Ce pățești dacă bârfești în postul Crăciunului

Ce pățești dacă bârfești în postul Crăciunului

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Postul Crăciunului reprezintă primul post din anul bisericesc și ultimul din anul civil. Acest post începe în jurul datei de 14 noiembrie și se termină pe 24 decembrie. Inspirat din postul lui Moise de pe muntele Sinai, creștinul se pregătește sufletește pentru a primi cuvântul lui Dumnezeu, dar și vestea că Iisus s-a născut.

Ca în cadrul oricărui alt post, creștinii nu mănâncă produse lactate, ouă sau carne. După această perioadă, credincioșii merg la biserică pentru a primi împărtășanie sau aghiazmă. Deși am crede că cel mai important aspect din cadrul acestui post este faptul că ne abținem de la anumite alimente, se pare că acest lucru este aproape nesemnificativ în comparație cu alte greșeli capitale. Una dintre acestea este chiar bârfitul, care ne poate aduce o pedeapsă aspră, conform preoților. Află ce riști în rândurile de mai jos!

femei care barfesc

Iată ce pățești dacă bârfești în postul Crăciunului!

Postul gurii este mult mai important decât postul mâncării. Un post corect nu poate fi complet fără o curățare completă a sufletului, ceea ce înseamnă îndepărtarea gândurilor negative, dar și evitarea anumitor acțiuni care ne trag sufletul spre întuneric. Bârfitul în post este un păcat major, care poate face ca eforturile noastre de sfințire să fie în zadar.

Postul de rele sau postul de păcate este obligatoriu atunci când dorim să ne împărtășim și să ne pregătim pentru primirea trupului și sângelui Domnului. Dacă nu respectăm acest lucru, atunci preoții ne avertizează că vom ajunge în iad, în ciuda faptului că am respectat celelalte aspecte ale postului. Bârfitul în timpului postului poate fi un păcat extrem de grav și ne poate anula toate eforturile de a ține post.

lumanari aprinse

De ce nu trebuie să bârfești

În afară de motivul religios, mai există și reguli de etichetă care spun că nu ar trebui să îi bârfești pe cei din jur. Prima dintre acestea ar fi faptul că bârfitul poate avea consecințe. Chiar dacă avem grijă, bârfele pot fi aflate de cel în cauză. Acest lucru îi va scădea stima de sine acelei persoane, poate duce la pierderea locului de muncă sau la apariția unor probleme de sănătate din cauza stresului. De asemenea, bârfa mai poate fi considerată și calomnie, pentru care poți fi dată în judecată.

Bârfa te va afecta și pe tine. Dacă ești cunoscută ca o persoană bârfitoare, oamenii nu vor mai avea încredere în tine. Nu te vei mai bucura de o reputație pozitivă, iar cei din jur vor începe să te evite, dar și să nu îți mai spună lucruri importante.

De asemenea, bârfa nu îți aduce nimic bun. La sfârșitul zilei, nu va mai avea nicio importanță. Abilitatea de a purta o discuție decentă poate spune multe lucruri despre tine. Dacă ești prietenoasă, inteligentă și ai o gamă variată de cunoștințe, lumea își va aduce aminte de tine. Dacă vorbești doar despre alții, atunci nu însemni nimic pentru cei din jur.

Bârfa nu este doar un păcat capital, ci și o faptă urâtă, care te poate face să rămâi fără locul de muncă, fără prieteni sau fără familie. De aceea este bine să asculți de sfaturile preoților și să o eviți în post, dar și în afara lui.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Sfaturile pe care Ilarion Argatu lăsate moștenire pentru credincioși: „Elimină păcatul și împacă-te cu Dumnezeu și atunci Te va asculta”
Sfaturile pe care Ilarion Argatu lăsate moștenire pentru credincioși: „Elimină păcatul și împacă-te cu Dumnezeu și atunci Te va asculta”
Ce spirit al Crăciunului ești?
Incepe quiz
Ce spirit al Crăciunului ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.