcția cognitivă. În cadrul aceluiași studiu s-a constatat că persoanele care se roagă au un control de sine mult mai mare, iar această descoperire a fost asociată, strict științific, cu faptul că rugăciunea este percepută ca un dialog, dar și cu faptul că persoanele credincioase simt prezența divină aproape mereu, ceea ce le influențează comportamentul.

Pentru persoanele care se roagă cu sinceritate, efectul rugăciunilor este într-adevăr unul benefic, atât pentru corp, cât și pentru minte. Chiar dacă scepticii nu sunt de acord, persoanele credincioase știu cel mai bine că acest lucru este adevărat.

Descoperă câteva rugăciuni puternice pentru când ești copleșită de probleme!

Articolul urmator
Povestea Sfinților Mucenici Claudiu, Castor, Sempronian și Nicostrat, o dovadă a credinței neclintite
Povestea Sfinților Mucenici Claudiu, Castor, Sempronian și Nicostrat, o dovadă a credinței neclintite
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?
Incepe quiz
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.