Nu Skin

Cea mai tristă poveste din lume: s-au împlinit 85 de ani de la moartea lui Hachiko, cel mai fidel câine din lume

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

A fost odată în Japonia un câine pe nume Hachiko. Și pe atunci nu știa că dragostea și devotamentul său față de stăpân îi vor aduce faima internațională. Hachiko este considerat cel mai loial câine din lume, iar sentimentele sale pentru stăpân au creionat povestea filmului de la Hollywood cu același nume, lansat în anul 2009, ce l-a avut în rol principal pe Richard Gere.

Află în galeria foto povestea incredibilă, dar și tristă a câinelui Hachiko, dar și cum iubirea lui pentru stăpân va dăinui încă multe secole de acum încolo!

Cine este câinele Hachiko

Cine este câinele Hachiko

Hachiko s-a născut în anul 1923, într-o fermă de la marginea orașului Odate din Japonia. Era un câine obișnuit, ce trăia o viață liniștită, asta până când avea să întâlnească persoana ce îi va schimba complet destinul. Așadar, de ce este povestea lui Hachiko atât de faimoasă? De la un câine de fermă a ajuns unul dintre cele mai cunoscute patrupede din lumea întreagă.

Cum și-a întâlnit stăpânul

Cum și-a întâlnit stăpânul

Hidesaburo Ueno, un profesor în știința agriculturii de la Universitatea Tokyo din Japonia, își dorea de mult timp un câine Akita de rasă japoneză. Căutase cățelul perfect din rasa Akita de mult timp, până când unul dintre studenții săi l-a încurajat să-l adopte pe Hachiko, din orașul Odate. Acela a fost momentul în care între cei doi s-a format o conexiune absolut incredibilă, ce avea să dăinuie mulți ani. Hachiko l-a urmat pe profesor peste tot și-a fost alături în fiecare clipă a vieții. 

Îl aștepta în fiecare zi în fața gării

Îl aștepta în fiecare zi în fața gării

După ce Hachiko a mai crescut, a început să observe zilnic faptul că stăpânul lui pleca dimineața către gara Shibuya din centrul orașului Tokyo. Într-o zi, a mers după-amiaza pentru a-l aștepta pe profesor când se întorcea de la serviciu. Pe 21 mai 1925, la numai doi ani de la nașterea lui Hachiko, câinele stătea ca de obicei lângă ieșirea din gara Shibuya în așteptarea dragului său stăpân. Dar proprietarul său nu a apărut niciodată...

A continuat să aștepte, după moartea stăpânului

A continuat să aștepte, după moartea stăpânului

S-a descoperit că profesorul universitare a suferit o hemoragie cerebrală și a murit subit, în timp ce se afla într-un curs la Universitate. Hachiko a fost adoptat apoi de fost grădinar al familiei Ueno. Însă, timp de 11 ani, a continuat să meargă la Gara Shibuya în fiecare dimineață și după-amiază tocmai când trenul urma să intre în stație. A stat acolo ore întregi, așteptând răbdător, dar în zadar întoarcerea iubitul său stăpân, care din păcate nu s-a mai întors.

Surse foto: Getty

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta