Nu Skin

Ce tip de expresor de cafea ți se potrivește

Cristina Gherghina

Cauți cel mai bun expresor cafea pentru acasă? Dar cum să îl alegi pe cel potrivit dintre miile disponibile? Fiind un aparat destul de costisitor, trebuie să cercetezi bine înainte să faci o alegere. Iată care sunt principalele tipuri de expresor cafea și cum să îl alegi pe cel potrivit în funcție de nevoile tale.

Cel mai important lucru înainte de a alege un expresor cafea este să decizi ce tip de mașină dorești. Iată o listă rapidă a tipurilor oficiale și tot ce trebuie să știi despre ele.

expresor de cafea

Expresor cafea manual

Primul tip de expresor cafea, introdus în 1905. Acesta necesită pricepere și practică. Dacă vrei să controlezi totul la espresso-ul tău și la spuma cu lapte, ai nevoie de acest tip de expresor cafea. Practic faci totul, de la măcinare, la preparare, dozare, spumare și abia la final te bucuri de cafea, care va necesita puțin timp și efort pentru a ieși perfectă.

Expresor cafea semiautomat

Dacă îți place satisfacția care rezultă din prepararea aproape de la zero a unui espresso, dar nu vrei să faci singur chiar fiecare pas, un expresor cafea semiautomat poate fi răspunsul pentru tine. Vei alege câtă cafea să pui în filtru, vei selecta presiunea corectă, vei porni și vei opri pompa pentru a controla cantitatea de apă pe care o folosești. În cele din urmă, cafeaua va ieși, mai mult sau mai puțin perfectă, și rămâne la priceperea ta să alegi setările care ți se potrivesc în funcție de gusturi.

Expresor cafea complet automat

O cafea dintr-o singură atingere este ceea ce definește un expresor cafea complet automat. Multe astfel de aparate îți permit să le programezi în funcție de preferințe, în materie de puterea cafelei și cantitatea de lapte. În mod obișnuit vei face asta doar o dată și apoi vei selecta setarea salvată fără alt efort. Pentru oamenii leneși sau care nu au timp la dispoziție și vor să aibă o cafea gata printr-o singură apăsare de buton, acest tip de expresor cafea este cel potrivit.

În ceea ce privește calitatea espresso-ului, aceasta nu ajunge la nivelul celui făcut de un expresor cafea manual sau semi-automat, dar pentru cei care caută ceva rapid și ușor, fără a pierde prea multă calitate, rezultatul este potrivit.

Expresor cafea portabil

Un expresor cafea compact sau de călătorie este excelent pentru persoanele cu bucătării minuscule sau care trăiesc viața pe drumuri, de exemplu într-o rulotă. Multe dintre acestea nu au nevoie nici măcar de alimentare directă cu energie electrică. Cu toate acestea, ele variază foarte mult în ceea ce privește calitatea espresso-ului, așa că asigură-te că îți petreci timpul alegând cu înțelepciune.

Expresor cafea cu capsule

Nu în ultimul rând există și un expresor cafea cu capsule. Acesta este un tip foarte popular de expresoare, în ultima vreme, fiind convenabil și rapid.  Cu toate acestea, acest tip de expresor cafea nu face cel mai bun espresso în ceea ce privește calitatea, așa că te poți mulțumi doar cu rapiditate și comoditate.

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta