Adevarata Stare de Bine

Ce este legea oglindirii şi cum îţi afectează relaţia

Luni, 13.03.2017
de Violeta Ieremie

Legea oglindirii funcţionează atunci când vorbim de relaţii, celălalt este o reflexie a ceea ce avem noi în interior. Ceea ce vedem în alţii este şi în noi, iar ceea ce ne deranjează vine ca o lecţie pentru noi, din care să învăţăm.

Indiferent de persoanele care sunt oglinzi pentru noi, ele ne ajută să ne rezolvăm problemele văzând mai bine cu ce blocaje interioare ne confruntăm.

femeie suparata in oglinda

Principiul după care se ghidează această lege susține că originea tuturor lucrurilor se află în inimă şi tot ceea ce ne face să reacţionăm are ca sursă răni ale noastre de zeci de ani, pe care le purtăm şi cu care rezonează celelalte persoane.

De exemplu, acelaşi eveniment provoacă emoţii diferite la persoane diverse, fiecare având propriul scut de apărare în funcţie de ceea ce s-a întâmplat în copilărie şi ce amintiri are.

Ce trebuie noi să înţelegem este că nimic nu se întâmplă din senin şi că ceea ce ne ajută să ne vindecăm este modul diferit de a reacționa, adică să fim mai calmi şi să îndepărtăm gândurile negative care ne fac rău.

Fii atentă la comportamentul celorlalţi

În jurul nostru sunt tot felul de oameni care ne produc diverse reacţii. Un exemplu în acest sens constă în existenţa acelor persoane care ne enervează prin tot ceea ce fac şi spun. Lecţia ta în acest caz este să nu răspunzi la acei stimuli externi, ci să-ţi păstrezi calmul indiferent de situaţie.

Fii atentă la propriul comportament

Cu toţii avem în noi şi bun, şi rău, şi întuneric, şi lumină. Aşa cum alţii ne enervează, şi noi enervăm, la rândul nostru, pe alţii. Să fim atente la noi înseamnă să fim sincere cu noi şi conştiente de ce simţim. 

Cum poţi aplica legea oglindirii?

femeie in costum oglinda

Alege o persoană, de preferat una care nu îţi place.

Al doilea pas este să faci o listă cu aspectele pozitive pe care această persoană le are şi pentru care ar trebui să fii recunoscătoare.

Ca să reuşeşti să faci asta, trebuie să te detaşezi de situaţiile în care persoana aleasă te-a enervat, să ai răbdare şi să nu simţi anxietate în ceea ce o priveşte.

După ce ai terminat lista, citeşte-o cu voce tare, ca şi cum persoana în cauză ar fi de faţă. Provocarea apare atunci când chiar o întâlneşti faţă în faţă. Metoda ar trebui să funcţioneze şi să o vezi pe respectiva persoană într-o lumină mai bună sau să nu te mai enervezi.

Fă acest lucru cu toate persoanele faţă de care ai sentimente mai puţin plăcute, ca să-ţi vindeci rănile interioare şi să ai relaţii armonioase cu ceilalţi!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!