Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Ce se întâmplă dacă bârfești în postul Paștelui. Avertismentul Bisericii

Marţi, 19.03.2019

Postul Paștelui a început anul acesta pe data de 11 martie și se sfârșește pe 27 aprilie. Postul Mare, după cum mai este numit, este cel mai lung și aspru dintre posturile anului, având o durată de 40 de zile, la care se adaugă și Săptămâna Patimilor.

Cu mult timp în urmă, unii oamenii posteau doar în Vinerea Mare de dinaintea Paștelui, alții cu două zile înainte, în timp ce alții posteau cu sfințenie 8 săptămâni.

Trebuie să știi că postul nu se rezumă doar la mâncare, ci și la felul tău de a te comporta, de a vorbi sau de a gândi. Astfel, este inutil să te abții de la carne și ouă, dacă bârfești sau porți invidie cuiva, deoarece postul trebuie făcut atât pe cale trupească (mâncarea), cât și pe cea sufletească (ferirea de rele).

Fete care își spun ceva la ureche

„Cel mai greu este postul limbii. Limba este o gură de iad. Atâta mai vorbim, atâta mai clevetim, atâta mai povestim, atâta mai mărim minciunile de prin sat pe care le mai auzim, încât ne întrebăm dacă mai aude Dumnezeu sau nu rugăciunea noastră”, a afirmat un preot despre post, conform bzi.ro.

Pe lângă ferirea de bârfă, invidie, răutate și toate celelalte rele, creștinii trebuie să se roage constant, pentru a se înălța sufletește spre Dumnezeu.

Postul Paștelui reprezintă pentru creștini o perioadă destinată pregătirii sufletești pentru sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!