Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Ce fel de copil ai în funcție de zodia lui

Luni, 20.03.2017
de Irina Nae

Daca îți cunosti copilul suficient de bine, îți va fi mult mai ușor să-l înțelegi și, astfel, să-l educi. Iată și câteva caracteristici de care poți ține cont, specifice fiecărei zodii, astfel încât să identifici anumite puncte tari pe care să le valorifici.

 

Copilul Berbec (21 martie-19 aprilie): Liderul înnăscut

Copilul Berbec s-a născut pentru a nu urma nicio stea decât pe a sa. El este numărul 1 și se va strădui să rămână așa. Puteți să îi spuneti ce să facă, să îl lingușiți, să îl manipulați, să ridicați vocea la el sau să îl rugați frumos, însă, chiar dacă doar o lună sau 60 de ani, copilul Berbec va face exact ce va dori și când va dori.

Copiii Berbec sunt pasionali, creativi și fără odihnă. Ei par a avea mai multă energie decât ceilalți copii, cu o vitalitate ieșită din comun și dublată de curajul lor natural. Atitudinea lor de „eu primul” poate fi o provocare pentru oricine are de-a face cu spiritul lor superior și felul lor de a absorbi toată atenția din jur. Legendari pentru onestitatea lor rostită direct, copiii Berbec spun exact ceea ce văd și ce simt. Ei pot depăși multe obstacole, pentru că sunt impulsivi în mod natural și tind să nu se uite la pericole.

Combinația dintre incredibila energie și pofta pentru viață creează o minge de foc activă și o tendință către julituri, vânătăi, accidente la cap. Nu te teme, graba și accidentele Berbecilor se încheie inevitabil cu o revenire: capacitatea lor de a se reface după accidente, răni, boli sau decepții este fenomenală. Ei nu au timp pentru autocompătimire; viața e mult prea captivantă și sunt prea multe lucruri de făcut și de descoperit.

Întrucâ copilul Berbec este bun în a porni proiecte noi și mărețe, dar nu au mai abilități să se țină de derularea lor, va trebui să fii răbdator în a-l ghida ferm, dar blând, să se țină de o activitate.

Copilul Berbec are nevoie de mult exercițiu fizic. Orice activitate viguroasă este excelentă pentru energia sa debordantă, iar dacă sportul este unul de competiție, cu atât mai bine. Asigurați-vă că poartă echipament de protecție sau orice altă formă de protejare fizică. în eterna lor grabă, copiii Berbec sunt predispuși spre accidente.

  

Copilul Taur (20 aprilie-20 mai): Confort, viteză

Taurul este ca liniștea care se lasă după furtuna zodiei Berbecului. Este un semn de pământ și e calm, constant, solid și răbdator. Vei fi uimit de seninătatea copilului tău, asta până când izbucneste, și atunci vei fi uimit de puterea deplină a acestei mici ființe. Ca în cazul vulcanilor și al cutremurelor, izbucnirile nu sunt frecvente, dar, când se întâmplă, sunt memorabile. Copilul Taur nu este pus pe grabă. De fapt, poate fi chiar lent, iar tu, ca părinte, trebuie să îți ajustezi programul după ritmul său. Nu planifica prea multe activități într-o singură zi și nu te aștepta ca cel mic să facă tot ce ți-ai propus tu să facă; acest lucru nu se va întâmpla.

Odată ce copilul Taur ia o hotărâre, e greu să îl forțezi să se răzgândească. Ca și Berbecul, are o voință puternică. În timp ce Berbecul se plictisește repede și trece la lucruri noi, Taurul va rămâne fixat mult timp pe un aspect. Pregătește-te să ai multă răbdare cu copilul tău Taur cald, tandru și încăpățânat. Vei avea multă nevoie de ea!

Copilul Taur va experimenta lumea prin simțurile sale: adoră gustul, mirosul și auzul lumii din jurul său. De fapt, din clipa în care se naște, îi place să mănânce, deși va dezvolta o listă scurtă de preferinte alimentare și va fi extrem de încăpățânat în a încerca alte mâncăruri noi. Dacă este așa, nu te îngrijora. Oferă-i cu calm și alte alimente și, eventual, le va gusta. Dar evită să îi dai gustări din dulciuri rafinate, care vor interfera cu apetitul lor înclinat spre mâncare sănătoasă.

Copilului Taur îi plac peisajele naturale, unde se simte fericit și împăcat, fiind zodie de pământ. Iubește animalele și este blând cu ele; îi place să își mângâie și să își iubească tovarășul drag de companie.

Pe latura sa pozitiva, copilul Taur este iubitor, loial, puternic și multumit. Pe masură ce se maturizează, va împrumuta din forta și sprijinul său celorlalti, aducând echilibru și tămăduire. Prin abilitatea sa de a prețui și cel mai nesemnificativ lucru, el va aduce magie în viața ta de părinte. El vede frumusețe într-o margaretă sau un fir de iarbă. Încurajează-i cu răbdare dragostea de viață și aprecierea pentru natură și va deveni persoana cea mai minunată, puternică și cu spirit etic pe care ai sperat vreodată că o vei întâlni.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!