Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Ce Sfântă muceniță sărbătorim pe 7 decembrie și cum să te rogi ei ca să te vindeci de boli grave

Ramona Jurubita

Biserica Ortodoxă Română o cinstește pe Sfânta Muceniță Filofteia în fiecare an, în data de 7 decembrie. Anul acesta, în calendarul creștin ortodox al lunii decembrie 2021, această zi de marți este o sărbătoare cu cruce neagră. Deși nu este interzisă munca, așa ca în cazul crucii roșii, înalții bisericii îi sfătuiesc pe credincioși să respecte și această zi cu semnificație biblică și să aloce destul timp pentru a adresa o rugăciune și pentru a cinsti memoria Sfintei Mucenițe Filofteia. În tradiția populară, ea este numită Poitra lui Nicolae pentru că este sărbătorită a doua zi după Sfântul Nicolae.

Sfânta Filofteia de la Curtea de Argeș

Sursa foto: Facebook

Povestea de viață a Sfintei Mucenițe Filofteia

Ea a trăit în secolul al XIII-lea, în zona de sud a Dunării, iar numele acesteia înseamnă „iubitoare de Dumnezeu”, tradus din greacă și era o persoană atentă tot timpul la nevoile celor din jur, fiind un sprijin permanent pentru cei săraci. Sfânta Filofteia a moștenit credința de la mama ei care a murit când ea era încă la o vârstă fragedă. După ce mama sa a murit, tatăl ei și-a refăcut viața cu o altă femeie care nu o plăcea pe Filofteia și avea grijă ca aceasta să fie certată mereu de tatăl ei. De fiecare dată era bătută când cei doi aflau că a oferit mâncarea lor oamenilor care nu aveau posibilități.

Mila ei nu a fost văzută cu ochi buni de toată lumea, mai ales de tatăl său care era un om lacom și a ucis-o la vârsta fragedă de 12 ani pentru că a dăruit mâncare și obiecte personale oamenilor sărmani. O singură lovitură de topor a fost suficientă ca Filofteia să moară, locul lovit s-a umplut de lumină, iar trupul ei nu mai putea fi ridicat de jos pentru că a devenit greu ca o piatră. Tatăl său a realizat ce a făcut și l-a chemat pe arhiepiscop să se roage împreună pentru sufletul ei și să îi mulțumească lui Dumnezeu pentru minunea săvârșită. Așa a trecut fetița de 12 ani în rândul sfinților și s-a transformat în Sfânta Muceniță Filofteia.

Cei care vor să se roage pentru vindecare pot merge la Curtea de Argeș, acolo unde se află moaștele Sfintei Filofteia din anul 1950. Ele au fost aduse pe teritoriul Țării Românești în timpul domniei lui Mircea Cel Bătrân.

Doxologia a publicat o rugăciune care se rostește în special în ziua de 7 decembrie când este prăznuită Sfânta Filofteia, cea care are puterea de a-i vindeca pe oamenii cu boli grave:

Rugăciune către Sfânta Filofteia, la vreme de boală

„Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Acum că știi această rugciune, o poți folosi de fiecare dată când tu sau cineva drag are o suferință. Se spune că Sfânta Filofteia ascultă rugăciunile celor care se chinuie din pricina unor boli grave și îi ajută să treacă mai ușor peste greutăți.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Nectarie, este făcătoare de minuni! Când și cum să o spui

Surse articol: CrestinortodoxDoxologiaFanatikKanald

Sursa foto principală: Facebook

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro - timp liber

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Semnificația numerologică a anului 2022. Ce schimbări va aduce cifra 6 în viața ta (42947 vizite)
  2. Se spală sau nu în primele opt zile de după Bobotează? Care este declarația oficială a Bisericii Ortodoxe Române (9698 vizite)
  3. Cum se bea corect agheasma mare, sfințită în ziua de Bobotează (1388 vizite)
  4. Semnificația numerologică a 12/12 în viață și dragoste (1132 vizite)
  5. Cum să alegi cadourile ideale pentru sărbători (911 vizite)
  1. Tradiții și obiceiuri pentru Ajunul Bobotezei. Ce trebuie și ce NU trebuie să faci în această zi sfântă (nota 5)
  2. Cum se bea corect agheasma mare, sfințită în ziua de Bobotează (nota 4.8)
  3. Ce Sfântă muceniță sărbătorim pe 7 decembrie și cum să te rogi ei ca să te vindeci de boli grave (nota 4.3)
  4. Se spală sau nu în primele opt zile de după Bobotează? Care este declarația oficială a Bisericii Ortodoxe Române (nota 4.2)
  5. Semnificația numerologică a anului 2022. Ce schimbări va aduce cifra 6 în viața ta (nota 3.6)
  1. „Cercul: un sfârșit cât un început” de Narcisa Cîrligeanu, o parabolă neprețuită despre dragoste, spiritualitate și identitate (0 comentarii)
  2. De ce este bine să te rogi la miezul nopții: binecuvântările nemăsurate care izvorăsc din această practică (0 comentarii)
  3. De ce ne fascinează aurul? (0 comentarii)
  4. Cea mai puternică rugăciune, făcătoare de minuni, către Sfântul Ioan Botezătorul (0 comentarii)
  5. Cum se bea corect agheasma mare, sfințită în ziua de Bobotează (0 comentarii)

  LIKE si intra in universul divelor!