Cele mai bune motive pentru a vă da copiii la schi

Cele mai bune motive pentru a vă da copiii la schi

Andreea Constantin

Există o serie de beneficii asociate cu învățarea copiilor să schieze. Îi va ajuta să devină mai încrezători și mai independenți, precum și să dezvolte abilități precum luarea deciziilor, rezolvarea problemelor și conștientizarea spațiului.

De asemenea, odată ce știu să schieze, puteți merge la schi împreună ca o familie, ceea ce poate fi o experiență extraordinară de apropiere având și avantaje fizice, cum ar fi furnizarea unei forme plăcute de exerciții fizice și îmbunătățirea echilibrului.

Iată ce trebuie să știți înainte de a merge la cumpărături de haine de schi pentru copii.

Avantajele de a vă învăța copilul să schieze

  • Exercițiu grozav - Învățarea schiului este o formă fantastică de exerciții fizice și vă poate ajuta copilul să se mențină în formă și sănătos. Schiul lucrează pentru grupuri musculare mari atât în partea superioară cât și în cea inferioară a corpului, ajutând la construirea forței și a rezistenței; este, de asemenea, excelent pentru construirea forței de bază.
  • Echilibru și coordonare - Schiul poate ajuta copilul dumneavoastră să își dezvolte echilibrul și coordonarea, ceea ce poate fi benefic în alte sporturi. Copiii care știu să schieze într-un costum de ski pentru copii pot deveni, de asemenea, mai încrezători în abilitățile lor.
  • Abilități sociale - Schiatul poate ajuta copilul dumneavoastră să își dezvolte abilitățile sociale, deoarece va interacționa cu alți schiori și instructori pe pârtii.
  • Sănătate mentală - Ieșirea în aer liber și implicarea în activități fizice poate fi excelentă pentru stimularea bunăstării mentale. Schiul poate fi o modalitate distractivă pentru copilul dumneavoastră de a se menține sănătos și de a se angaja în activități care îl mențin activ și alert.

Toate acestea sunt motive excelente pentru a vă învăța copilul să schieze, dar principalul lucru este că ar trebui să se distreze în timp ce o fac!

La ce vârstă ar trebui să înceapă să schieze un copil?

În general, majoritatea școlilor de schi recomandă ca copiii să aibă cel puțin patru ani înainte de a începe să poarte un costum ski pentru copii. Acest lucru se datorează faptului că, la această vârstă, ei au abilitățile fizice și mentale pentru a înțelege ce se așteaptă de la ei atunci când schiază; de asemenea, tind să fie mai dispuși să asculte și să primească instrucțiuni de la un instructor. Cu toate acestea, dacă copilul dvs. are mai puțin de patru ani, există încă modalități de a-l implica în schi, cum ar fi participarea la cursuri de mers pe schiuri.

Școlile de schi oferă acum cursuri pentru copiii cu vârsta de 2½ ani și peste. Ski-walking-ul este o modalitate excelentă de a-i obișnui pe copii cu echipamentul de schi și cu ideea de a schia, fără a fi nevoiți să urce pe pârtie. Cursurile oferă activități distractive, cum ar fi joaca în zăpadă, învățarea modului de utilizare a bețelor de schi, întoarcerea în jurul conurilor și chiar utilizarea teleschiurilor cu butoane, așa că, dacă micuțul dvs. este un mergător încrezător, atunci s-ar putea să fie pregătit pentru asta!

Odată ce copilul dvs. împlinește 5 ani, ar trebui să fie pregătit să treacă la lecții pentru începători și să urce pe pârtii. Lecțiile pentru începători se concentrează, în general, pe stăpânirea noțiunilor de bază, cum ar fi cum să se oprească, să vireze și să folosească un teleschi în T. La această vârstă, majoritatea copiilor sunt capabili să asculte și să primească instrucțiuni suficient de bine pentru a putea începe aventura lor de schi.

Ce temperatură este prea rece pentru ca copiii să schieze?

În general, majoritatea școlilor de schi vor sfătui să nu scoată copiii la schi dacă temperaturile scad sub 5 grade Celsius. Acest lucru se datorează faptului că vremea rece le poate îngreuna menținerea căldurii și a confortului pe pârtie, ceea ce ar putea duce la o scădere a performanțelor lor. În plus, atunci când temperaturile scad prea mult, poate fi periculos din cauza riscului crescut de degerături. Așadar, cel mai bine este să așteptați până când vremea se încălzește înainte de a pleca la o sesiune de schi!

  • Sub zero grade - Temperaturile scăzute pot fi periculoase pentru copiii mici, așa că, dacă plănuiți să îi scoateți la plimbare pe vreme sub zero grade Celsius, asigurați-vă că poartă îmbrăcăminte de iarnă și echipament de protecție adecvate, precum un costum de ski pentru copii. Cu toate acestea, vă recomandăm să țineți copiii în casă în zilele foarte friguroase și să-i lăsați să se bucure de o ceașcă de ciocolată caldă!
  • 1-9 grade - La temperaturi cuprinse între 1-9 grade Celsius, micuțul dvs. ar trebui să se poată bucura de câteva ore de schi cu îmbrăcăminte de iarnă adecvată.
  • 10 grade și peste - Dacă temperatura este de 10 grade sau mai mult, nu ar trebui să aveți probleme în a vă scoate copilul pe pârtii! Asigurați-vă că poartă straturi, cum ar fi un strat de bază, un strat intermediar și un strat exterior pentru a-i ține de cald.

Să duceți copiii la cumpărături de haine poate fi o aventură în sine, dar să duceți copiii la cumpărături de haine de schi este o cu totul altă provocare.

Să vă păstrați copilul cald, în siguranță și confortabil în zăpadă și la temperaturi scăzute este scopul. Așadar, fie că mergeți într-o vacanță de iarnă în Laponia sau că mergeți la schi în Brașov, veți avea nevoie de haine precum un costum de ski pentru copii și de o garderobă de iarnă pentru a-i ține pe cei mici la căldură pe pârtii.

Sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați cele mai bune haine de schi pentru copii, pentru a vă asigura că sunt bine înveliți și că știți ce este necesar și ce sunt doar niște extra suplimentare - pentru a economisi niște bani pentru apres ski, desigur! 

Articolul urmator
Ce să nu mai faci în ziua de salariu, ca să eviți ghinionul și sărăcia
Ce să nu mai faci în ziua de salariu, ca să eviți ghinionul și sărăcia

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.