Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Ce se întâmplă dacă fluieri în casă

Vineri, 17.01.2020

Ți s-a întâmplat vreodată să îți vină în minte o melodie celebră și să te năpădească dintr-odată cheful de a-i îngâna linia melodică fluierând? Dacă da și dacă ai avut pe-aproape vreo bunică sau vreo mătușă mai în vârstă, este posibil ca una dintre acestea să te fi oprit dramatic, disperată, în plin act artistic. „Nu e bine să fluieri în casă”: se prea poate să fi fost singura explicație care ți-a fost oferită.

Cu siguranță ai auzit și tu de această superstiție, destul de răspândită, dar te-ai întrebat vreodată ce înseamnă ea? Află din rândurile de mai jos ce riști să pățești, conform credințelor din străbuni, dacă te apucă fluieratul din senin în intimitatea propriei case!

Fluieri în casă? Ce poți păți

Adevărul e că, dincolo de superstiție, nu e prea plăcut să fluieri în casă și nu vom nega că, în afară de cel care se distrează astfel, cei din jur nu sunt martorii unui act care să le gâdile prea plăcut urechile. Desigur, dacă ești înzestrată cu har și poți ciripi precum o privighetoare, lucrurile pot sta altfel, dar știi și tu că în majoritatea cazurilor nu se întâmplă așa.

femeie fluier

Dar nu prin prisma plăcerii pe care o resimt cei din jur la auzul sunetelor tale a fost creată superstiția, ci ea provine din buni-străbuni. Ce se întâmplă dacă fluieri în casă? Nu suntem prea sigure, deoarece explicațiile diferă, așa că ești liberă să îți alegi singură soarta. Iată care sunt însă interpretările din popor!

Îți rămâne casa pustie. Dacă fluieri în casă, mai ales seara, toți cei pe care îi iubești vor fugi, iar norocul se va îndepărta de tine. Chiar și posesiunile materiale ce îți umplu locuința pot dispărea dacă nu ești atentă. Cel mai probabil explicația are ceva de-a face cu ecoul pe care îl are fluieratul, mai ales în interioarele mici, cum erau cele ale creatorilor acestei superstiții.

Poți chema spiritele rele. De data aceasta, interpretarea e și mai sumbră. În unele zone ale țării, cei care fluieră noaptea în casă (sau, mai specific, după apusul soarelui) nu fac decât să strige cu glas tare după un spirit malefic. Credem că tot sunetul lugubru al fluieratului a evocat și această superstiție.

Pierzi bani. Cea mai comună interpretare a fluieratului în casă este aceea că îți va aduce ghinion din punct de vedere financiar. De data aceasta, semnificația rezidă în sunetul „a pagubă” pe care îl sugerează fluieratul și care anticipează pierderile bănești. Chiar și Dicționarul Explicativ al Limbii Române face această corelație, expresia „a fluiera a pagubă” fiind sinonimă cu „a prevesti o pierdere”.

Alte superstiții legate de bani

Ce se întâmplă dacă fluieri în casă? Pierzi bani! Iată în ce alte situații te mai poți afla în acest pericol!

Dacă găsești bani pe stradă și ți-i însușești, vei fi blestemată. Explicația este aceea că banii pierduți sunt înconjurați de energii negative pe care le vei prelua și tu. Ce poți face? Dacă suma e mare, du-o la poliție, dacă e mică, doneaz-o!

Nu dărui un portofel fără să pui bani în el! „Nu e de bine” dacă o faci, fiindcă astfel poți sorti omul căruia i-ai făcut cadoul la ghinion. Portofelul nu trebuie să rămână niciodată gol, dar nici să stea prea aproape de tine. Ține-l mereu în geantă, deoarece banii emană energii neliniștitoare care pot interfera cu tihna sau cu odihna ta.

Ai grijă cum numeri și când cheltuiești banii. Nu reușești deloc să pui bani deoparte? Poate că faci una dintre următoarele greșeli. Astfel, nu e bine să numeri banii seara, ci doar dimineața, fiindcă atragi sărăcia în viața ta. Evită să cheltui bani în prima zi de salariu, pentru că astfel fondurile tale se vor duce pe apa sâmbetei (deci de asta suntem falite mereu). Nu în ultimul rând, atunci când așezi banii în portofel, nu îi împături, ci întinde-i frumos, ca să atragă la rândul lor alte fonduri.

femeie cu bani

Acum știi ce se întâmplă dacă fluieri în casă! Suntem curioase: tu ții cont de obicei de superstiții? Dacă da, care este superstiția care te afectează cel mai tare?

Vezi și care sunt cele mai comune superstiții legate de oglinda din dormitor, dar și cele mai răspândite superstiții din dragoste, care te ajută să îți găsești perechea.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!