Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Nectarie, este făcătoare de minuni! Când și cum să o spui

Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Nectarie, este făcătoare de minuni! Când și cum să o spui

Ramona Jurubita

Sfântul Nectarie, supranumit „Vindecătorul de cancer”, este cunoscut pentru minunile pe care le-a făcut de-a lungul timpului. Acest sfânt este sărbătorit pe data de 9 noiembrie și se spune că îi vindecă, în special, pe cei bolnavi de cancer.

Sfântul Nectarie, din insula Eghina, s-a născut în anul 1846 în localitatea Silivria, lângă Constantinopol. El a decedat noaptea, pe 8 noiembrie în 1920 și a fost înmormântat în ctitoria sa, din insulă Eghina: Mănăstirea Sfânta Treime.

Sfântul Ierarh Nectarie

Sursa foto: Istockphoto

El a primit de la Dumnezeu darul facerii de minuni. Este cunoscut pentru minunile pe care le făcea încă din timpul vieții. Într-o vară secetoasă el s-a rugat pentru insula sa, insula Eghina și rugăciunile sale au fost ascultate. Seceta a încetat și a început ploaia abundentă care a savat culturile. Nimeni nu a suferit de foame pentru că ploaia a fost destulă încât să salveze roadele.

Atunci, locuitorii insulei au început să-l cinstească și să-l trateze ca pe un ales al Duhului Sfânt. Așa au început oamenii să apeleze la harul lui atunci când se aflau în nevoie. "Taumaturgu" înseamnă Vindecătoru sau Cel ce tămăduieşte și a primit acest nume datorită minunilor pe care le făcea în timpul vieții prin intermediul rugăciunilor lui fierbinți.

După deces, mormântul său a devenit loc de pelerinaj, iar înalţii ierarhi ai Bisericii lui Hristos văzând minunile ce se săvârşeau acolo şi descoperind moaştele neatinse şi plăcut mirositoare au hotărât canonizarea Sfântului Nectarie pe 9 noiembrie 1961.

Mănăstirea Radu Vodă, cu hramul Sfânta Treime, din Bucureşti, îl are ca protector, din anul 2002, pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Părți din moaștele Sfântului Nectarie au fost dăruite acestei biserici în anul 2001, iar de atunci biserica a devenit loc de închinăciune la acesta. Racla cu moaștele este așezată în partea stângă a bisericii. Oameni din toată țara merg să se roage pentru sănătate și pentru vindecarea cancerului.

Mănăstirea Radu Vodă din București, plină de credincioși

Sursa foto: Facebook

Doxologia.ro a publicat o rugăciune care se rostește în special în ziua de 9 noiembrie când este prăznuit Sfântul Nectarie. Iată care sunt cele mai puternice cuvinte pe care i le poți adresa:

„O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primește această puţină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinţi ne rugăm ţie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia și ticăloșia noastră. Vezi rănile sufletelor și ale trupurilor noastre.

Ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbește de ne ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și ne sprijinește pe noi, robii tăi. Ia aminte la suspinele noastre și nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloșii și scârbiţii, că știm, sfinte al lui Dumnezeu, că și după mutarea ta din viaţa aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău și cu credinţă ţi s-a rugat nu a rămas neajutat. Că cine te-a chemat întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai ușurat suferinţa?

Minunile și ajutorul tău ne-au făcut și pe noi, ticăloșii și scârbiţii, să te chemăm să ne vii în ajutor. Știm, o, alesule ierarh, de mulţimea tămăduirilor pe care le-ai făcut, nou doctor fără-de-arginţi arătându-te. Nu cunoaștem nici suferinţă și nici durere pe care să nu le poţi alina. Nu cunoaștem nici o boală căreia tu să nu îi poţi aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci și pe mulţi bolnavi i-ai ajutat să se întărească în credinţă și în răbdare, și să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.

Îngenunchind, ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugăciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri. Către Acela roagă-te, ca să fim și noi ajutaţi și miluiţi cu rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăviţi, ca să binecuvântăm pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”.

Acum că știi această rugciune, o poți folosi de fiecare dată când tu sau cineva drag are o suferință. Se spune că Sfântul Nectarie ascultă rugăciunile celor care tânjesc după vindecare.

 Citește și: Acatistul Sfântului Spiridon: rugăciunea făcătoare de minuni

Surse articol: DoxologiaAdevarulPovestidecalatorie

Sursa foto principală: Istockphoto

Surse foto: Facebook, Istockphoto

Articolul urmator
Paraclisul Maicii Domnului, cea mai puternică rugăciune de mijlocire
Paraclisul Maicii Domnului, cea mai puternică rugăciune de mijlocire
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.